Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Наскільки корисною є Омега-3 для чоловіків?

Так склалося, що жінки частіше турбуються про власне здоров’я та зовнішній вигляд ніж чоловіки. Косметологи, дієтологи, аналізи на дефіцити, харчові добавки та інші речі, які здатні продовжувати молодість шкіри, красу волосся, а ще сповільнювати процеси старіння. Чоловікам це не так притаманно і дуже даремно.

Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
756 грн
Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
Знижка 9%
Хіт продажу
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
940 грн 860 грн
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі, якісно покращити своє здоров’я та самопочуття. Попередити розвиток низки захворювань. Причому, доречною ця добавка, як і більшість вітамінів, є в будь-якому віці, а не лише в дитинстві, як дехто помилково може вважати.

Що таке Омега-3 і як її можна отримати?

Намагатимемося упустити складні фрази та наукові терміни, а ще “суху” теорію. Спробуємо пояснити максимально просто та доступно, що таке Омега-3 та для чого її приймати саме чоловікам.

Омега-3 — це група поліненасичених жирних кислот (ПНЖК), які беруть участь у важливих метаболічних процесах, а ще захищають клітини і внутрішні органи від пошкоджень. Загалом, Омега-3 складається з трьох компонентів, про які доречно розповісти трішки детальніше:

  • Ейкозапентаєнова кислота (EPA, ЭПК): Цей елемент здатний підвищувати імунітет, та опірність організму до вірусів й інфекцій. Міститься ця речовина у жирних сортах риби та морепродуктах.
  • Докозагексаєнова кислота (DHA, ДГК). Якісно впливає на роботу серця і судин, стимулює приплив енергії та гарного настрою. Теж міститься у жирних сортах риби.
  • Альфа-линоленовая (ALA, АЛК). Не така унікальна та рідкісна, як дві вищезгадані, адже міститься в сої, бобах, горіхах, олії і рибі. Дефіцит цієї речовини в організмі провокує ламкість нігтів та волосся, а її нормальний вміст стабілізує артеріальний тиск і роботу серця.

Проблема в тому, що людський організм самостійно не виробляє ці три компоненти то ж єдиний спосіб отримати їх — приймати їжу, яка містить ПНЖК. З цим теж є проблеми, адже щоб отримати добову дозу омеги-3 потрібно їсти лосося або печінку тріски кілограмами. Погодьтеся, дозволити собі це може не кожен. Саме для цього й доречно приймати Омегу-3 у вигляді капсул, в складі яких вже міститься добова норма поліненасичених жирних кислот.

Омегу п’ють, або у чистому вигляді, а в складі риб’ячого жиру. Не варто їх плутати, це не одне і те саме. Омега — це окрема добавка, яка містить лише DHA, EPA та ALA, тоді як риб'ячий жир це продукт, в складі якого є (або зовсім немає Омеги-3), а ще присутні вітаміни А і Д, Омега-6 і 9.

Які види Омеги бувають?

Дехто задається питанням, чому потрібно додатково вживати саме Омегу-3. Чому не Омегу-6 чи 9, і яка взагалі між ними різниця. Відмінність дуже велика. Омега-3 є лише в рибі, печінці тріски, оливковій олії, ріпаковій олії, та лляному насінні. І то, щоб отримати добову норму ПНЖК, ці продукти треба їсти щодня у великих кількостях. Як наслідок, практично у кожної людини є великий дефіцит Омеги-3.

Що стосується, Омеги-6 та Омега-9, то обидві в потрібних кількостях присутні у звичайних продуктах харчування. В маслі, олії, солодощах, крупах, і багатьох інших харчах. Вживати їх додатково у вигляді добавок часто немає сенсу.

Який вплив на чоловічий організм має Омега-3?

Переведемо фокус безпосередньо на чоловіків. Регулярний прийом Омега-3 допомагає попередити та вирішити ряд проблем зі здоров’ям.

Знижка 10%
Хіт продажу
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
959 грн 865 грн
Комплекс "Риб'ячий жир для дорослих"
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для серця та судин

1. Серцево-судинна система

У ВООЗ дослідили, що найчастіше чоловіки помирають внаслідок ішемічної хвороби серця. На другому місці крововиливи, тобто інсульти. Патології серця найчастіше виникають через спадковість, нездоровий спосіб життя, стрес, а ще дефіцит в організмі ЕРА/DHA кислот. Регулярний прийом Омега-3, допомагає зміцнити судини та зробити їх еластичними. Нормалізувати в’язкість крові, внаслідок чого зменшується ризик тромбоутворення. Покращити мікроциркуляцію крові.

