Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія чорного кмину для обличчя: секрети Клеопатри

Чорний кмин відомий як косметичний засіб ще з часів Древнього Єгипту. За переказами, дві культові красуні античності, Нефертіті та Клеопатра, активно використовували саме цю олію та практично не розлучалися з заповітним секретом краси і молодості!

Слуги Клеопатри додавали препарат в воду для ванн і для вмивання єгипетської цариці, а Нефертіті наносила олію на шкіру обличчя і голови. Араби називають цей дивовижний препарат благословенним насінням - така традиція бере початок від самого пророка Мухаммеда.

Олія насіння кмину надає помітний омолоджуючий ефект, усуває різні дефекти шкіри, а також повертає їй здоровий вигляд і еластичність.

Коротко про корисні властивості олії чорного кмину

За своїм хімічним складом і наявністю біологічно активних речовин даний засіб вважається воістину унікальним. Тут в достатній кількості присутні жирні кислоти Омега-6 і Омега-9 (які досить рідко зустрічаються в продуктах харчування), амінокислоти та інші корисні речовини. Їх лікувальні властивості дозволяють використовувати олію чорного кмину для обличчя від пігментації, усувати з її допомогою подразнення і запальні процеси шкіри, лікувати акне. Крім перерахованих елементів, в олії містяться вітаміни B, D і E, кальцій і залізо, цинк і фосфор. За лікування запалень, наприклад, відповідають фітостероли, які також здійснюють бактерицидну дію, знищуючи хвороботворні мікроорганізми.

Вражаюче багатий склад забезпечує цілий ряд корисних властивостей:

  • Антиоксиданти не тільки сповільнюють процес старіння шкіри обличчя, але ще і значно активізують процеси її регенерації.
  • Каротиноїди змушують організм синтезувати колаген у великій кількості, завдяки чому зберігається природна еластичність шкіри. Саме завдяки цим компонентам багато жінок використовують олію чорного кмину для обличчя від зморшок.
  • Систематичне застосування засобу допомагає прибрати або знизити вираженість пігментації шкіри. Засіб сприяє загоєнню рубців, знімає різноманітні набряки.
  • Чорний кмин дає можливість покращити роботу імунної системи, в результаті чого знижується ймовірність появи гнійничкових висипань.
  • Ефективний натуральний засіб допоможе захистити шкіру від шкідливого впливу прямих сонячних променів.
  • Олія в поєднанні з іншими інгредієнтами живить шкіру, «балує» її корисними мікроелементами, нормалізує процес насичення киснем і вологою клітин дерми.
  • У складі комплексної терапії кминна олія здатна вилікувати грибок. Також вона допомагає при сильному свербінні, при герпесі та інших поширених дерматологічних проблемах.

Крім цього, використання олії дозволяє нормалізувати місцевий лімфоток і кровообіг, завдяки чому регенераційні процеси відбуваються набагато швидше.

Рецепти Клеопатри для обличчя

З огляду на високу біологічну активність засобу, використовувати олію чорного кмину в домашніх умовах слід обережно. Найкраще скористатися перевіреними рецептами, наведеними нижче.

Для сухої шкіри

Щоб зволожити шкіру, можна використовувати дуже простий рецепт. Для нього буде потрібно:

  • 1 столова ложка олії.
  • 2 ст. ложки сметани.
  • 8 грамів кориці.

Всі інгредієнти змішуються і наносяться на шкіру. Через 15 хвилин можна змивати маску.

Існує і ще один популярний рецепт для сухої шкіри:

  1. Заливаємо гарячою водою 5 грамів пластівців «Геркулес» і чекаємо їх розбухання.
  2. Беремо банан і розминаємо його, щоб отримати пюре.
  3. З'єднати банан з 10 мл кминної олії.

Дуже ретельно змішуємо інгредієнти, після чого наносимо отриманий склад на обличчя. Дана маска також змивається через 15-20 хвилин.

