Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія для імунітету: амарант чи чорний кмин?

Сьогодні проблема зміцнення імунітету постає дуже гостро в усіх країнах світу. Багато людей усвідомили важливість коректної роботи нашої імунної системи для запобігання цілого ряду захворювань, від банальної застуди до коронавірусу та онкологічних захворювань. Прийом рослинних олій вважається одним з найбільш природних і доступних способів активізації захисних сил організму.

Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Чорний кмин в капсулах
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн
Олія амаранту в капсулах

Звичайно ж, кожна рослинна олія має безліч корисних властивостей і здійснює цілющий вплив. Однак наївно вважати всі препарати універсальними та очікувати від них «дива». Кожний з них відрізняється хімічним складом і певним терапевтичним ефектом, що обов'язково потрібно враховувати при вживанні.

Яка олія краще зміцнить імунітет?

Найбільш популярні рослинні олії для імунітету - це препарати з расторопші, ехінацеї, женьшеню, амаранту та кмину. Але якщо перші три рослини широко відомі завдяки своїм імуностимулюючим властивостям, амарант і кмин часто залишаються осторонь! Але ж за своєю користю вони не тільки не поступаються, але і перевершують «зіркову трійку» широко відомих лікувальних продуктів! Для того, щоб зробити правильний вибір, потрібно ознайомитися з характеристиками кожної рослини, дізнатися про специфіку застосування та наявні протипоказання.

Чим допоможе амарантова олія

Це рослинний жир, який приблизно на 50% складається з життєво необхідних людському організму речовин, які він сам синтезувати не в змозі й отримати може тільки при прийомі внутрішньо. В його складі точно присутні:

  • Жирні кислоти Омега 3,6,9.
  • Вітаміни груп В, С, А.
  • Фосфор, кальцій, калій, магній, цинк та інші мікроелементи.

Надактивний антиоксидант та генератор кисню

За вмістом вітаміну Е та сквалену (речовина, яка приймає участь в обміні холестерину) амарант перевершує всі інші рослини. Величезне значення має те, що багато хімічних елементів є синергетиками, підсилюючи ефект один одного. Таким чином, прийом збалансованого лікувального продукту виявляється набагато більш корисним, ніж вживання декількох окремих препаратів з даними речовинами. Продукцію отримують за технологією холодного віджиму, що гарантує збереження всього хімічного складу і корисних властивостей.

Олія амаранту містить антиоксиданти. Вітамін Е присутній тут в особливій біологічній формі, завдяки чому його антиоксидантні властивості посилюються в 40 разів! Сквален відіграє ключову роль в синтезі стероїдів, вітаміну D і гормонів. Дана речовина бере участь в насиченні киснем тканин, підвищує протираковий захист організму. Присутній в складі лізин сприяє усуненню вільних радикалів, які вважаються однією з причин виникнення онкологічних захворювань. Цей натуральний засіб значно підвищує стійкість організму до різних збудників (грибки, віруси, бактерії). Амарантова олія рекомендується людям, які пройшли променеву терапію або проживають в регіонах радіоактивного забруднення. Крім загального впливу на імунітет, олія амаранту для шкіри має місцеву заживлюючу і протизапальну дію. Його використовують для лікування ран і виразок, при сухій екземі, опіках, дерматитах і псоріазі.

Фахівці рекомендують наступну схему дозування олії амаранту:

Спосіб прийому

Добова доза

Обсяг на 1 курс, л

Лікувальний

Від однієї до трьох столових ложок за 30 хвилин до прийому їжі

4 літри на рік

Профілактичний

Від однієї до двох столових ложок разом з їжею

1-2 літри в рік


Починати прийом рекомендується з мінімальних пробних доз, для виключення ризику появи побічних ефектів через індивідуальну непереносимість. За статистикою, такі випадки бувають дуже рідко.

Чим корисна олія чорного кмину

Цей натуральний і екологічний продукт по праву називають ліками від усіх хвороб. До його складу входить близько 100 різних елементів, багато з яких виступають каталізаторами обмінних процесів в організмі людини. Серед найбільш важливих з них:

  • Жирні кислоти Омега 3,6,9.
  • Цинк, мідь, кальцій, калій, магній, залізо та інші мікроелементи.
  • Вітаміни групи В, F, С, Е, А, К.
  • Біоактивні ензими, тімохінон, нігелон ...

