Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Креми з гіалуроновою кислотою, для чого вони?

Кожна жінка рано чи пізно задумується над якісним доглядом за шкірою. Якщо у юному віці, зморшок ще немає і дівчата часто нехтують різноманітними зволожуючими засобами, то ті кому 25+ відносяться до доглядових ритуалів більш серйозно.

Найпопулярнішим зволожувачем вважається гіалуронова кислота. Косметика, ін’єкції, різноманітні маски — косметологічних процедуру з “гіалуронкою” безліч. Та якщо ефект від уколів в принципі одразу очевидний, то чи дієвим є креми та інші схожі засоби? Яку дію вони чинять на шкіру? Чи мають негативний вплив і протипоказання? Давайте розберемося.

Що відомо про гіалуронову кислоту

Вона є у складі епітелію, кісток, хрящів, нервових тканин, адже людський організм щодня її виробляє. Якщо брати до уваги молоду жінку у віці до 30 років та вагою у 70 кг, то в її організмі є мінімум 15% гіалуронової кислоти. Це основний зволожувач шкіри, її регенератор. Також гіалуронка захищає клітини від вільних радикалів та відновлює їх.

На жаль, з віком в організмі все менше виробляється цієї речовини, в результаті чого шкіра втрачає пружність, з’являються перші зморшки, порушується водний баланс. Якщо приміром до 40 років в організмі є 15% гіалуронату, то після 40 це вже 7-8%. А ще через кілька років, і зовсім 1-2%.

Крім цього не лише вік впливає на цей фактор. Зменшувати в організмі рівень цього природного зволожувача, може ряд зовнішніх чинників:

  1. Ультрафіолетове проміння. Саме тому не рекомендується довго засмагати, або перебувати на сонці в час доби, коли воно надто агресивне.
  2. Нервова напруга, стрес.
  3. Шкідливі звички, неправильне та нерегулярне харчування, недостатня кількість випитої чистої води в день.
  4. Прийом антибіотиків та ряду інших медикаментів.

Саме через це, всі активно хочуть поповнити баланс шкіри додатковою гіалуроновою кислотою, котра міститься у складі косметики та у вигляді ін’єкцій.

Короткий екскурс в історію виникнення “гіалуронки”

Вперше гіалуронова кислота була виявлена ще у 30-х роках, а отримали її із скловидного тіла. Пізніше, гіалуронка стала популярним компонентом деяких ліків, зокрема тих що призначалися офтальмологами. Саме офтальмологи і відмітили, що компонент потрапляючи на шкіру під очима покращував її зовнішній стан. Розгладжувалися дрібні зморшки, зникали мішки. Ну а на початку 2000- х в Італії вперше почали вводити препарат з допомогою ін'єкцій, і називали це “біологічним оживленням шкіри”. Приблизно в цей час з’явилися й креми з гіалуронкою та інші косметичні засоби.

Спочатку цінний компонент отримували виключно з півнячих гребінців. Однак це не надто гуманно та й нерідко подібна речовина тваринного походження викликала алергічні реакції.

Основні різновиди гіалуронки

Назва

Опис

Високомолекулярна

Речовина тваринного походження отримана з птахів і навіть людської плаценти. Це велика молекула, котра не може проникнути всередину шкіри. Такий тип гіалуронки колять ін’єкційно.

Низькомолекулярна

Модифікований продукт, що може проникати в шкіру. Саме низькомолекулярна гіалуронка міститься у складі косметичних засобів. Її отримують у лабораторіях шляхом синтезу певних бактерій, білків, екстракту дріжджів і глюкози.

Гіалуронат натрію

Це сіль гіалуронки, що в принципі має лише ледь слабший ефект на шкіру, ніж основна речовина.

Для чого “гіалуронку” додають до косметики?

Отож, ми вже знаємо, що гіалуронова кислота просто необхідна для того, аби продовжити молодість і красу шкіри. Однак, як вона працює у косметичних засобах?

Це водорозчинний компонент, саме тому гіалуронка відмінно поєднується з усіма іншими складовими крему, чи то лосьйону. Зазвичай у складі таких кремів є 1% кислоти, і це цілком нормальна кількість. Максимум може бути 2 %, якщо вказано більше, ймовірно мова не про чистий продукт.

