Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Найкорисніші олії для печінки

Наша печінка сильно страждає від неправильного харчування, не надто чистого навколишнього середовища і поганих звичок. Печінка це своєрідний фільтр, котрий очищає кров від усього шкідливого, що потрапляє в організм. Зрозуміло, що цей орган слід всіляко підтримувати. І не лише здоровим харчуванням, а й додатковими добавками та спеціальними засобами.

Акція
Олія з насіння фенхелю Знижка
189 грн 132 грн
Олія з насіння фенхелю
Акція
Олія насіння гарбуза Знижка
198 грн 178 грн
Олія насіння гарбуза
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Олія розторопші

Чудовий очисний ефект на людську печінку мають деякі натуральні олії. Гастроентерологи спільно з прихильниками народної медицини згодні з цим твердженням. Варто зауважити, що для подібної мети підійдуть лише окремі види олій. І звісно ж, потрібно чітко розуміти, як їх приймати, скільки і протягом якого періоду.

Яку олію вибрати для підтримки печінки?

Якщо правильно підібрати олію, вона може дати в рази більш позитивний ефект на печінку, аніж різноманітні трав’яні чаї, чи медикаменти. Та перш ніж купувати цей продукт слід розібратися, в деяких нюансах.

Для лікувальних, профілактичних і оздоровчих цілей підходять так звані живі продукти. Тобто ті масла, що були отримати методом першого холодного віджиму. Саме вони мають найбільшу кількість поживних компонентів.

Якісний продукт обов’язково зберігається у скляній темній тарі. Якщо вам пропонують натуральну олію, припустимо, розторопші і вона у прозорій склянці та ще й під прямим сонячним промінням, відмовтесь від покупки.

Термін придатності такої продукції не може перевищувати кількох місяців. І зберігати її слід у темному прохолодному місці.

Звісно ж підходять не всі олії. Найкращий вплив на печінку мають наступні види:

  1. Олія розторопші;
  2. Гарбузова;
  3. Фенхелева;
  4. Амарантова;
  5. Лляна.

Про особливості деяких з цих продуктів та ефект який вони чинять на організм, читайте далі у тексті. А зараз кілька слів про безпосередньо процедуру очищення печінки маслами. Про підготовку до даного процесу, рекомендації і застереження.

Підготовка до очищення

Перш ніж приступити до курсу так званого детоксу, проконсультуйтесь з лікарем та пройдіть УЗД печінки і жовчного міхура. Це в першу чергу стосується тих в кого є явні проблеми та печінкові захворювання.

Серед категоричних протипоказань можуть виступати: жовчнокам'яна хвороба, вагітність, виразки. Серед інших застережень: вагітність, годування груддю, онкологія та цукровий діабет.

За кілька днів до початку прийому олії, потрібно відкоригувати власний раціон та спосіб життя. Повністю відмовтеся від алкоголю, надмірної кількості солодкого та копченої і жирної їжі. Ідеально якщо є змога відмовитися від куріння, адже це чи не основне джерело інтоксикації печінки і організму в цілому.

Олія розторопші та її вплив на печінку

Розторопша для багатьох це просто бур’ян. Однак вона має неймовірно цілющі властивості, зокрема для печінки і жовчного міхура. Олію та натуральні продукти на основі цієї рослини активно використовують для лікування гастриту і цирозу. Олія розторопші — номер один в нашому рейтингу. Все завдяки унікальному компоненту силімарину, що здатний відновлювати клітини печінки та очищувати її від токсинів.

Ось кілька основних ефектів, котрі можна отримати регулярно і правильно приймаючи цей продукт.

  1. Потужна детоксикація печінки та всього організму. Виводяться токсини, відновлюються клітини, і так далі.
  2. Розторопша здатна знешкоджувати алкогольну інтоксикацію, виводити тяжкі метали з організму, що потрапляють туди внаслідок пиття неякісної води. А ще виводити пестициди, котрі ми однозначно інколи можемо з’їсти придбавши неякісні продукти харчування.
  3. Уповільнюється процес старіння. Це завдяки великій кількості антиоксидантів, що є у складі.
  4. Відновлюються слизові оболонки жовчного міхура.
  5. Це додаткове джерело енергії, тож якщо ви постійно відчуваєте упадок сил, втому та сонливість спробуйте олію розторопші.

Як правильно приймати продукт?

  • У профілактичних цілях: 1 чайна ложка один раз у день до прийому їжі;
  • У лікувальних цілях: 1 чайна ложка три рази в день до прийому їжі.

