Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Риб'ячий жир для вагітних - користь чи ні?

На смак риб'ячий жир не дуже приємна штука. Після якої в роті ще довго залишається запах риби, який складно чимось перебити. Незважаючи на це риб'ячий жир - це дуже корисна для здоров'я речовина. Вона містить в своєму складі поліненасичені жирні кислоти Омега-3, а також безліч інших мікроелементів, що благотворно впливають на організм.

Чи можна вживати риб'ячий жир при вагітності? На упаковці цього засобу звичайно вказується, що жінкам в положенні пити його не рекомендується. У багатьох споживачів виникає логічне запитання: чим може натуральний і корисний продукт нашкодити?

Практика показує: одним з найбільш ймовірних ускладнень при прийомі риб'ячого жиру є печія і нудота (у той час, як для 75% вагітних жінок саме ці симптоми стають справжнім випробуванням... навіть без прийому даного препарату). Таким чином, «секрет шкідливості» риб'ячого жиру розгадується досить просто.

Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural
Омега-3 для вагітних
249 грн
Омега-3 для вагітних
Риб'ячий жир з печінки тріски
288 грн
Риб'ячий жир з печінки тріски

Саме тому бажано довірити остаточне рішення вашому лікарю, який спостерігає за ростом і розвитком плоду. У разі необхідності він обов'язково пропише майбутній мамі риб'ячий жир в безпечної дозі, якої необхідно точно дотримуватися.

Користь риб'ячого жиру при вагітності

Якщо доктор вже прописав риб'ячий жир, вам необхідно дізнатися, яку ж користь він принесе і вашому організму, і організму майбутньої дитини. Почнемо з того, що він значно знижує ризик викидня і передчасних пологів. Тому якщо лікар починає підозрювати, що немовля народиться недоношеним, він прописує препарат у комплексній терапії.

Щоб з'ясувати, чим корисний риб'ячий жир для вагітних, досить поглянути як він впливає на організм:

  • Нормальний рівень вітаміну D в організмі, який у великій кількості міститься в риб'ячому жирі, необхідний для профілактики рахіту, а також для правильного формування хребта і всієї кісткової системи плода. Цей вітамін покращує всмоктування кальцію, від якого залежить міцність кісток мами і майбутнього малюка.
  • Жирні кислоти Омега-3 - це справжній хіт останніх років. Найбільша їх кількість міститься саме в рибі і в риб'ячому жирі, тому дуже важливо вживати ці продукти. Омега-3 використовують для того, щоб покращувати роботу мозку. Також ненасичені жирні кислоти дозволять майбутній матусі постійно перебувати в тонусі і відчувати себе бадьорою.
  • Вітамін A також потрібен організму вагітної жінки. Він дозволить їй зберегти в ідеальному стані нігті, буде сприяти збереженню еластичності шкіри, а також захистить від випадіння волосся через нестачу поживних речовин. Ретинол забезпечує нормальний розвиток слуху і зору у майбутньої дитини.
  • Серотонін, званий «гормоном щастя», синтез якого покращується за наявності Омеги-3, вітаміну D3, поліпшує настрій і зводить до мінімуму ризик виникнення депресивних або тривожних станів... А вони так поширені при вагітності і в післяпологовий період!

Крім цього, риб'ячий жир підтримує нормальну роботу серцево-судинної системи жінки, виводить шкідливий холестерин, збільшує рівень корисних ліпідів в крові, тим самим захищаючи від усякого роду запалень.

Вплив на розвиток плоду

Ми розібралися, для чого вагітним риб'ячий жир. Однак він приносить користь не тільки щасливій мамі, але і майбутньому малюку. Омега-3, наприклад, чинить благотворний вплив на розвиток кори головного мозку, завдяки чому дитина краще піддається навчанню буквально з перших років після народження і росте більш розумною.

Продукт здійснює на організм малюка м'який комплексний вплив:

  • Практично повністю усуває ризик передачі від мами у спадок такого небезпечного захворювання, як цукровий діабет.
  • Захищає вже народжену дитину від алергічних реакцій.
  • Значно покращує постачання кисню до плода за рахунок збільшення кровотоку до плаценти вагітної жінки.

