Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія чорного кмину при вагітності та лактації

Олія чорного кмину (частіше це Nigella sativa) здавна славилася унікальними властивостями та застосовувалася для лікування найрізноманітніших захворювань. У Корані згадується кмин, який пророк Мухаммед називає «ліками від усіх недуг, крім смерті».

До складу прянощі входить кілька десятків компонентів, що обумовлює високий терапевтичний ефект. Це вітаміни і жирні кислоти, мікроелементи та ефірні олії. Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.

Олію застосовують у складі комплексного лікування імунних і онкологічних захворювань, гінекологічних проблем і патологій вилочкової залози, хвороб опорно-рухового апарату.

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

При всій очевидній користі даного «дару природи» вагітним жінкам і годуючим мамам слід виявити особливу обережність. У деяких випадках спеція здатна стати довгоочікуваним вирішенням багатьох проблем зі здоров'ям, в інших же - завдати непоправної шкоди.

Чи можна олію чорного кмину вагітним?

У народній медицині насіння та олія «чорнушки» (саме так називають українці цю рослину) вважалоася одним з найбільш дієвих засобів при безплідді. Приймати ліки слід по 1 ч. л. протягом тривалого часу (від 3 до 6 місяців). А ось олія чорного кмину вагітним повинна пропонуватися дуже вибірково. Речовини, які знаходяться в спеції, здатні прискорити розкриття матки і стимулюють родову діяльність. Саме тому продукт не можна вживати всередину при вагітності, особливо - в першому її триместрі.

При цьому зовнішнє застосування цілющої олії абсолютно не обмежується! Цей природний та екологічно безпечний засіб допомагає боротися з багатьма поширеними косметологічними проблемами майбутніх мам:

  1. Мозолі і натоптиші - з'являються на стопах внаслідок збільшення ваги вагітної. Олія з насіння чорного кмину рекомендується як для профілактики, так і для лікування. Наявні в продукті речовини мають регенеруючий ефект, а також усувають місцеве запалення.
  2. Розтяжки вагітних. Втирання олії в «проблемні зони» широко практикується в народній медицині та косметології. Це простий і дієвий спосіб усунення розтяжок на стегнах, животі та грудях. Високий вміст жирних кислот і вітамінів груп А і Е підвищує пружність шкіри, прискорює процес розсмоктування рубців і сприяє регенерації.
  3. Сухість і лущення шкіри. Продукт додають в маски для обличчя, роблять з ним теплі компреси. Деякі жінки змащують олією чорного кмину область навколо очей і лікті. Саме тут шкіра найчастіше страждає від зневоднення, пересихає і лущиться. Такий рецепт допоможе усунути дрібні зморшки і додасть шкірі шовковистості.
  4. Випадіння волосся. Поширеною проблемою вагітних жінок і годуючих мам є тьмяність і ламкість волосся, його випадіння. Дерматологи і трихологи рекомендують використовувати маски з олією чорного кмину, яка за своєю ефективністю ніяк не поступається знаменитим цибульним аплікаціям або відвару з коренів лопуха.

В арабських країнах вагітними жінками прийнято втирати кминову олію зовнішньо в зону промежини. Вважається, що це допоможе уникнути розривів під час пологів і зробить шкіру більш еластичною. Західні експерти ніяк не підтверджують, однак і не спростовують дієвість даного способу.

Грудне вигодовування і раціон малюка

Відвар насіння і олії Nigella sativa при годуванні грудьми сприяє стимуляції лактації. Продукт можна додавати до салатів або (з огляду на його досить специфічний смак) запивати чаєм або кефіром, змішувати з медом чи йогуртом. Орієнтовна доза становить 1 ч. л. з періодичністю 2-3 рази на день.

Оскільки раціон мами безпосередньо впливає на склад та якість грудного молока, в перші дні необхідно починати з малих доз. Це допоможе своєчасно помітити індивідуальну непереносимість продукту малюком. При виникненні алергічних реакцій (висип, занепокоєння, проблеми з роботою шлунка) кмин для лактації слід скасувати.

Переважна більшість немовлят добре переносять додавання цієї популярної прянощі в раціон мами. При цьому безпосередньо давати олію чорного кмину немовлятам категорично заборонено! Вживати в їжу цілющий продукт дозволяється дошкільнятам з 6-річного віку. До цього часу слід обмежитися зовнішнім застосуванням. У будь-якому випадку годуючим мамам слід дотримуватися принципу «Не нашкодь!» і пам'ятати: щоденна доза понад 25 г вважається токсичною.

При грамотному застосуванні цього унікального природного засобу можна досягти істотних результатів протягом 2-3 тижнів. Продукт допоможе молодій мамі і немовляті позбутися безсоння, налагодити роботу шлунково-кишкового тракту, підвищити імунітет, прискорити обмінні процеси в організмі, зміцнити капіляри. Вживання в їжу кминної олії також сприяє зменшенню кольок у немовлят до року, робить малюка більш спокійним і врівноваженим.

Обмеження та протипоказання

Як і будь-який засіб, вживання Nigella sativa має ряд обмежень. Переважна більшість «табу» стосуються внутрішнього вживання. До групи ризику входять наступні категорії осіб:

  • Люди з індивідуальною непереносимістю продукту.
  • Діти, вік яких менше 6 років.
  • Вагітні жінки.
  • Хворі на цукровий діабет.
  • Пацієнти з гострою формою гастриту.
  • Люди, які страждають сечо-і жовчнокам'яної хворобою.
  • Хворі, які перенесли інсульт або інфаркт міокарду, а також ті, які хворіють на гіпотонію.
  • Пацієнти з тромбофлебітом і схильністю до тромбозів.

Зовнішнє застосування продукту має мінімум обмежень. Цей природний засіб дозволено навіть дітям першого року життя при лікуванні попрілостей, дерматитів, сухості шкіри.

До протипоказань для зовнішнього застосування відносять індивідуальну непереносимість препарату, наявність глибоких або інфікованих ран. Алергічна реакція на олію чорного кмину може виражатися в висипаннях на шкірі, набряклості та свербежу шкіри.

Яку олію вибрати

На думку медиків, найбільш корисною є продукція холодного віджиму, в якій збережені всі корисні для здоров'я компоненти в своєму природному балансі. Ніяких екстрактів, особливо коли мова йде про маленьких дітей та годуючих мам.

  • Сучасні виробники пропонують декілька видів даної олії і майже всі вони є похідними усередині одного сорту - Nigella Sativa. За фактом будуть відрізнятися тільки країною походження насіння, оригінальною назвою олії та незначними смаковими відтінками.
  • Ми ж наполегливо рекомендуємо звернути увагу на більш рідкісний сорт - Nigella Damascena. Це ідеальна олія для вирішення питань, описаних в даній статті. При збереженні всіх основних властивостей класичного кмину, вона менше навантажує дитячий або ослаблений організм та має більш м'який смак.
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Шрот чорного кмину
60 грн
Шрот чорного кмину
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах

Олія чорнушки дамаської – це дійсно унікальний дар природи, який стане надійним помічником майбутній мамі. При мудрому підході це недорогий і ефективний засіб принесе виключно користь як самій жінці, так і її малюку.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
23 + ? = 30
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

21.10.2019

Чим корисний чорний кмин для чоловіків. Рецепти використання та лікування при простатиті.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.

27.03.2020

Це не тільки всім відома рослина, яку використовують в якості спеції.

30.03.2020

Порівняємо можливості двох рослинних імуностимуляторів.