Олія чорного кмину містить рідкісний компонент нігелон, який більш ніде не зустрічається в рослинах. Його унікальна молекулярна формула впливає на вироблення гістаміну, підсилює антиоксидантні властивості організму. Це ефективний природний імуномодулятор, дія якого спрямована в першу чергу на активізацію роботи кісткового мозку. Застосування цієї олії сприяє посиленому виробленню імунних клітин та інтерферону людським організмом. У США препарати з чорного кмину офіційно включені в список найбільш дієвих засобів для корекції роботи імунної системи. При їх систематичному вживанні протягом 4 тижнів кількість клітин-кілерів (Т-клітин) збільшується на 72%.

Прийом кминної олії рекомендується як ефективний профілактичний засіб для запобігання появи пухлин, виникнення простудних захворювань, посилення метаболізму. Особливої актуальності це набуває в осінньо-весняний період, коли наш організм відчуває нестачу в природних вітамінах і є вразливим до респіраторних хвороб. Унікальний компонент нігелон пригнічує розвиток ракових клітин і запобігає переродженню здорових, що підтверджено науковими дослідженнями американського Інституту ракових захворювань.

Олія чорного кмину також відома своїми антипаразитарними та антибактеріальними властивостями. Принципове значення має те, що вона впливає вибірково на патогенну мікрофлору і не провокує розвиток дисбактеріозу. Даний продукт також стимулююче діє на тимус, який відіграє значну роль у формуванні захисних сил організму. Зовнішньо олія чорного тмину застосовується для лікування бактеріальної та грибкової інфекції, запальних і алергічних реакцій. Регулярне протирання шкіри сприяє підвищенню місцевого імунітету та мінімізує ризик появи дерматологічних захворювань.

Рекомендується наступне дозування олії чорного кмину:

Спосіб прийому

Добова доза

Курс

Лікувальний

Від однієї до двох чайних ложок за 30 хвилин до прийому їжі

Впродовж 4 тижнів

Профілактичний

Одна чайна ложка разом з рідиною (йогурт, теплий чай, сік)

Впродовж 4 тижнів, двічі на рік


Загальні властивості та рекомендації

Обидві олії проявляють потужні протизапальні властивості, але кожна по своєму. У них різні активні речовини зі своїми унікальними ефектами та вибірковістю до деяких органів. Амарант має підтримуючу дію для імунних клітин, стимулює вироблення лейкоцитів, а чорний кмин краще підтримує ослаблені легені. Сьогодні, при підвищеній респіраторно - вірусній загрозі дуже цінні обидві ці властивості.

Перед тим як зробити остаточний вибір, важливо знати дві речі:

  1. Обидві олії можна змішувати разом, це посилить загальний ефект;
  2. Одночасно з олією приймайте чисту Омега-3. Це єдине, чого не вистачає амаранту та чорному кмину.

Застосування рослинних олій необхідно починати з малих доз, поступово доводячи до рекомендованих. Перед початком лікування радимо ознайомитися з переліком протипоказань і вибрати для себе оптимальний варіант.

Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Звичайно ж, не варто забувати і про смак продукту, адже лікування повинно бути в радість! І той, і інший продукт можна змішувати з рідиною, з овочами або фруктами. При такому підході кожен зможе знайти оптимальні смакові комбінації.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
20 + ? = 25
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Чорний кмин в капсулах
Чорний кмин в капсулах
529 грн
Олія амаранту в капсулах
Хіт продажу
Олія амаранту в капсулах
99 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
19.10.2018

Про олію чорного кмину в Єгипті розповідають кожному туристу. Цей засіб згадується у Корані, лікує від усіх хвороб, за винятком смерті (так казав пророк Мухаммед), не має побічних ефектів.

21.03.2020

Нігелла посівна і чорнушка дамаська - корисні властивості та принципові відмінності.

08.11.2018

Ця унікальна рослина ні в чому не поступається, але багато в чому перевершує відому всім пшеницю.

17.03.2020

Що відомо про природний антиоксидант, імуностимулятор та генератор кисню.