Щоб забезпечити благотворний вплив на організм новонародженого, є сенс продовжувати вживати риб'ячий жир протягом всього періоду грудного вигодовування. Це, крім усього іншого, допоможе мамі легко пережити післяпологову депресію.

Протипоказання та побічні ефекти

Тепер ви знаєте, для чого риб'ячий жир при вагітності. Але все ж існує ряд протипоказань до вживання цього корисного продукту в період виношування та грудного вигодування дитини. Втім, далеко не кожна дівчина зважиться завагітніти при наявності даних патологій, більшість з яких самі по собі становлять загрозу для виношування:

  • Туберкульоз в активній його формі.
  • Наявність серйозних проблем зі щитовидною залозою.
  • Хвороби нирок. Якщо вони протікають без серйозних ускладнень, можна пити риб'ячий жир. Але тільки в тому випадку, якщо його пропише лікар.
  • Жовчнокам’яна хвороба, холецистит і гастрит в стадії загострення.
  • Запальні процеси у підшлунковій залозі.

Важлива причина, по якій пити риб'ячий жир можна тільки за приписом лікаря - це певний ризик спровокувати розвиток патології в процесі розвитку плоду. При цьому в 99% випадків мало місце порушення допустимих доз. Передозування препарату також може привести і до інших неприємних симптомів:

  1. Підвищення тиску, поява частого головного болю.
  2. Порушення роботи травної системи - закрепи, діарея, болі у шлунку, здуття.
  3. Нудота, запаморочення, погіршення апетиту.

При виявленні хоча б одного з цих симптомів потрібно припинити приймати препарат і звертатися до лікаря. Також варто перевіритися, якщо після початку прийому з'явилися депресія, тривожність, безсоння або, навпаки, постійна сонливість.

Обираємо кращий і дотримуємося рекомендацій

Сьогодні можна знайти риб'ячий жир в різних формах випуску та з різним складом. Якщо вам необхідні вітаміни А та Д, то знадобиться продукт з печінки тріски. А риб'ячий жир з тунця - найкраще джерело чистої Омеги-3.

Якщо враховувати тільки ціну, то найкращим вибором буде рідкий варіант, який набагато дешевше капсул. Однак у нього є істотний недолік - неприємний смак і запах. Для жінок на першому триместрі, які страждають від токсикозу, він може створити безліч проблем. Чи означає це, що кращий риб'ячий жир для вагітних - це капсули? Так, багато лікарів дотримуються саме такої думки. Капсули не тільки не викликають відрази своїм ароматом і смаком, але ще і дають можливість уникнути передозування. При цьому якщо ви добре сприймаєте рідку форму препарату... навіщо платити більше?

Форма випуску

Переваги

Недоліки

Капсули

Відсутність неприємного смаку і запаху.

Більш висока ціна.

Рідка

Більш висока ймовірність печії та нудоти. Швидко окислюється, втрачаючи свої корисні властивості.

Доступна вартість.

Ми відповіли на запитання, який риб'ячий жир для вагітних краще, і тепер залишається лише одне - визначитися з дозуванням препарату. Рекомендується вживати 300-500 мг, в деяких випадках до 1000 мг продукту на добу. В середньому добова норма риб'ячого жиру для вагітних становить не більше 1-2 капсул два рази на день.

Омега-3 для вагітних
249 грн
Омега-3 для вагітних
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця Знижка
367 грн 330 грн
Риб'ячий жир з тунця
Хіт продажу
Риб'ячий жир з печінки акули
313 грн
Риб'ячий жир з печінки акули

Але для того, щоб підібрати індивідуальний курс прийому препарату, краще все ж звернутися до свого лікаря. Саме він знає особливості протікання вашої вагітності, всі супутні діагнози і безліч інших нюансів. При грамотному підході риб'ячий жир виявиться надійним помічником на шляху до довгоочікуваної мрії - народження здорової дитини!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
4 + ? = 11
Введіть число*
Рекомендовані товари
Омега-3 для вагітних
Омега-3 для вагітних
249 грн
Риб'ячий жир з печінки тріски
Риб'ячий жир з печінки тріски
288 грн
Риб'ячий жир з тунця Знижка
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця
367 грн 330 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
15.03.2020

Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.

13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.

13.05.2020

Що таке ретинол та чим він відрізняється від бета-каротину.

14.05.2020

Сама специфічна роль серед жиророзчинних вітамінів.