Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Як правильно підібрати Омегу-3?

Користь для людського організму поліненасичених жирних кислот була відкрита ще в 1930 році, але навіть сьогодні далеко не всі з нас знають про неї. Ці унікальні речовини вважаються одними з найбільш важливих для здоров'я людини. Виділяють 4 групи поліненасичених жирних кислот (ПНЖК): омега-9, омега-7, омега-6 і омега-3.

Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
756 грн
Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
Знижка 9%
Хіт продажу
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
940 грн 860 грн
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural

Дані речовини регулюють роботу багатьох систем і органів людини, від зору та згортання крові до стану кровоносних судин і здоров'я суглобів. Сьогодні купити омегу-3 в Україні не є проблемою, але для здійснення правильного вибору необхідно дещо розібратися в різновидах продукту. Далеко не всі препарати є однаково корисними і здатні забезпечити очікуваний терапевтичний ефект.

Омега-3: види і відмінності

Групу Омега-3 складають 11 видів кислот, найважливішими з яких є дві - докозагексаеновая (ДГК) і ейкозапентаєнова (ЕПК). Вони належать до незамінних, тобто не здатні вироблятися людським організмом самостійно в потрібній кількості. Їх необхідно отримувати з їжею або ж приймати у вигляді спеціальних добавок. Саме тому перед тим, як вибрати риб'ячий жир, слід звернути увагу на присутність у складі обох ПНЖК.

Омега-3 присутня в продуктах як рослинного, так і морського походження, але на ДКГ багаті в основному морепродукти - риба, краби, креветки. В рослинах (в тому числі, і морських) даний компонент відсутній або знаходиться в мінімальних кількостях. Одним з кращих джерел цілющої омеги є всім знайомий риб'ячий жир, ціна якого повною мірою виправдана його унікальними терапевтичними властивостями. В ньому міститься до 35% цієї поліненасиченої жирної кислоти у формі, яка найбільш природно засвоюється нашим організмом. Чим же відрізняються препарати з переважанням ДГК або ЕПК і що підійде краще саме для вас?

  • Омега-3 з переважанням ДГК - регулює метаболізм на клітинному рівні в райдужній оболонці ока, тканинах серця та головного мозку. Регулярний прийом здатний покращити зір, підвищити когнітивні процеси (пам'ять, увагу) та попередити хворобу Альцгеймера. Кислота ДКГ особливо корисна в дитячому та юнацькому віці, адже є дуже важливою для повноцінного розвитку центральної нервової системи. Препарат призначається в складі комплексної терапії гіпертонічної хвороби, артриту, діабету 2 типу, атеросклерозу, наслідків інфаркту міокарду та окремих видів онкологічних захворювань. ДКК рекомендується приймати для профілактики патологій серцево-судинної системи, для зниження рівню холестерину.
  • Омега-3 з переважанням ЕПК - пригнічує запальні процеси в організмі, показана в складі комплексного лікування аутоімунних і запальних захворювань. Препарат полегшує стан депресії та психоастенічний синдром, використовується при високих розумових і емоційних навантаженнях. Рекомендується для лікування припливів при менопаузі у жінок. Продукт має судинорозширювальну дію і знижує згортання крові, тому використовується як профілактичний засіб при атеросклерозі. Так само, як і ДКГ, мінімізує ризик захворювання на рак простати у чоловіків.

Як вибрати омегу-3 за методом виробництва?

У сучасній промисловості використовується три технології виробництва риб'ячого жиру, кожна з яких має свої особливості. Скориставшись таблицею, ви зможете самостійно зрозуміти їх головні відмінності та зробити висновки.

Спосіб виробництва

Вміст омега-3 в капсулах,%

Засвоєння омега-3 організмом,%

Особливості препарату

Вартість

Натуральні тригліцериди

20-35%

70-98%

Природний продукт, що пройшов делікатну і якісну очистку. Всі корисні властивості збережені.

Середній ціновий сегмент (4-15 $ за пачку)

Етилові ефіри

55% і більше

від 20% (звичайний прийом) до 60% (прийом з великою кількістю жирної їжі)

Гліцеринова основа замінена етиловим спиртом. Для попередження окислення в продукт додаються різні антиоксиданти.