Маска для в'янучої шкіри

Власними силами можна приготувати і маску, яка швидко усуне сліди втоми на обличчі, прибере набряки, а також надасть шкірі молодого і гарного вигляду:

  1. Беремо половину яблука і подрібнюємо його в блендері до стану пюре.
  2. Додаємо 5 мл кминної олії.
  3. Капаємо 15 крапель вітаміну A - ретинолу.
  4. Вводимо до складу яєчний жовток.

Перемішуємо всі компоненти, після чого наносимо маску на все масажні області. Змити її потрібно буде через 20 хвилин. Причому для цієї мети краще використовувати відвар ромашки, який також благотворно впливає на шкіру.

Прибираємо акне

Щоб позбутися від вугрових висипань, а також неестетичних прищів, достатньо приготувати простий гель з натуральних компонентів:

  • Готовий аптечний гель алое вера - 5 грамів.
  • Кминна олія - 5 крапель.
  • Ефірна олія м'яти - 2 краплі.

Одержану в результаті змішування суміш потрібно наносити акуратно, щоб вона не потрапила на губи та повіки. Проводити процедуру краще безпосередньо перед сном. Суміш залишається на обличчі протягом всієї ночі і змивається тільки вранці. З її допомогою можна зробити шкіру більш гладкою, усунути запальні процеси, а також прибрати неприємний жирний блиск.

Позбавляємося від зморшок

Дуже багато існує рецептів, рекомендованих для того щоб розгладжувати зморшки. Всі вони мають свої переваги і недоліки, тому вибір варто робити, орієнтуючись на особливості власної шкіри. Тут ми наведемо лише два рецепта.

Перший - це маска Клеопатри:

  • 15 грамів вівсяних пластівців перемелюють на борошно.
  • До них додається не більше 2-3 крапель очищеної води.
  • Вводимо 6 грамів меду.
  • Додаємо 4 мл кминної олії та яєчний жовток.

Суміш потрібно дбайлово нанести на обличчя максимально тонким шаром. Через 10 хвилин знімаємо маску і насолоджуємося ліфтинг-ефектом.

Другий рецепт - це маска для обличчя з олією чорного кмину, яка допоможе прибрати зморшки і зробити шкіру менш жирною:

  • Змішуємо 7 мл оливкової, 5 мл кминної, по 3 краплі ялівцевої та бергамотової олій.
  • Додаємо сік базиліка.
  • Розбавляємо ефірною олією розмарину.

Інгредієнти змішуються і нагріваються на водяній бані. У теплому вигляді суміш наноситься на проблемні ділянки і видаляється через півгодини.

Всі ці та інші маски потрібно використовувати регулярно, орієнтуючись на ті проблеми зі шкірою, які ви хочете вирішити. Це дозволить досягти мети і привести шкіру у належний стан.

Правильне застосування олії мінімізує ризик небажаних побічних ефектів. Але протипоказання до використання продукту для шкіри обличчя все-таки є. До них належить індивідуальна непереносимість чорного кмину і схильність до алергій.

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Деякі дослідники не рекомендують застосовувати даний препарат в період вагітності навіть зовнішньо. У всіх інших випадках олія стане кращим засобом для позбавлення від поширених дефектів шкіри обличчя, подарує жінкам красу та молодість.

Коментарі
Олеся 09.09.2021, 14:12
Олія чорного кмину – недорогий та дієвий засіб від зморшок. Мені порадила його дівчина-косметолог у салоні краси. Дійсно, маленькі зморшки стали майже непомітні. Звичайно ж, для більш глибоких зморшок потрібна «важка артилерія». Крім того олія попереджає появу нових зморшок, запалення та прищів. Корисний засіб для тих, хто прагне бути красивим за допомогою натуральної косметики.
Написати коментар
14 + ? = 16
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

27.03.2020

Це не тільки всім відома рослина, яку використовують в якості спеції.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.

24.03.2021

Цей натуральний засіб здатний повернути втрачену силу, блиск та пишність вашим локонам.