Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Кунжутна олія для тіла: користь та застосування

Кунжут — одна з найстаріших рослин з котрих добувають олію, що відома вже понад 3000 років. Протягом тисячоліть ця олія використовувалась в догляді за тілом, волоссям та в кулінарії. Це універсальний засіб, що має ряд позитивних ефектів. В складі продукту є багато вітамінів та мінералів, що живлять, чинять антибактеріальний ефект та попереджають старіння. Це одна з найпопулярніших олій в Індії, де її використовують в якості лікувального засобу для зовнішнього застосування в рамках традиційної місцевої медицини Аюрведи.

Кунжутна олія і її унікальний склад

Існує два види кунжутної олії: світла та темна. Саме світлу потрібно використовувати в догляді за тілом та, як компонент до різноманітних косметологічних засобів. Темна використовується лише в окремих кулінарних випадках, тож про неї мова не йтиме. Кунжутна олія цінна рекордною кількістю ненасичених жирних кислот. Крім цього в складі є багато інших важливих компонентів.

Назва

Властивості

Вітамін Е

Має неоціненну користь не лише при внутрішньому застосуванні, а й зовнішньому. Ця поживна речовина чинить протизапальну дію. При цьому захищає шкірний бар'єр, запобігає потраплянню патогенів в клітини шкіри і допомагає їм відновлюватися після травм.

Вітамін А

Не менше корисний, адже потрапляючи глибоко в шкіру він перетворюється на третиноїн. Цей елемент сприяє розпушенню верхнього шару шкіри, та провокує появу нових клітин. Вітамін А спільно з вітаміном Е активно борються з молекулами, що провокують старіння шкіри, а також відновлюють в ній водний баланс.

Антиоксиданти

Вони працюють проти шкідливих сполук, вільних радикалів, що викликають небажані зміни клітин.

Лецитин

Важливий компонент, що є частиною наших клітин, точніше, клітинної мембрани.

Мінерали та мікроелементи

Допомагають збагатити шкіру всіма необхідними речовинами, та чинять оздоровлюючий ефект.

Це популярна альтернатива кремам, лосьйону, та іншим засобам, що регулярно використовуються для догляду за тілом.

Застосування кунжутної олії для тіла

Кунжутна олія використовується в догляді за всім тілом через те, що в її складі поєднуються вищеописані лецитин, вітамін Е і А. До того ж, це натуральний захист від сонця, що може конкурувати з синтетичними кремами — SPF.

Ефекти, котрі чинить олія на шкіру і тіло:

  1. Зволоження і живлення. Шкіра на руках, ногах, особливо в холодну пору року потребує додаткового зволоження. Кращого варіанту ніж олія з насіння кунжуту — не знайти.
  2. Регенерація. Сезамол, що також є в складі олії, активує вироблення колагену, що в свою чергу необхідний шкірі для підтримання еластичності та попередження старіння.
  3. Вирівнювання кольору. Якщо є пігментація, сліди від рубців або розтяжок, використання цього продукту допоможе їх вивести.
  4. Омолодження. Антиоксиданти відомі своїми молодильними властивостями, а вірніше такими, що уповільнюють процес старіння.
  5. Лікування. Олія має антибактеріальний ефект, тож нею часто обробляють ступні, щоб попередити грибок. А ще це чудовий розслабляючий засіб для зняття болю і втоми у суглобах.

Масажі з використанням цього продукту це окремий вид користі та задоволення для тіла. Як зазначалося вище, кунжутна олія має високу популярність в Індії, де виключно з її допомогою роблять аюрведичний масаж. Такий масаж проводиться за спеціальною методикою і має позитивний ефект не лише на тіло, а й на нервову систему, бореться з стресом, безсонням і запальними процесами в суглобах.

Масаж ніг

Рекомендований тим хто більшість дня проводить на ногах. Масаж з використанням кунжутної олії допомагає покращити кровообіг, зняти набряки, попередити появу варикозу.

Масаж ясен

Саме так. Олійка є дійсно цілющою, тож регулярне втирання її в ясна допоможе позбутися кровоточивості, та нормалізує мікрофлору ротової порожнини.

Дитячий масаж

Саме цей продукт дозволяється використовувати для малюків з народження. Він відмінно розслабляє м’язи, доглядає за ніжною шкірою, а ще сприяє більш ефективному виробленню вітаміну Д, що так необхідний малюкам для нормального росту і розвитку.

Антицелюлітний масаж

Олії — це найпопулярніший інгредієнт всіляких антицелюлітних програм. Масаж, або ж обгортання. Саме кунжутна олія ідеально підходить, як додатковий компонент в боротьбі з “апельсиновою кіркою”. Шкіра під впливом активних речовин розігрівається, вони проникають глибоко в клітини, покращується кровообіг, та зовнішні нерівності суттєво розгладжуються.

Особливості застосування під час вагітності

Кожна вагітна жінка повинна мати у своєму арсеналі флакончик кунжутної олії. Це чудовий засіб від розтяжок, а ще живильна речовина і для самої мами і для малечі, котра розвивається та потребує вітамінів і мікроелементів.

Щоб попередити появу розтяжок слід, дотримуватись певного алгоритму дій. Рекомендації, щодо нанесення олійки від розтяжок:

  • Масажними рухами наносити на проблемні ділянки. В області стегон можна додатково їх пощипувати, щоб активувати лімфоток.
  • Наносити засіб слід щодня, а на пізніх термінах вагітності двічі на день.

Рецепт ефективної маски від розтяжок

  • Цей засіб підходить не лише для попередження розтяжок, а й для їх усунення.
  • Рекомендуємо змішати по 2 чайні ложки кунжутної і арганової олій та додати пару капель трояндової олії і вітаміну Е.
  • Наносити безпосередньо на уражені ділянки шкіри і не змивати.

Протипоказання до застосування можуть мати люди з індивідуальною непереносимістю продукту, або такі, що мають сильну алергію на горіхи. Щоб уникнути побічних ефектів, слід протестувати невелику кількість олійки, нанісши її на руку в області пульсу.

Щоб отримати весь спектр позитивних ефектів, що надає кунжутна олія потрібно купувати лише 100% натуральну продукцію холодного віджиму. Цей продукт може впоратися з будь-яким завданням, що стосується догляду за тілом та його захисту від зовнішніх подразників. Зміцнююча, розслабляюча, антицелюлітна чи лімфодренажна техніки: баночка такої олійки займає передові місця в арсеналі професійних масажистів по всьому світу.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
44 + ? = 50
Введіть число*
Рекомендовані товари
Кунжутна олія Знижка
Акція
Кунжутна олія
189 грн 170 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
25.01.2019

Це рослинний концентрат здорьвья. Насіння кунжуту з випічкою або олія в салаті?