При регулярному нанесенні таких засобів на шкіру, можна отримати наступне:

  • Відмінне зволоження. Звісно, що ж іще. Річ у тім, що один грам гіалуронки здатен втримати 6 літрів води, саме тому подібна косметика попереджає висушування шкіри. Крем з таким складом утворює на шкірі тонку плівку і волога залишається всередині.
  • Захист. Ця ж плівка здатна захищати шкіру від агресивного сонячного проміння.
  • Попередження та розгладження дрібних зморшок. Звісно, такий крем навряд чи позбавить вас від дуже помітних заломів, однак з дрібними впорається відмінно.
  • Зменшуються запальні процеси. Гіалуронка не забиває пори, в результаті чого шкіра “дихає” і насичується. Це дає чудовий результат.
  • Регенерація. Якщо є дрібні шрами чи сліди від висипань, креми з гіалуронкою допоможуть швидко усунути ці дефекти.

Перелік косметичних продуктів у складі котрих можна знайти гіалуронову кислоту досить великий: креми, лосьйони, гелі для вмивання, помади, тоніки та інше. Не спокушайтеся на дешеву косметику, у складі котрої багато хімічних компонентів. Якщо хочете отримати дійсно хороший ефект, обирайте натуральний продукт. Такі виробники точно використовують якісну гіалуронку у чистому вигляді, і ряд інших інгредієнтів, що не менш корисні для шкіри.

Чи має гіалуронова кислота шкідливий вплив на шкіру?

Хто активно цікавиться продуктом перед тим, як наносити його на власне тіло, а тим паче обличчя, той напевно читав всілякі негативні коментарі, що гіалуронка може зіграти злий жарт і навпаки пересушувати шкіру. Це не правда, а точніше лише частково правда.

Такий ефект справді може трапитися, однак у дуже сухому кліматі де температура повітря 30 градусів і вище. І то, мова не про креми, а про сироватку. Якщо ж нанести крем, ніяких проблем не виникне.

Зрештою і тут не без ложки дьогтю. Навіть від здавалося б цілком безпечних кремів рекомендують відмовитися людям, які мають:

  1. Порушення в роботі аутоімунної системи, індивідуальну непереносимість продукту;
  2. Гострі інфекційні захворювання;
  3. Сильні пошкодження шкіри (опіки, глибокі рани, гематоми).

Як наносити косметику з гіалуроновою кислотою, щоб вона мала найкращий ефект?

Як не крути, а користь від гіалуронки в рази перевищує її міфічну шкоду. Однак, щоб продукт правильно спрацював, його слід правильно обирати та використовувати.

  • Крем треба наносити на попередньо зволожену шкіру. Можна використати для цього тонік.
  • Краще робити процедуру в вечірній час, перед сном. Ідеально підійде нічний гель-крем для обличчя.
  • Не наносити таку косметику взимку перед виходом на вулицю, адже гіалуронат може кристалізуватися при низькій температурі.
    Завжди вивчайте склад, де вміст гіалуронату має бути 1-2%.
  • Не захоплюйтесь такою косметикою якщо вам ще немає 25 років, це поки що зайве.
  • Вибирайте продукцію від виробників з хорошою репутацією та відгуками. Ідеально якщо мова про натуральну чи органічну косметику.

Гіалуронова кислота — це натуральна інновація, ефективність якої науково доведена. Косметика з гіалуронкою - це справжня знахідка. Сучасним жінкам пощастило! Так, це не панацея від старості, ба більше вона її не попереджає і не відтерміновує. Однак при правильному користуванні, шкіра таки подякує, а відображення в дзеркалі тішитиме і в 40, і в 50 років.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
28 + ? = 33
Введіть число*
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
14.09.2020

Вона стала жаданим способом продовження краси та здоров'я не тільки для жінок.

12.04.2021

Від косметики без парабенів не варто чекати миттєвого ефекту. Вона працює на перспективу та допомагає вирішувати, а не маскувати проблеми.

25.03.2020

Anti Age засоби не панацея від старості, але можуть мати чудовий ефект.