Середній ціновий сегмент (4-15 $ за пачку).

Реетерифіковані (відновлені) тригліцериди

80% і більше

70-98%

Перетворення етилових ефірів на тригліцериди шляхом повторної етерифікації.

Вищий ціновий сегмент (30-40 $ за пачку)

Як випливає з таблиці, початкова висока концентрація омега-3 в етилових ефірних продуктах ніяк не означає, що такий високий відсоток буде і засвоєний організмом. Потрібно також зауважити, що прийом дешевих етилових форм риб'ячого жиру загрожує цілим рядом побічних симптомів - від відрижки та кишкових розладів до нападів панкреатиту і печінкових кольок. Дозволити ж собі прийом відновлених тригліцеридів (враховуючи їх високу вартість) здатний далеко не кожен покупець в Україні. І, звичайно ж, людський організм віддає перевагу найбільш природним і притаманним для нього формам.

Кому допоможе Омега-3?

Прийом риб'ячого жиру повинен проводитися курсами, з певними паузами між ними. Кількість капсул обирається залежно від змісту конкретних компонентів, здоров'я та віку пацієнта. Цей натуральний і біологічно активний продукт корисний практично всім, однак особливо рекомендується для корекції наступних станів:

  1. Попередження та лікування офтальмологічних захворювань. При інтенсивних навантаженнях зору (робота з комп'ютером, робота в умовах малої або надмірної освітленості, навчальний рік у школярів). Період реабілітації після операцій на органах зору.
  2. Лікування та попередження серцево-судинних хвороб, пов'язаних з підвищеною в'язкістю крові, зниженням просвіту кровоносних судин і відкладеннями холестерину. Профілактика та комплексне лікування інсульту, ішемічної хвороби серця, інфаркту міокарда.
  3. Профілактика та лікування захворювань центральної нервової системи. Комплексна терапія неврозів і астенодепрессівних станів, зниження дратівливості та занепокоєння, лікування «синдрому вигорання» в період інтенсивних розумових і психічних навантажень. Прийом препарату рекомендується школярам під час іспитів, людям «екстремальних» професій (рятувальники, хірурги, поліцейські, керівники).
  4. Профілактика захворювань суглобів і зниження симптоматичних проявів у пацієнтів з хворобами суглобів.
  5. Комплексний прийом вітамінів і біологічно активних добавок професійними спортсменами та прихильниками активного способу життя. Підтримка організму людей, що займаються важкою фізичною працею.
  6. Відновлення сухої та «втомленої» шкіри, профілактика зневоднення дерми та появи зморшок. Нормалізація стану нігтів і лікування випадіння волосся, його сухості і ламкості.

Про те, як правильно приймати омегу-3, дискусії не вщухають вже кілька десятків років. Рекомендації в дозуваннях відрізняються не тільки в різних країнах, але й у різних виробників.

Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+ Знижка
309 грн 278 грн
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для серця та судин
Омега-3 для вагітних
249 грн
Омега-3 для вагітних

Мінімально допустимий вік пацієнтів також варіюється від 2 до 12 років ... Тому найкращим рішенням данного питання буде консультація зі своїм лікарем і дотримання інструкцій конкретної компанії-виробника.

Коментарі
Людмила 29.03.2021, 21:11
Протягом останніх 12 років вживаю риб’ячий жир як при вагітності, так і в інші періоди. Маю четверо діток, старшеньких вже теж привчила до цього препарату. У порівнянні з однолітками хворіють на застуду менше. Зараз, при розповсюдженні коронавірусу, це дуже актуально. Раджу всім!
Написати коментар
25 + ? = 27
Введіть число*
Рекомендовані товари
Омега-3 Natural Знижка
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural для серця та судин
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для дітей 4+
Омега-3 Natural для дітей 4+
149 грн
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+ Знижка
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+
309 грн 278 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

Також радимо почитати
13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.

05.11.2019

Ваше активне бажання схуднути, Омега-3 і вітамін D3 можуть створити диво. Як це працює.

02.04.2020

Олія, яка допомагає прекрасним дамам залишатися молодими та здоровими.

27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.