Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія чорного кмину для волосся: маски східних красунь

З давніх часів жінки використовували олію чорного кмину для підтримки краси свого волосся. Цей натуральний і простий засіб здатний повернути втрачену силу та пишність локонам, нормалізувати стан шкіри.

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Уже кілька тисяч років тому єгиптянки і гречанки застосовували кмин для приготування цілющої олії (посудина з якою була знайдена навіть в усипальниці Тутанхамона). Це перевірений століттями засіб для боротьби з поширеними проблемами волосся - лупою, надмірною сухістю або жирністю, ламкістю, повільним зростанням і іншими. Незважаючи на велику кількість найрізноманітнішої доглядової косметики, багато відомих селебріті і сьогодні звертатися за допомогою саме до цього легендарного продукту - натурального і дієвого.

У чому секрет користі для волосся?

Унікальні властивості кминної олії обумовлені її складом:

  • Тімохінон
  • Нігеллон
  • А, B1, B2, B3, B6, B9, D, Е, Р
  • Омега 3, 6, 9
  • Фітостіроли, фосфоліпіди, флавоноїди, каротиноїди.
  • Калій, фосфор, кальцій, марганець, цинк, мідь, селен та ін.

Збалансований комплекс корисних речовин живить шкіру голови, знімає подразнення, звужує пори і нормалізує роботу сальних залоз. Вже через кілька тижнів волосся стає більш здоровими і блискучими, набуває пружності та сили. Олія чорного кмину відома також як ефективний засіб для профілактики грибкових і бактеріальних запалень шкіри, завдяки вмісту у складі дубильних речовин. Фосфоліпіди та жирні ненасичені кислоти проникають у волосся по всій довжині, допомагають боротися з розщепленням кінчиків. Вітаміни Е та А запобігають випадінню і тонкості волосся. Активізація обмінних процесів і швидкості росту досягається завдяки флавоноїдам і мікроелементам.

За допомогою кминної олії можна забезпечити захист локонів від вільних радикалів і мінімізувати шкоду від несприятливих факторів - синтетичних косметичних засобів, ультрафіолетового випромінювання, перепадів температур і т.п. Олія чорного кмину рекомендується для всіх типів волосся - жирного, сухого, нормального.

Рецепти популярних масок з чорним кмином

Суміш для маски повинна бути теплою, для цього олію трохи підігрівають на водяній бані. Після нанесення суміші необхідно обгорнути голову поліетиленовою плівкою або надіти зверху спеціальну шапочку для душу. Для більшого ефекту зверху рекомендується пов'язати теплий рушник або шарф. Час впливу всіх масок може істотно варіюватися - від 15 хвилин до 1-2 годин (втім, в останньому варіанті мова йде скоріше про обгортання). Маску змивають теплою водою і шампунем. Рекомендована періодичність вживання - 1-2 рази на тиждень, протягом 30 днів. Після цього роблять перерву на 2-4 тижні і при необхідності повторюють курс. Скориставшись нашою таблицею, ви зможете швидко і правильно приготувати маски для відновлення здоров'я свого волосся.

Ефект

Склад

Застосування

Позбавляємося від лупи та подразнення

Олія чорного кмину - 40 мл, екстракт чайного дерева - 4 краплі.

Нанести на мокре волосся, розтирати масажними рухами протягом декількох хвилин. Через 40 хв. змити теплою водою.

Активізуємо ріст волосся

Змішати в невеликій ємності 20 мл шампуню з 10-12 краплями олії чорного кмину. Можна додати кілька крапель вітаміну А (ретинолу) або Е (токоферолу).

Нанести на мокре волосся, розтирати масажними рухами протягом декількох хвилин. Змити теплою водою. Після миття рекомендується ополіскування відваром трав - ромашки, кропиви, календули.

Повертаємо еластичність і блиск

Злегка підігріту олію (1 частину) змішати з теплою молочною сироваткою (5 частин). Додати ефірну олію бергамота з розрахунку 4 краплі на 5 ст. л. загальної суміші.

Нанести на сухе волосся, змити через 60 хв. теплою водою зі звичайним шампунем.

Лікуємо посічені кінчики

Розтерти в ступці 2 ст. л. сухого листя кропиви. Додати 1 ст. л. окропу і настояти до утворення теплою кашки. Внести в суміш по 1 столовій ложці олій кмину і розторопші, а також – ефірну олію мандарина (4 краплі).

Втерти масажними рухами в коріння волосся, утеплити. Через 60 хв. змити шампунем, прополоскати відваром ромашки або кропиви.

Щоб процедура принесла вам виключно користь, замовляйте органічні олії у перевірених виробників і дотримуйтесь правил їх зберігання. Не варто перевищувати максимальний час витримки суміші на волоссі. У перший раз краще почати з нижнього показника. Наприклад:

  1. При рекомендації залишити маску на волоссі 1-2 години краще почати з 60 або 30 хвилин.
  2. Всі інгредієнти змішують в неметалевій тарі - скляній, керамічній або пластиковій.
  3. Для змивання використовуйте шампунь з нейтральним рН.

Чи можуть бути небажані ефекти для волосся і шкіри голови?

Продукт містить велику кількість біологічно активних речовин, що може стати причиною алергічної реакції в окремих осіб. Для попередження неприємностей необхідно за добу до нанесення суміші на волосся провести нескладний тест на тильній стороні передпліччя або за вухом. Невелику ділянку шкіри (5х5 см) змащують сумішшю, яку ви плануєте використовувати в якості маски для волосся. Через необхідний час залишки маски змивають і спостерігають за реакцією. При появі зуду, висипу або інших дерматологічних реакцій від застосування маски на основі олії чорного кмину слід відмовитися. Крім місцевих існують загальні ознаки непереносимості: поява проблем з диханням, прискорене серцебиття, висип на тілі тощо.

Практика показує: при зовнішньому застосуванні алергія на олію чорного кмину буває вкрай рідко. Але нюанси можливі.

  • Особливо потрібно бути уважним людям з алергічною схильністю до інших речовин. Якщо олія використовувалася в якості одного з багатьох інгредієнтів маски, має сенс протестувати кожен з компонентів окремо. Можливо, улюблену олію східних красунь буде реабілітовано
  • Блондинкам слід бути готовим до того, що темна за кольором олія може змінити відтінок їх волосся.
  • Не рекомендується застосування олії в період вагітності та годування груддю, при виражених запальних захворюваннях шкіри.
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

У каталозі нашого інтернет-магазину ви можете замовити різноманітну продукцію з олії чорного кмину. Тут представлені як рідкі, так і капсульні форми випуску. На сторінці кожного товару ви знайдете докладний опис корисних властивостей і рекомендації щодо застосування. Посилити цілющий вплив продукту допоможе додавання ефірних олій або змішування з іншими оліями холодного віджиму.

Коментарі
Лиля 15.07.2021, 15:37
Я тоже использую масло тмина для волос, но немного по другой причине. С его помощью борюсь (и довольно успешно) с вьющимися волосами. Они стали не такими лохматыми и «летучими», как-то даже потяжелели. И конечно же, блеск! Он сравним с состоянием как после кондиционера.
Написати коментар
21 + ? = 28
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
22.01.2021

Дві культові красуні античності, Нефертіті і Клеопатра, активно використовували саме цю олію в своїх рецептах.

19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

24.03.2020

Прості та надійні олії для догляду за волоссям.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.