Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Кращі натуральні олії для тіла та обличчя

Органічні олії в косметології належать до найбільш давніх, безпечних і ефективних способів досягнення привабливості. Вони використовуються для шкіри обличчя та тіла, для волосся та нігтів.

Конопляна олія
195 грн
Конопляна олія
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна Знижка
997 грн 897 грн
Амарантова олія органічна
Олія чорного кмину
349 грн
Олія чорного кмину

Натуральний і екологічний продукт простий в застосуванні та доступний в ціні. Він підійде як для салонних процедур, так і для обгортань і масок в домашніх умовах.

Олії в косметології: особливості та застосування

Кожного сезону наша шкіра та волосся потребують захисту від несприятливих кліматичних факторів - вітру та крайніх температур. Далека від ідеалу екологія, вік і похибки в харчуванні також призводять до появи поширених косметологічних проблем - почервоніння та лущення шкіри, подразнень і запалення, набряклості тощо. Впоратися з більшістю цих неприємностей допоможе дар мудрої природи - спеціальні косметичні олії, які виготовлені з натуральних рослинних продуктів.

Залежно від особливостей застосування розрізняють базові (80-95% від загального обсягу) та ефірні олії (5-20%). Базові отримують завдяки пресуванню або екстрагуванню горіхів, насіння, кісточок. Дбайливі технології дозволяють максимально зберегти початковий хімічний склад продукту, що забезпечує його високу ефективність і натуральність. Базові оліх в косметології рекомендуються для приготування масок, обгортання, протирання шкіри, проведення масажу. Їх можна додавати в маски та креми, мило і очисні скраби. Кожен з продуктів відрізняється складом і хімічними властивостями, тому призначений для вирішення конкретних завдань - усунення в'ялості і зморшок, зволоження або боротьби з підвищеною жирністю шкіри (волосся), зняття набряклості тощо. Додавання кількох крапель ефірної олії посилить ефект базової основи, а пікантний запах допоможе створити відповідний настрій. Перед вживанням дерматологи рекомендують протестувати продукт на невеликій ділянці шкіри, щоб виключити ризик появи алергічних реакцій. Починати краще з монокомпонентних продуктів, поступово можна експериментувати з багатокомпонентними сумішами.

Що підійде для вашого типу шкіри?

Базові косметичні олії прекрасно підійдуть до шкіри будь-якого типу, проте слід дуже відповідально поставитися до підбору конкретного виду. За допомогою наведеної нижче таблиці кожен зможе самостійно зорієнтуватися з вибором органік-продукту або скласти вдалу комбінацію з декількох інгредієнтів. Звичайно ж, це далеко не повний перелік всіх олій і областей їх застосування. Це основа, з допомогою якої ви зможете продовжувати самостійні пошуки та вивчення цілющих властивостей цього дивного дару природи.

Рослинна олія з

Рекомендується для

Календули, ромашки, льону, чорного кмину

Шкіри, схильної до сухості, зневоднення та лущення

Зародків пшениці, розмарину, обліпихи, арахісу

Старіючої та зморшкуватої шкіри

Рицини (касторова олія), звіробою, чорнушки дамаської

Схильної до запалень, комбінованої та жирної шкіри

Рицини, горіху, календули, ромашки, мигдалю

Для шкіри всіх типів

Чорнушки дамаської, сатіви, м'яти, розмарину, кунжуту

Для зміцнення та активізації росту волосся

Чорного кмину, льону, розмарину

Для масажу тіла та обличчя

Відмінною особливістю базових олій є їх висока жирність і більш щільна консистенція. Як правило, такі масляні продукти не відрізняються сильним і яскравим запахом, хоча трапляються й винятки. Нерідко їх змішують з ефірними оліями, що допомагає посилити корисні властивості обох інгредієнтів. Аромамасла отримують з листя, квіток або стебел рослин, в їх складі не присутні жирні кислоти. Це концентрат з летючих речовин, який запам'ятовується сильним ароматом. Використання ефірних розчинів в чистому вигляді категорично не рекомендується, оскільки несе високий ризик появи алергічних реакцій і опіків шкіри.

Домашній рейтинг олій: найкраща дев'ятка

Хімічний склад кожної олії унікальний і цінний по-своєму, тому й їхні лікувальні властивості різняться. Згідно з дослідженнями, на сучасному європейському ринку представлено понад 40 різновидів органічних олій. В Україні найбільш популярними є продукти, доступні за вартістю та прості в застосуванні. Корисні речовини, присутні в них, здатні проникати в глибокі шари шкіри або ж створювати спеціальну захисну плівку на поверхні дерми.

