Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Які олії підходять для масажу та зовнішнього застосування?

Олія для масажу використовувалася ще древніми лікарями, її цілющий ефект і простота застосування відзначається в старовинних рукописах Стародавньої Греції. Перед спортивними змаганнями тіла олімпійців слуги натирали оливковою олією. Особливу популярність продукт придбав в стародавньому Китаї та Індії, де складалися численні лікувальні суміші.

Олія з листя розмарину
168 грн
Олія з листя розмарину
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Олія розторопші
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна Знижка
997 грн 897 грн
Амарантова олія органічна

Сьогодні олія для професійного масажу присутня в кожному елітному закладі подібної спрямованості. Саме їм, а не синтетичним кремам віддають перевагу досвідчені і грамотні масажисти та майстри мануальної терапії. Це недорогий, екологічний та 100% натуральний природний засіб, що відрізняється високою ефективністю та практично не має протипоказань. Продукт з успіхом використовується також в косметології, СПА процедурах, офіційній і народній медицині.

Користь та універсальність - причина популярності

Сучасні виробники пропонують вражаючу кількість пропозицій, серед яких кожен зможе вибрати оптимальний варіант для реалізації своїх завдань. Застосування олій полегшує проведення масажу, а також може здійснювати різний вплив на шкіру та м'язи:

  • Пом'якшує та зволожує;
  • Розігріває та підвищує пружність;
  • Активізує регенерацію;
  • Нормалізує ліпідний обмін;
  • Знімає набряклість і запалення.

Для досягнення того чи іншого результату слід вивчити властивості лікувальних олій і вибрати найбільш доречну з них. Перелік показань до застосування досить широкий. Це і відновлення організму після фізичних навантажень, і позбавлення від целлюлітних відкладень, і реабілітація після травм. Застосовується олія для боротьби зі зморшками та в'ялістю шкіри, для усунення розтяжок, для виведення токсинів і релаксу.

Як вибирати олію для масажу

Підбір конкретного продукту рекомендується робити з урахуванням наступних характеристик:

  1. Особливості впливу на організм (розігріває або охолоджує, має антицелюлітний або протизапальний ефект, розслаблює тощо).
  2. Натуральність і якість. Принципове значення має органічний склад, відсутність консервантів, стабілізаторів і будь-яких синтетичних інгредієнтів. Рослини повинні вирощуватися в екологічно чистих районах, а сам продукт - відповідати всім санітарно-гігієнічним стандартам.
  3. Оптимальна консистенція - застосування масляного екстракту покликане полегшити майстру-масажисту проведення сеансу і просування по тілу рук. При цьому розчин повинен добре всмоктуватися в шкіру, а його надлишки - легко видалятися після проведення процедури.
  4. Відсутність індивідуальної непереносимості. Перед масажем необхідно провести тест на невеликій ділянці шкіри. Краще починати з однокомпонентних продуктів.

Перед початком процедури рідину краще трохи підігріти до температури тіла, щоб виключити відчуття дискомфорту.

Які підходять для зовнішнього застосування

Беззаперечною перевагою органічних продуктів є їх натуральне походження. Завдяки цьому практично відсутній ризик виникнення алергічних реакцій. За рахунок природної жирності забезпечується легке ковзання по тілу, зникає ймовірність болісних відчуттів. Олії багаті вітамінами та мікроелементами, тому в процесі їх використання досягається комплексний ефект (оздоровчий і косметологічний).

