Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Інфузні олії та мацерати: що це?

З давніх часів людина використовувала цілющу силу рослин. Особливо славилися настоянки лікарських трав на оліях, так як вони увібрали в себе корисні властивості одразу двох джерел - натуральної масляної основи та життєдайних квітів і трав.

Народні рецепти краси та здоров'я не втратили своєї актуальності, а з розвитком інноваційних технологій стали ще більш корисними та доступними для кожного.

Цілюща сила інфузів і мацератів

Сучасні виробники пропонують 3 види органічних олійних продуктів:

  1. Інфуз - це цілющі трави, настояні на олійній основі. Використовується для приготування натуральної косметики для волосся та шкіри.
  2. Мацерат - це олійний настій квітів - чайної троянди, лотосу, календули та багатьох інших. Крім цілющих властивостей продукт відрізняється оригінальним, вишуканим ароматом.
  3. Екстракт - це настій на олійній основі насіння або кори лікарських рослин. Застосовується в косметології та медицині.
Олія з суцвіть ромашки
158 грн
Олія з суцвіть ромашки
Акція
Олія з ягід ялівцю Знижка
159 грн 143 грн
Олія з ягід ялівцю
Акція
Хіт продажу
Олія з квіток календули Знижка
189 грн 170 грн
Олія з квіток календули

Все частіше зустрічаються випадки, коли слова «інфуз», «мацерат» і «екстракт» використовують як синоніми. Їх вживають для позначення олійної настойки з будь-якої частини рослин.

Такі препарати можна наносити не тільки безпосередньо на шкіру, але і в складі масажних олій, кремів, масок для обличчя тощо. Базова олія здійснює значний вплив на якість мацерованого продукту.

Для приготування обирають базові олії, корисні властивості яких є подібними до лікувальних характеристик рослин для мацерації. Це сприяє ефекту синергії, взаємного посилення ефективності. Для мацерації найкраще підійде сировина зі свіжих рослин. Такі настої не тільки корисні, але й красиві та ароматні.

Лікувальні властивості інфузних олій і мацератів багато в чому визначаються тим, з якої рослини вони були виготовлені. У наведеній нижче таблиці представлені найпопулярніші продукти, які ви можете замовити в нашому магазині.

Настоянка

Властивості

З квіток ромашки

Живлення сухої шкіри, усунення запалень, зміцнення капілярів і попередження куперозу. Регенерація шкіри, зміцнення волосся.

З квіток календули

Лікування ранок, порізів і саден, швидке розсмоктування гематом. Лікування зовнішнього геморою, тромбофлебіту. Догляд за в'ялою шкірою.

З листя ліналоолової м'яти

Лікування безсоння, укачування, нервового напруження. Усунення м'язового болю після фізичних навантажень. Вирівнювання кольору обличчя.

З листя розмарину

Послаблення симптомів невритів, артритів і локальних паралічів. Лікування головного болю різного характеру (дистонія, гіпотонія).

З ягід аронії

Лікування гіпертонії, ревматизму, атеросклерозу, симптомів застуди. Зміцнення стінок капілярів.

Для кожної рослини існує перелік олійних основ, з якими вона поєднується найкращим чином. У будь-якому випадку концентрація інфузів є набагато нижчою в порівнянні з ефірними оліями. Завдяки цьому їх дозволено використовувати в нерозведеному вигляді, не побоюючись наслідків для здоров'я.

Секрет правильного вибору

Сьогодні в Україні продається величезна кількість видів інфузних олій, про призначення деяких відомо навіть не всім дерматологам і косметологам. При цьому багато медиків наполягають на дотриманні принципу «регіональної спорідненості». Відповідно до нього рекомендується використовувати натуральні препарати з рослин, характерних для вашого регіону. Згідно зі спостереженнями, олії з екзотичних квітів і трав викликають алергічні реакції на 60% частіше. Особливо актуальна дана порада для людей з алергічною схильністю, дітей та людей похилого віку, хворих на бронхіальну астму та астматичний бронхіт. Українська земля багата унікальними лікарськими рослинами, які здатні врятувати від багатьох поширених захворювань. Головне - зробити правильний вибір і підібрати максимально ефективний продукт.

Якщо ви плануєте вживати препарат в малих кількостях тривалий час, краще зупинити вибір на «стабільних» оліях. Термін їх зберігання складає понад 12 місяців. До даного виду належать препарати з кунжуту, оливок, жожоба. Високі характеристики стабільності показують олійні екстракти з волоського горіха, зародків пшениці, таману. До нестабільних олій відносять лляне, примулу, бораго - термін їх зберігання не перевищує 6 місяців. Втім, якщо продукт будуть використовувати у великих кількостях і часто, дана класифікація носить загальноосвітній характер.

Перед тим, як купити інфузну олію, рекомендуємо звернути увагу на характеристики основи:

  • Універсальні - підходять для всіх типів шкіри. Здійснюють зволожуючу, протизапальну та регенеруючу вплив. До таких олив відносять: кунжутну, абрикосову, жожоба, пшеничних зародків, персикову.
  • Для сухої шкіри - насичують тканини вологою, пом'якшують і живлять. До цієї категорії входять продукти з рицини (касторова олія), волоського горіха, фісташок, обліпихи.
  • Для вікової шкіри – олії відомі своїми регенеруючими властивостями, омолоджують шкіру та розгладжують зморшки. Сюди належать олії: мигдальна, кминна, жожоба, виноградних кісточок.
  • Для волосся - запобігають ламкості та випаданню, зміцнюють і оздоровлюють. Підійдуть наступні олії: касторова, авокадо, кунжутна, кавунова, макова, мигдальна.
  • Антицелюлітні - усувають або знижують прояви целюліту. До даної групи відносять продукти з: персикових і виноградних кісточок, жожоба, зародків пшениці.
Акція
Олія з насіння фенхелю Знижка
189 грн 132 грн
Олія з насіння фенхелю
Олія з листя розмарину
168 грн
Олія з листя розмарину
Олія з ягід аронії
140 грн
Олія з ягід аронії

Унікальні за своїми ароматичними характеристиками виходять олії з сильнопахнучих рослин і спецій - розмарину, анісу, гвоздики, ванілі, кориці. Використання таких продуктів подарує не тільки користь вашому організму, але і вишукану насолоду для душі!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
47 + ? = 48
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія з суцвіть ромашки
Олія з суцвіть ромашки
158 грн
Олія з квіток календули Знижка
Акція
Хіт продажу
Олія з квіток календули
189 грн 170 грн
Олія з ягід ялівцю Знижка
Акція
Олія з ягід ялівцю
159 грн 143 грн
Олія з насіння фенхелю Знижка
Акція
Олія з насіння фенхелю
189 грн 132 грн
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.

Також радимо почитати
12.04.2020

Незважаючи на свій скромний вигляд, ромашку лікарську називають королевою.

12.04.2020

Майже неможливо перерахувати всі варіанти застосування календули лікарської.

20.07.2019

Дихати, їсти або пити. А може втирати? В медицині багатьох країн використовується як лікарська сировина.

10.04.2020

За зовнішнім виглядом фенхель дуже нагадує звичайний кріп.