Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Сквален: аргументи на користь олії амаранту

Це унікальна природна речовина, яка виконує в організмі людини багато важливих функцій. Сквален в перекладі з латинської означає “акула”, адже ще в минулому столітті японський вчений виявив даний компонент в печінці деяких видів акул.

Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн
Олія амаранту в капсулах

Добувати цінний елемент подібним чином було б занадто жорстоко і неприпустимо, тому люди почали шукати альтернативне джерело, яким виявилося масло амаранту.

Що таке сквален

Це один з компонентів захисного шару людської шкіри. Мінімум 13% цього елементу міститься в сальних залозах. Природне джерело - амарант. Невелика кількість цієї речовини є і в інших видах олій, наприклад, оливковій. Але якщо в оливковій олії максимум 208 мг сквалену на 100 г жиру, то в амарантовій цілих 6000 мг. Зерна амаранту містять 7-7,7% ліпідів і ці ліпіди надзвичайно цінні через присутність таких інгредієнтів, які не зустрічаються разом в інших поширених оліях. Це той же сквален, ненасичені жирні кислоти, вітамін Е у вигляді токоферолів, токотрієнолів і фітостеролів. По відношенню до людської шкіри, сквален не тільки використовується як антиоксидант, зволожувач і поживна речовина, але також застосовується при лікуванні шкірних захворювань, таких як себорейний дерматит, прищі, псоріаз або атопічний дерматит.

Вчені багато вивчали користь сквалену і більшість висновків одностайні - він є антиоксидантом, імуностимулятором, генератором кисню. Для кращого розуміння ролі сквалену в шкірі, пропонуємо ознайомитися зі структурою шкірного сала, на прикладі таблиці.

Склад речовини

%

Ефіри воску

25

Сквален

13

Холестерин

2

Тригліцериди і дигліцериди

57

Інші компоненти

3


Користь для шкіри

Сквален дає на організм багато позитивних ефектів. Він уповільнює розвиток ракових клітин, підвищує імунітет і навіть може продовжити життя, не кажучи вже про молодість обличчя. Опишемо, основні дії цієї речовини на шкірний покрив.

  • Пом'якшує. Численні наукові дослідження показали, що сквален є найефективнішим пом'якшувальним засобом, який тільки існує в природі. Він моментально всмоктується не залишаючи слідів. Вчені вимірювали стабільність, центрифугування, в'язкість і рН сквалену, проводили мікроскопічний аналіз, що підтвердив ці факти.
  • Зволожує. Шкіра досить часто пересушується і втрачає необхідну для здорового вигляду, кількість води. Щоб дослідити ефективність сквалену по відновленню водного балансу шкіри, проводилися певні експериментальні дослідження. Сквален додавався в шкіру щурів, яку попередньо обробляли лаурилсульфатом натрію. Після сквалену, шкіра відновлювала водний баланс практично моментально.
  • Антиоксидація. Сквален сильний антиоксидант і природний антибіотик. Він володіє анти окислювальною дією, пригнічує роздратування шкіри.
  • Протипухлинна дія. Вчені вже досить давно виявили ефективність сквалену при боротьбі і профілактиці онкологічних захворювань. Зокрема, дослідження знову ж проводились на гризунах. Для експерименту були відібрані декілька десятків мишей з пухлинами шкіри. Їх лікували 5% скваленом. До кінця дослідження, чверть гризунів позбулися пухлини.

Сквален досить широко застосовується, як добавка до ліпідних і наноліпідних емульсій - колоїдних систем з дуже дрібними краплями речовини, що не розчиняється. Використання таких емульсій дозволяє уникнути контакту препарату з рідинами і тканинами організму, тим самим попередити можливі побічні ефекти. Сквален досить широко застосовується, як добавка до ліпідних і наноліпідних емульсій - колоїдних систем з дуже дрібними краплями речовини, що не розчиняється. Використання таких емульсій дозволяє уникнути контакту препарату з рідинами і тканинами організму, тим самим попередити можливі побічні ефекти.

Вітамінні родичі сквалену

Багато інших речовин, структурно схожих зі скваленом, існує в природі і всі вони виконують різні біологічні функції. Зокрема це:

  1. β-каротин є ефективним поглиначем вільних радикалів і накопичується в шкірі людини шляхом перорального прийому. Βін захищає шкіру від деяких захворювань викликаних УФ-променями. Також, утворює фотозахист для шкіри. Наукові дослідження показали, що каротин був частково успішним в лікуванні розладів світлочутливості.
  2. Коензим Q10 є важливим ліпофільним антиоксидантом, що синтезується організмом. Ця речовина широко застосовується в дерматології і косметології. Місцеве нанесення коензиму на шкіру людини ефективно для зменшення глибини зморшок.
  3. Вітамін А і деякі його родинні речовини були досліджені, щоб визначити наявність хіміопрофілактичних ефектів. Результати чудові. Зокрема вітаміни допомагають зменшувати шкідливий вплив УФ-променів. Допомагають відновити природній колаген. Препарати з вітаміном А ефективні при боротьбі з висипаннями.
  4. Вітамін Е - найбільш потужний жиророзчинний антиоксидант. Вважається, що він грає важливу роль в захисті шкіри від пухлин, викликаних ультрафіолетом.
  5. Вітамін К - це інша речовина, пов'язана зі скваленом, яка робить позитивний вплив на фізіологію шкіри. Нанесення вітаміну К на шкіру також використовується для придушення пігментації і усунення синців.

Вчені одностайно визначили ефективність сквалену в зменшенні окисного пошкодження вільних радикалів на шкірі.

Акція
Шрот з насіння амаранту Знижка
59 грн 53 грн
Шрот з насіння амаранту
Акція
Хіт продажу
Олія насіння амаранту Знижка
448 грн 403 грн
Олія насіння амаранту
Амарантове борошно органічне
130 грн
Амарантове борошно органічне

В майбутньому ще неодноразово плануються різні дослідження, які повинні довести ефективність речовини в боротьбі з раком. Також, вже доведено, що це невід'ємний елемент у догляді за шкірою, який можливо здійснювати завдяки амарантовій олії.

Коментарі
Александр 27.11.2021, 19:16
У вас там формула сквалана, а не сквалена. У сквалена есть двойные связи
Написати коментар
25 + ? = 30
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Олія амаранту в капсулах
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
08.11.2018

Ця унікальна рослина ні в чому не поступається, але багато в чому перевершує відому всім пшеницю.

15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

12.11.2018

Природна сила рослин подарує вашій шкірі здоров'я і красу. Які олії підійдуть, як використовувати і чого очікувати від застосування.

14.05.2020

Яка амарантова крупа підійде найкраще для самих маленьких гурманів.