До топу олій для масок і протирання входять продукти з таких рослин:

  1. Амарант - здійснює протизапальний, антиоксидантний і регенеруючий вплив. Рекомендується при бактеріальних захворюваннях, порізах та укусах комах. Добре зарекомендувала себе олія з амаранту при усуненні зморшок і в'ялості, при вікових пігментних плямах.
  2. Горіх волоський. Має очищуючий і омолоджуючий ефект, тонізує та пом'якшує шкіру. Масляний продукт з ядер волоського горіха застосовується в складі масок для очищення шкіри від комедонів і відмерлих клітин, при розширених порах і гнійничкових захворюваннях, почервонінні і набряклості.
  3. Кмин чорний - має протизапальні та бактерицидні характеристиками, ефективний в лікуванні запалень різного походження (бактеріальна або грибкова інфекції, алергія). Знімає набряклість, надає пружності шкірі, тонізує її. Використовується для зміцнення волосся і масажу.
  4. Календула. Дієвий протизапальний і ранозагоювальний засіб, який підійде для шкіри будь-якого типу. Добре зарекомендувала себе календула у складі засобів для звуження пор і лікування вугрів, усунення куперозу (судинної сіточки). Продукт застосовують для активізації росту волосся, лікування зайвої жирності волосся та шкіри обличчя.
  5. Рицина - використовується при виробництві рицинової олії. Живить і відбілює шкіру, посилює рост волосся та зміцнює його. Застосовується при масажі обличчя і тіла, бореться з обвисанням шкіри і розтяжками, здатна усунути неглибокі зморшки і зробити глибокі менш помітними.
  6. Кунжут - виводить вільні радикали та токсини, підвищує місцевий метаболізм. Заспокоює і зволожує, прибирає дрібні зморшки, усуває запалення та почервоніння. Застосовується для захисту обличчя та шиї в літню пору від згубного впливу ультрафіолетових променів.
  7. Льон - олія з насіння льону допомагає утримати вологу, відрізняється антиоксидантним ефектом. Прекрасний засіб для антивікових масок, за допомогою якого зморшки та в'ялість стають менш помітними. Рекомендується для сухої та схильної до запалень дерми.
  8. Мигдаль - прекрасно поєднується зі шкірою будь-якого типу. Має зволожуючий, омолоджуючий і заспокійливий ефект. Маски з мигдальною олією допоможуть уповільнити процеси старіння, нормалізувати роботу сальних залоз. Це хороший засіб для зміцнення волосся та лікування розширених пор.
  9. Конопля - популярна завдяки своїм антиоксидантним і регенеруючим властивостям. Здійснює живильну дію, відновлюючи шкіру на клітинному рівні та зміцнюючи дрібні капіляри. Застосовується під час антицелюлітних масажних процедур обличчя та для боротьби з розтяжками на грудях.

Для того, щоб правильно підібрати олію для обличчя, необхідно дотримуватися порад професійних косметологів і дерматологів. Вони не рекомендують використовувати препарати з «важкою» структурою (олію ши або кокоса), які часто призводять до забивання пор і довше поглинаються.

Акція
Хіт продажу
Мигдальна олія Знижка
389 грн 350 грн
Мигдальна олія
Олія волоського горіха
145 грн
Олія волоського горіха
Акція
Хіт продажу
Олія з квіток календули Знижка
189 грн 170 грн
Олія з квіток календули

Для масажу обличчя достатньо кількох крапель продукту, а після процедури його надлишки потрібно промокнути паперовою серветкою. Органічні продукти самі по собі є самодостатніми, але їх можна комбінувати з різними сироватками, промисловими кремами, пілінгами.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
25 + ? = 35
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна Знижка
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн 897 грн
Олія чорного кмину
Олія чорного кмину
349 грн
Олія насіння конопель
Олія насіння конопель
225 грн
Олія волоського горіха
Олія волоського горіха
145 грн
Олія з квіток календули Знижка
Акція
Хіт продажу
Олія з квіток календули
189 грн 170 грн
Мигдальна олія Знижка
Акція
Хіт продажу
Мигдальна олія
389 грн 350 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
22.01.2021

Дві культові красуні античності, Нефертіті і Клеопатра, активно використовували саме цю олію в своїх рецептах.

15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.

02.04.2020

Ці натуральні олії з успіхом використовуються в косметології, СПА процедурах та медицині.

24.03.2020

Прості та надійні олії для догляду за волоссям.

12.11.2018

Природна сила рослин подарує вашій шкірі здоров'я і красу. Які олії підійдуть, як використовувати і чого очікувати від застосування.

03.03.2021

Справжній маст-хев у догляді за шкірою. Універсальна олія для будь-якого віку.