Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Який колаген найкращий для шкіри та волосся?

Сучасні люди мають безмежний доступ до інформації. Практично кожен у віці до 50 років зареєстрований в одній з популярних соціальних мереж. І напевно, кожен другий підписаний на відомого інфлюенсера, дієтолога, чи просто експерта, котрий піднімає у своєму блозі актуальні питання з харчування, моди, догляду за собою тощо.

Будь-який тренд має тенденцію масово повторюватися і забачивши десь щось цікаве, більший відсоток користувачів хочуть це спробувати й собі. Останнім часом, на піку популярності така добавка, як колаген. Знавці кажуть, що це еліксир молодості. Що ж, давайте розберемось, що таке колаген, який буває, як його приймати, та чи не несе він прихованої шкоди нашому організму.

Колаген: види, типи та джерела отримання

Колаген — це білок, що присутній у нашому організмі. Від кількості всіх білків саме колаген займає приблизно 40%. Це цінний компонент, завдяки якому ми маємо красиву шкіру, волосся, нігті, здорові кістки та суглоби. Проблема в тому, що колаген, як і більшість “молодильних” речовин, організм здатен виробляти лише у юному віці. Починаючи з 25 років частка колагену різко зменшується, і починаються процеси старіння.
Однак прогрес не стоїть на місці і ось у нашому доступі вже є той самий колаген, котрий ми можемо випити і поповнити потрібну добову норму.

Про доступні форми випуску компоненту дивіться у таблиці.

Форма випуску

Опис

Порошок

Найкращий варіант, адже такий колаген легко і дуже швидко засвоюється, а ще найдешевше коштує. Його потрібно розбавити водою. Смак досить приємний.

Капсули

Теж зручна форма, котру можна взяти з собою і випити будь-де в дорозі. Коштує дорожче ніж порошок. З мінусів — великий розмір. Декому важко ковтати.

Таблетки

Зручно приймати, однак з мінусів — не одноразовий прийом. Щоб отримати добову норму треба протягом дня з’їсти кілька таблеток. Дехто забуває це робити.

Рідка форма

Ефективна, містить додаткові вітаміни. З мінусів — висока вартість

Желе

У формі жувальних таблеток. Смачно і корисно, однак також не вдасться обійтись однією жуйкою в день.

Що ж, про форми випуску все зрозуміло, насправді від них властивість продукту практично не змінюється. Далі поговоримо про різні типи колагену, а ще джерела його походження.

Типи колагену

Існує 28 типів колагену. Перелічувати їх всі без потреби, адже в людському організмі присутні лише три типи, про них і поговоримо.

  • Перший тип. Є майже у всіх тканинах і відповідає за зволоження шкіри та її еластичність. Отже, якщо шкіра стає в’ялою, з’являються перші зморшки та надмірна сухість, проблема з кількістю колагену 1-го типу.
  • Другий тип. Знаходиться у суглобах і зв’язках. Його часто можна зустріти у лікувальних препаратах спрямованих на відновлення після травм.
  • Третій тип. Є у шкірі, а ще волоссі та нігтях. Відповідає за їхнє живлення і красу.

Колаген, котрий пропонують сучасні виробники і котрий найчастіше демонструють у своїх публікаціях відомі особи, належить до 1-го і 3-го типу. Він свого роду косметичний і найкращий для шкіри.

Джерела походження

Всім цікаво звідки ж беруть той цінний колаген? Джерел походження два: тваринне і морське. Тваринний колаген отримують зі шкіри і суглобів рогатої худоби та птиці. Морський з тканин риби.

І той і інший по своєму ефективний, хіба що може не підходити вегетаріанцям. Останнім не варто спокушатися на так званий колаген рослинного походження, котрий можна зустріти в Інтернеті. Це маркетинговий хід і невідомо, що справді має в складі такий продукт. Рослини не виробляють цю речовину.

Як правильно вживати колаген і чи має він протипоказання?