До списку найбільш популярних олій увійшли:

  • Амарантова – широко відома завдяки своїм омолоджуючим і «ліфтінговим» властивостям. Особливо благотворно впливає на старіючу шкіру, утримуює вологу та надає тонус. Рекомендується як засіб від зморшок і відвислих брилів, для лікування огрубілої або подразненої шкіри. Олія амаранту використовується при лущенні і надмірній сухості шкіри, для запобігання появі перших зморшок або розтяжок. Може використовуватися в якості сонцезахисного засобу, оскільки добре поглинає ультрафіолет. Підходить для дитячого віку (масаж, лікування попрілостей і дерматитів).
  • Кминна - бореться з застійними явищами, активізує місцевий метаболізм, знімає набряклість і виводить шлаки. Рекомендована для лікування нейродермітів і дерматитів, для виготовлення очищувальних косметичних масок. Масаж з олією кмину - дієвий засіб при в'ялості м'язів і випаданні волосся, при простудних захворюваннях. Цей натуральний засіб використовується при проведенні антицелюлітних процедур, а також - при реабілітаційних заходах для хворих після тривалого постільного режиму. Активні біологічні речовини зміцнюють дрібні капіляри, покращують кровообіг і відтік лімфи.
  • М'ятна - знімає емоційну та м'язову напругу. Допомагає боротися з безсонням, запамороченнями і слабкістю, м'язовими спазмами після спортивних тренувань. У косметології застосовується для лікування куперозу (судинних «сіточок»). Масаж з органічною олією рекомендується для нормалізації венозного кровообігу при набряках нижніх кінцівок.
  • Розторопші - використовується для корекції овалу обличчя, при антицеллюлитному масажі. Біологічно активні речовини, які входять до її складу, підвищують метаболізм тканин і усувають набряклість, зміцнюють дрібні капіляри. Виявляє бактерицидну дію, запобігає появі подразнень і запалень.
  • Рицинова  - вважається однією з кращих для усунення мімічних зморшок. Може застосовуватися для тонкої та чутливої шкіри (на повіки, область навколо очей). Особливо ефективна для масажу голови, оскільки прискорює ріст волосся. Прекрасно пом'якшує шкіру рук, допомагає позбутися від натоптишів.

З якою олією краще робити масаж?

Продукт можна використовувати як самостійний лікувальний засіб або ж в якості базової основи, додаючи в нього ефірні косметичні олії. З підбором ефірних компонентів можна експериментувати, орієнтуючись на конкретну задачу та особисті вподобання. При цьому питома частина ефірних інгредієнтів повинна становити не більше 5-10% від загального обсягу, решта припадає на базову складову. У розташованій нижче таблиці наведені найпопулярніші варіанти, які можна компонувати (не забуваючи про правило дотримання пропорцій) в залежності від бажаного терапевтичного впливу.

Ефірна олія

Основний ефект

Лаванда

Знімає емоційну напругу, допомагає боротися зі стресом, тонізує організм.

Герань

Регулює менструальний цикл, послаблює клінічні прояви при клімаксі.

Пачулі

Надає шкірі еластичність і бархатистість. Усуває зайву жирність.

Лимон, апельсин

Підвищує імунітет організму, допомагає в боротьбі з целюлітом і в'ялістю шкіри.

Бергамот

Усуває розтяжки і целюлітні відкладення. Робить шкіру пружною і здоровою, а волосся - сильним.

Розмарин

Лікує подразнення шкіри, бореться зі шрамами та рубцями, з дерматитом і екземою.

Гвоздика

Здійснює заспокійливу та розслабляючу дію. Рекомендується при безсонні.

Акція
Хіт продажу
Олія з квіток календули Знижка
189 грн 170 грн
Олія з квіток календули
Олія насіння чіа
380 грн
Олія насіння чіа

Не варто забувати, що кожна рослинна олія для масажу - це збалансований склад біологічно активних речовин, тому вона сама по собі по собі є цілющою. Додавання ж до неї ефірних композицій тільки підсилює основний ефект і привносить елементи ароматерапії.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
15 + ? = 23
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна Знижка
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн 897 грн
Олія з листя розмарину
Олія з листя розмарину
168 грн
Олія розторопші
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

30.10.2018

У Німеччині препарати з розторопші внесені до офіційного переліку засобів, рекомендованих для лікування захворювань печінки.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.