2. Статеве здоров’я та репродуктивна функція

Дефіцит DHA в організмі, робить його вразливим до запальних процесів. Часто вони зосереджуються саме в сечостатевій системі. Як наслідок, з віком з’являються такі проблеми, як аденома, чи навіть рак простати. Крім цього ПНЖК здатні покращити якість сперми, що дуже важливо на момент, якщо чоловік планує стати батьком і хоче зачати здорову дитину. Стимуляція кровообігу яку забезпечують ЕРА/DHA кислоти, гарно впливає на потенцію. А ще, ПНЖК стимулюють виробіток тестостерону.

3. Робота мозку

Омега-3 в сукупності з вітамінами А, Е та РР, здатна покращити концентрацію, увагу, та загалом когнітивну функцію. У довготривалій перспективі це допоможе запобігти розвитку хвороби Альцгеймера.

4. Ефективний набір м'язової ваги

Омега-3 це незамінна добавка для тих, хто регулярно займається спортом і хоче наростити м’язову масу. ЕРА і DHA — це джерело клітинної енергії. Вони покращують метаболізм, мінімізують кріпатуру, та підсилюють ефект від тренувань.

Перераховувати позитивний вплив Омега-3 на чоловічий організм можна дуже довго. Його відчувають практично усі органи та системи.

Яку користь має Омега для чоловіків різної вікової категорії?

Логічно, що організм 12-річного підлітка та 60-річного чоловіка, функціонує абсолютно по різному. Зауважимо, що Омега-3 рекомендується, як додаткова харчова добавка з 11 років. Далі, приймати її потрібно з певною періодичністю незалежно від того, чи вам 12 років чи 60. Для кожної вікової категорії Омега-3 має свою унікальну користь.

Вікова категорія

Користь

11-25 років

В даному віці, Омега-3 корисна, але лише в чітко визначених пропорціях (не в надлишковому вигляді). Підлітковий організм активно формується. Нормальний вміст Омега-3 в сумі з вітамінами А і Д сприяють правильному розвитку статевої системи.

26-45 років

В цьому віці основна задача Омега-3 — підтримувати в нормі статеву функцію. Зменшувати кількість стресу в організмі, та запобігати серцево-судинним захворюванням. Особливо, ця добавка буде доречною чоловікам, які мають шкідливі звички.

46-60 років

Цій віковій категорії, прийом Омега-3 допоможе легше перенести вікові зміни в організмі, які проявляються різними гормональними порушеннями, зменшенням кількості тестостерону, тощо. Також, саме час подбати про профілактику простатиту.

60+

Омега-3 допомагає сповільнити процеси старіння підтримуючи тонус м’язів, та регенеруючи тканини організму.

Як бачимо, користь є в будь-якому віці, головне правильно вибрати риб’ячий жир з Омегою-3, а ще не нехтувати рекомендаціями стосовно дозування.

Як вибрати та приймати Омегу?

Оптимальний курс прийому Омеги-3 — три місяці. Вживають капсули під час їжі, натще їх ковтати не рекомендується. В день потрібно пити 6-8 капсул, залежно від дозування. Для чоловіків, які ведуть здоровий спосіб життя, та інколи вживають жирну рибу добова норма ПНЖК — 1000 мг.

А от, щоб вибрати дійсно натуральну добавку, потрібно добряче постаратися. Зауважимо, що популярнішою є Омега-3 саме у складі риб’ячого жиру, тому акцентуватимемо на його виборі.

  • Якісний риб’ячий жир той, який видобувають з океанічної риби. Ідеально, якщо країна виробник Ісландія або Норвегія.
  • Продукт має видобуватися безпосередньо у місці вилову риби, тобто на спеціальних плавучих базах. Після доставлення на берег, його лише фасують.
  • Обирайте рідку форму випуску, або желатинові капсули. Так ви знатимете, що оболонка не містить зайвих синтетичних добавок.

Омега-3 без сумніву корисна і необхідна для кожного сучасного чоловіка. На жаль, більшість людей не можуть похвалитися здоровим способом життя, правильним харчуванням, чи проживанням в абсолютно екологічному середовищі.

Знижка 9%
Хіт продажу
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
940 грн 860 грн
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для серця та судин

І все, що можна зробити, це періодично збагачувати організм тими компонентами, яких йому так не вистачає. Омега-3 серед дефіцитів займає передові позиції.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
21 + ? = 23
Введіть число*
Рекомендовані товари
Омега-3 Natural для серця та судин
Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
Знижка 9%
Хіт продажу
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
940 грн 860 грн
Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
Комплекс "Омега-3 для літніх людей"
756 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

12.08.2021

Які саме ефекти на організм надає розторопша? Як правильно вживати та кому варто відмовитися.

Також радимо почитати
04.05.2019

Користь "омег" для людського організму була відкрита в середині 20 століття, але навіть сьогодні далеко не всі з нас знають про неї.

13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.

10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.