Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Яка олія є кращою для росту волосся?

Рослинні олії для волосся в Україні користуються заслуженою популярністю. Це натуральний, простий і недорогий засіб для внутрішнього та зовнішнього застосування. Залежно від способу прийому вона здійснує благотворний вплив як на структуру самого волосся, так і на загальний стан організму.

Прийом олії виправданий не тільки з лікувальною метою, коли ми стикаємося з яскравими ознаками захворювання - лупою, роздратуванням шкірного покриву, випаданням волосся та посіченими кінчиками.

Це прекрасний профілактичний засіб, регулярне застосування якого дозволить уникнути поширених проблем і пишатися своїм чудовим каскадом локонів.

Олія з листя розмарину
168 грн
Олія з листя розмарину
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Амарантова олія органічна
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Однак якою б корисною та ефективною не була олія, не варто очікувати дива. Подовжити волосся на 10-15 см протягом короткого часу здатне тільки нарощування або ... перука! Середня швидкість росту волосся у здорової людини середнього віку варіюється від 1 см до 1,5 см на місяць. Лікувальні маски для зміцнення волосся здатні поліпшити якість ваших локонів, надати їм силу і блиск, прискорити рост. При цьому все ж слід зупинитися на реальних очікуваннях. Найбільшу користь принесе лікування натуральними маслами, якщо його поєднувати з правильним харчуванням, прийомом вітамінів і масажем шкіри голови.

Які олії рекомендують частіше

Крім загальновідомих і «всенародно улюблених» варіантів (касторової і реп'яхової) в косметологічної практиці використовується дуже багато видів олій. Це дозволяє кожному обрати найбільш вдалий склад, який буде дієвим і не викличе алергії. Українські косметологи та трихологи рекомендують наступні олії для зміцнення і росту волосся:

  1. Льону – швидко впорається з посічеться кінчиками, сприяє активізації росту, робить локони густими та сильними. Добре поєднується з іншими інгредієнтами (морська сіль, жовток, гірчиця, коньяк і ін.). Особливо ефективно діє відносно фарбованого волосся. Продукт відрізняється підвищеним вмістом омега-3, тому допомагає нормалізувати роботу сальних залоз.
  2. Розмарину - зміцнює структуру волосся, прискорює ріст. Після застосування маски з олією розмарину необхідно ретельно змити суміш (що не завжди дуже просто), тому даний варіант рекомендується для коротких і середньої довжини зачісок. Допомагає боротися з лупою та роздратуванням шкіри.
  3. Кокосу - застосовується в складі багатокомпонентних масок і обгортань. Найбільш часто комбінується з наступними інгредієнтами: мед, рицинова олія, яєчний жовток, екстракт алое.
  4. Соняшнику - вважається найдешевшим і доступним засобом. Застосовується в складі масок з лимонним соком або червоним вином. У суміш краще додати один з популярних натуральних екстрактів (цитрус, м'ята, кедровий горіх, виноградні кісточки і т.п.).
  5. Чорного кмину - добре справляється з проблемами випадання волосся та облисіння, відрізняється антисептичними і протигрибковими властивостями. Це натуральний засіб від лупи і свербіння. Застосовується в якості основи для масок або в складі багатокомпонентних сумішей (разом з олією кунжуту, амли, кокосу). За рахунок легкої текстури видаляється легко і не обтяжує волосся.

Зовнішнє та внутрішнє застосування

Використання олій практикувалося ще в Стародавньому Єгипті. У скарбничці рецептів народної медицини і сучасної косметології можна знайти найрізноманітніші способи лікування волосся.

  • Застосування масла всередину благотворно впливає на весь організм, сприяє виведенню шлаків і прискоренню процесів метаболізму. Завдяки високому вмісту вітамінів і мікроелементів організм отримує комплекс всіх необхідних речовин. Серед них головними є: залізо, цинк, кальцій, калій, вітаміни А, Е, F і В. У списку найпопулярніших рослин для виробництва масел слід зазначити: чорний кмин, фенхель і розторопшу, мигдаль, кедровий горіх, коноплю, амарант. Цей цілющий засіб можна додавати в салати, смузі, запивати з соком або негарячим чаєм.
  • Зовнішнє застосування - це маски для росту волосся, в яких олія використовується в якості одного з інгредієнтів. Популярні також втирання в шкіру голови та обгортання. Для отримання максимального результату фахівці радять перед застосуванням маски вимити волосся. Залежно від складу маски лікувальну суміш тримають від 20-30 хвилин до декількох годин. Якщо до складу не входять агресивні, подразнюючі компоненти (перець, цибуля, гірчиця і т.п.), можна залишити суміш на ніч. Багато красунь практикують додавання олій у шампуні, лосьйони та сироватки. Періодичність процедури становить від 1 до 3 разів на тиждень. Серед популярних олій можна виділити: реп'яхову, мигдальну, розмаринову, лляну, кминну, кокосову, касторову.

Декілька порад перед використанням

Перед нанесенням на шкіру голови суміш рекомендується нагріти в мікрохвильовій печі або (що краще) на водяній бані. Це сприяє повноцінному і прискореному проникненню природних ліків в структуру волосся, а також - в пори шкірного покриву. Після того, як склад рівномірно розподілений, для більш вираженого ефекту на голову надягають гумову або поліетиленову шапочку. Зверху надягають вовняну шапку або обертають рушником (шарфом). Нанесення проводиться за допомогою втираючих рухів, і тут важливо не зловживати.

Олія з листя розмарину
168 грн
Олія з листя розмарину
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Перед тим, як вибрати олію для волосся, слід ознайомитися з її лікувальними властивостями та співвіднести їх зі своєю ситуацією. У більшості випадків поряд з посиленням росту необхідне комплексне лікування супутніх проблем - лупи, лущення, ламкості, ослаблення, підвищеної сальності і т.п. Саме тому варто підбирати багатозадачний склад, здатний допомогти з вирішенням усіх недоліків.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
22 + ? = 28
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Олія з листя розмарину
Олія з листя розмарину
168 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

12.11.2018

Природна сила рослин подарує вашій шкірі здоров'я і красу. Які олії підійдуть, як використовувати і чого очікувати від застосування.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.