Загалом курс становить мінімум один і максимум два місяці. Розпочинати прийом продукту слід з однієї ложки в день, у будь-якому випадку. І якщо самопочуття добре, збільшувати дозування до потрібного.

Крім цього, у профілактичних цілях, олію розторопші можна вживати не лише у чистому вигляді, а як добавку до салатів, каш, та інших підходящих страв.

Чому гарбузова олія рекомендується при печінкових захворюваннях?

Натуральна олія з насіння гарбуза друга у рейтингу найкорисніших для печінки. В ній містяться цінні компоненти, мінерали та вітаміни, що мають користь для всього організму.
Фосфоліпіди, ненасичені жирні кислоти, вітаміни групи А,Е,Т, та флавоноїди відновлюють структуру печінки, а ще чинять відмінний жовчогінний ефект. Це один з кращих природних жовчогінних засобів. Також, гарбузова олія має потужну протизапальну дію, що поширюється на жовчний, жовчовивідні шляхи і печінку.

Як пити?

  • Щодня по 1 чайній ложці один раз на день (за годину до прийому їжі);
  • Термін лікування має тривати не більше двох тижнів, після чого слід зробити паузу та прислухатись до власного самопочуття;

Якщо протягом лікування є якісь негативні симптоми, слід зменшити дозування до 0,5 чайної ложки в день, або й зовсім припинити, щоб виключити можливі побічки.

Олія фенхеля і очищення печінки: що треба знати?

Олія фенхелю належить до ряду ефірних. Її користь для печінки зумовлена багатим складом, що поєднує: атенол, фенхол, анісовий альдегід, вітаміни, мінерали та мікрокомпоненти. Це потужний антитоксичний та гепатопротекторний засіб. Олію фенхелю навіть призначають при алкогольних отруєннях адже вона може зняти інтоксикацію та якісно очистити організм. Також це чудова добавка для комплексного лікування холангіту та холециститу.

Способів застосування цієї олії є безліч. У наведеній нижче таблиці розглянемо найпопулярніші.

Спосіб застосування

Дозування

Аромотерапія

Достатньо додати кілька крапель олії у аромалампу або зволожувач повітря

Інгаляції

Додати дві краплі олії до 50 мл кип’ятку і дихати випарами близько 10 хвилин. Щоправда тут слід бути обережним, адже ефірні масла можуть викликати алергію

Компрес

Дитячі коліки та здуття живота також можна лікувати фенхелем. Просто крапніть кілька крапель на теплу вологу пелюшку і прикладіть до животика на 10 хвилин.

Як приймати внутрішньо?

  • Щодня по 2-3 краплі розбавлених чайною ложкою меду або води.
  • Рекомендується запивати олію кефіром або натуральним йогуртом.
  • Якщо самопочуття гарне, можна збільшити дозу до 5-6 капель одноразово.
  • Період лікування не більше трьох тижнів, потім слід робити перерву на стільки ж.
Акція
Олія з насіння фенхелю Знижка
189 грн 132 грн
Олія з насіння фенхелю
Акція
Олія насіння гарбуза Знижка
198 грн 178 грн
Олія насіння гарбуза
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Олія розторопші

Натуральні олії це те, що точно варто нашої уваги. З їхньою допомогою можна попередити, вирішити та пролікувати ряд недуг. Звісно ж, це не панацея і якщо проблема серйозного масштабу, то олія виступатиме радше, як допоміжний засіб до комплексного лікування, однак дуже дієвий!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
29 + ? = 39
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія розторопші
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Олія насіння гарбуза Знижка
Акція
Олія насіння гарбуза
198 грн 178 грн
Олія з насіння фенхелю Знижка
Акція
Олія з насіння фенхелю
189 грн 132 грн
Інші статті автора
19.03.2021

В Україні цей засіб популярний при лікуванні сечового міхура та нирок, а на Тибеті шипшиною полегшують симптоматику туберкульозу.

16.06.2020

З позиції здорового харчування, проблема глютену залишається відкритою.

14.05.2020

Чи варто повністю виключити продукти з глютеном з раціону?

Також радимо почитати
08.02.2021

Найбажаніша олія для вашої печінки. Про користь та застосування олії розторопші.

10.04.2020

За зовнішнім виглядом фенхель дуже нагадує звичайний кріп.

20.05.2020

Сира олія допоможе скинути вагу та підлікувати простату.