Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Кунжутна олія для ясен і зубів: правда та вигадки

Вперше згадка про ефективність кунжутної олії для ясен і зубів зустрічається в знаменитій Аюрведі - індійській науці про здоров'я і довголіття. З розвитком медицини користь олії кунжуту була обґрунтована науково. Доведено, що даний засіб допомагає при лікуванні і профілактиці запальних захворювань ясен. Систематичне застосування зміцнює зубну емаль і запобігає появі мікротріщин. Полоскання сприяє позбавленню від нальоту на язиці та яснах, усуненню неприємного запаху.

Акція
Кунжутна олія Знижка
189 грн 170 грн
Кунжутна олія
Акція
Олія насіння гарбуза Знижка
198 грн 178 грн
Олія насіння гарбуза
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa

Незважаючи на велику кількість перевіреної інформації, сьогодні багато людей продовжують притримуватися крайніх позицій. Одні сприймають олію насіння кунжуту як беззастережну панацею від усіх бід, інші ж ставляться як до звичайного косметичного продукту. Як відокремити істину від омани? Звичайно ж, звернутися до наукових фактів.

Секрет ефективності кунжутного полоскання

Корисні властивості кунжуту обумовлені певним складом ліпідів, а також - розчинених в них речовин. При контакті з патогенними мікроорганізмами ліпіди розчиняють оболонку мікробів, що призводить до їх загибелі. Олія проникає у важкодоступні ділянки порожнини рота, будучи своєрідною «рідкої зубною щіткою». Вона вловлює бактерії, а жирна плівка покриває їх і перешкоджає надходженню кисню.

Засіб м'яко доглядає за порожниною рота:

  1. Усуває ділянки запалення.
  2. Підвищує місцевий імунітет, захищає від бактеріальних і грибкових інфекцій.
  3. Запобігає лущенню та розтріскуванню губ.
  4. Зміцнює ясна і слизову оболонку.
  5. Зв'язує бактерії і дрібні частинки їжі.
  6. Насичує зубну емаль кальцієм і утворює захисну плівку.
  7. Має легкий відбілюючий ефект.

На думку американських вчених, ефективність олійної терапії можна порівняти зі зрошенням порожнини рота розчином хлоргексидину. Багато стоматологів рекомендують застосовувати кунжутну олію як профілактичний засіб для повсякденного використання. За даними індійських дослідників, вже на сьомий день oil pulling (олійного полоскання) у пацієнтів знижувалася на 30% інтенсивність зубного нальоту. Через місяць даний показник становив 57%, а більше половини хворих гінгівітом змогли вилікуватися без застосування антибіотиків.

Від чого не допоможе олія кунжуту?

Олія кунжуту має вражаючий спектр корисних властивостей, завдяки чому на Сході вона вважається одним з найбільш дієвих натуральних засобів. Поряд з реальними свідченнями, деякі «романтики» або «містики» рекомендують практикувати oil pulling для позбавлення від найрізноманітніших захворювань - від вродженої патології до важких функціональних розладів.

Серед найбільш поширених міфів:

  • Інтоксикація і зашлакованість організму. Олія насіння кунжуту не допоможе вивести токсини через слину. Ця функція відведена ниркам і печінці, а також - лімфатичній системі. При цьому кунжут вважається одним з найбільш сильних гепатопротекторів ... тому важливу роль в детокс-програмі він безсумнівно відіграє (при прийомі всередину).
  • Уражені карієсом зуби. Якщо зубна емаль вже пошкоджена, олійні полоскання не допоможуть «запломбувати» дірку. Однак рекордний вміст кальцію в кунжуті сприяє зміцненню зубної емалі і профілактиці карієсу в майбутньому.
  • Боротьба з гельмінтами. Незважаючи на антипаразитарні властивості кунжутного насіння, олійних полоскань недостатньо. З метою легкого проносного ефекту доцільний прийом олії всередину - в комплексі з протиглисними оліями (гарбузовою, чорного кмину).

Два види олійного полоскання

Найбільш докладно дана методика оздоровлення була описана у відомій книзі східних лікарів Аюрведі. Вона стала методичним орієнтиром для всіх пізніших медичних досліджень. Згідно Аюрверді, розрізняють два види полоскань (Kavala Gandusha і Kavala Graha) в залежності від техніки їх виконання.

Назва

Особливості техніки

Як проводити

Час

Кавала Гандуша

Полоскання

Активне полоскання невеликою кількістю олії

2-10 хв.

Кавала Граха

Утримання

Пасивне утримування олії в роті

15-20 хв.

При традиційному полосканні в перші дні потрібно намагатися, щоб засіб не потрапив на задню стінку ротової порожнини, щоб не спровокувати рефлекторну реакцію. По мірі звикання можна переходити до полоскання задньої стінки ротової порожнини, приділивши особливу увагу мигдалинам. Це буде відмінною профілактикою сезонних респіраторних захворювань. При утримуванні кількість кунжутної олії може бути збільшено до максимуму. Головний критерій - відчуття вашого комфорту.

Як правильно полоскати рот кунжутною олією?

Дана процедура відрізняється простотою і доступністю. Робити полоскання необхідно вранці перед прийняттям їжі, зуби до цього теж не чистимо. Невелику кількість кунжутної олії (досить 1-3 ложки) нагріваємо до температури тіла. Далі діємо відповідно до рекомендацій по конкретному виду полоскання.

  • «Відпрацьовану» рідину не ковтайте. Не варто багато разів нагрівати всю пляшку з олією - так вона втратить корисні властивості. Нагрівання краще проводити на водяній бані, не перевищуючи допустиму температуру (+35 ... + 37С). Категорично не рекомендується нагрівати олію до високих температур, з подальшим охолодженням. Не використовуйте для цієї мети мікрохвильову або електричну піч.

Деякі натуропати радять не полоскати водою ротову порожнину після сеансу «олійної терапії», інші ж рекомендують це зробити і поєднати з чищенням зубів. За канонами Аюрведи прийом їжі, напоїв або лікарських засобів можливий не раніше, ніж через 30-40 хвилин. Мінімальна тривалість курсу становить 10-14 днів.

Акція
Кунжутна олія Знижка
189 грн 170 грн
Кунжутна олія
Акція
Олія насіння гарбуза Знижка
198 грн 178 грн
Олія насіння гарбуза
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Даний засіб не має протипоказань до вживання і може бути рекомендований людям будь-якого віку - від дошкільнят до пенсіонерів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
24 + ? = 30
Введіть число*
Рекомендовані товари
Кунжутна олія Знижка
Акція
Кунжутна олія
189 грн 170 грн
Олія насіння гарбуза Знижка
Акція
Олія насіння гарбуза
198 грн 178 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
09.03.2021

Універсальна і одна з найпопулярніших олій в Індії, де її використовують в рамках традиційної медицини Аюрведи.

25.01.2019

Це рослинний концентрат здорьвья. Насіння кунжуту з випічкою або олія в салаті?

26.03.2021

Чорного кмин, який є для багатьох паразитів смертельним, не є токсичним для людини.

20.05.2020

Сира олія допоможе скинути вагу та підлікувати простату.