Людям старше 30-ти років однозначно варто задуматися про додаткове джерело колагену. Його можна поповнити з допомогою спеціальних продуктів та добавок. З продуктами насправді трохи складно, адже для цієї мети потрібно їсти наваристі на кістках бульйони, субпродукти з хрящів риб і тварин. Трохи колагену є у яйцях та молоці. Найзручніше поповнювати його вміст в організмі готовими добавками.

Як пити?

Оптимальна доза для дорослої людини 5 грамів на добу. Середньостатистичний курс прийому 2-3 місяці, після чого перерва на місяць-два. Чим старша людина тим менша перерва може бути. Дехто і зовсім п’є колаген безперестанку і чудово себе почуває.

Щоправда треба знати певні нюанси:

  1. Колаген п’ють на голодний шлунок, мінімум за півгодини до їжі. Час доби може бути будь-який зручний для вас.
  2. Речовина не синтезується якщо у шлунку недостатня кислотність. Саме тому одночасно з колагеном приймайте вітамін С.
  3. Якщо ви додатково вживаєте протеїн знайте — колаген підсилює його дію.
  4. Колаген не завжди поступає у шкіру роблячи її молодшою та красивішою. Якщо ви на дієті, маєте брак певних елементів зокрема білків, то колаген просто розсмокчеться на благо внутрішніх органів. До шкіри він банально не дійде. Це тривожний дзвіночок, що потрібно коригувати харчування.
  5. Компонент гарно поєднується з іншими речовинами, що є в дермі та організмі у цілому. Мова про гіалуронову кислоту, вітаміни, коензим. Не бійтесь їх поєднувати, це навпаки добре.
  6. Ще одна особливість прийому криється у типах колагену. Перший та третій тип можна міксувати разом. А от другий тип виключно у індивідуальному порядку.

Щодо протипоказань, то їх практично немає. У списку фігурує лише індивідуальна непереносимість продукту, котра може проявлятися алергією або розладами шлунку. В такому разі слід припинити прийом добавки.

Який ефект дає регулярний прийом колагену?

Якщо пройти повний курс, а це мінімум три місяці, можна відмітити позитивні зміни в організмі. Зокрема:

  • Покращується стан шкіри і волосся. Ті хто страждає від надмірно сухої шкіри відчують полегшення. Особливо уважні відмінять зникнення дрібних зморшок.
  • Зміцнюються кістки, зменшується біль у суглобах.
  • Покращується імунітет, а ще лікуються та попереджаються будь-які найменші осередки запалення в організмі.
  • Відновлюється слизова оболонка шлунка, попереджаються виразки.

Це дійсно невід’ємний елемент якого потребує кожен організм і з віком все гостріше.

Що таке гідролізат і пептиди колагену та в чому їх перевага?

Багатьох цікавить питання, що таке пептиди колагену та гідролізат, адже саме це інколи вказано на упаковці. Насправді це одне і те ж поняття, ці словосполучення синоніми, тож зайвий раз заморочуватися даними термінами не варто.

  • Пептиди колагену це ланцюжки амінокислот, що виробляються з нативного (повнорозмірного) колагену. А от процес виробництва цих пептидів називається ферментативним гідролізом. В результаті виходить та кінцева добавка, котру і потрібно вживати. Якщо в описі продукту вказано гідролізат колагену, варто його купувати.

Колагенові пептиди є біологічно активними. Вони впливають на роботу клітин, стимулюють фібробласти в шкірі, вироблення власного колагену, еластину та фібриліну, словом чинять всі ті ефекти про котрі і описувалося вище. А ще, майже миттєво та на 100% засвоюються.

Колаген — це не щось новомодне, навіяне трендами і не варте уваги. Це речовина, що дійсно працює на благо організму. Спробувати принаймні один курс варто обов’язково, головне вибирати перевірених виробників, що мають хорошу репутацію та позитивні відгуки від клієнтів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
24 + ? = 30
Введіть число*
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
01.06.2020

Вигадка спритних маркетологів або реальна користь?

20.08.2020

Краса та молодість багато в чому залежать від достатньої присутності в тканинах колагену.

14.09.2020

Вона стала жаданим способом продовження краси та здоров'я не тільки для жінок.