Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Кокосова олія: дієта чи домашня косметика?

Кокосова олія використовується вже кілька тисяч років, з часів великої Клеопатри. Цей натуральний і недорогий засіб належить до одних з найпоширеніших у світі та здатний замінити одразу кілька брендових б'юті-препаратів на синтетичній основі.

Його не даремно називають молодильним, адже продукт з плодів кокосової пальми є особливо ефективним для вікової шкіри. На жаль, сфера використання цього дару природи сьогодні дуже обмежена. Причина цього - не наявність численних протипоказань, а елементарне незнання корисних властивостей продукту.

Олія краси та здоров'я

Ароматний дар південних країн допомагає боротися з пігментними плямами та дрібними зморшками, а також – з більше, ніж 15 поширеними косметологічними дефектами. Засіб не залишає жирного блиску і відмінно поглинається шкірою. Може застосовуватися самостійно або в поєднанні з іншими ефіролямі. Кокосова олія для волосся використовується для приготування масок, втирання в шкіру голови і нанесення на пошкоджені кінчики волосся. Це прекрасна заміна магазинному кондиціонеру, яка надасть локонам м'якість і шовковистість.

У країнах Сходу є дуже популярними натуральні скраби для обличчя та тіла, основним компонентом яких виступає олія кокосу. До неї додають соду, дрібну сіль або коричневий цукор, ефірні компоненти. Незамінним помічником для набуття краси стануть маски - антивікові, протизапальні, загальнозміцнюючі, зволожуючі.

Серед інших варіантів застосування в б'юті-сфері:

  • Стайлінг для волосся
  • Догляд за шкірою рук і кутикулою
  • Засіб для зняття макіяжу
  • Гігієнічна «помада»
  • Засіб після засмаги
  • Альтернатива крему для гоління
  • Додатковий компонент до промислових кремів, сировороток, бальзамів
  • Засіб для догляду за віями
  • Засіб для відбілювання зубів

Лікування кокосовою олією

Цілющий ефект грунтується на її антибактеріальних і іммуномоделюючих властивостях, здатності до прискорення процесу регенерації. Стоматологи рекомендують її для гігієни ротової порожнини, лікування гінгівітів, стоматитів і пародонтозу. Хімічний склад зумовлює високу ефективність при лікування попрілостей і подразнень шкіри, усунення зуду та гіперемії. У комплексній терапії препарат використовується для лікування герпесу, грибкових і алергічних уражень шкіри і волосся (лупа, екзема, алергічний дерматит).

Інші області зовнішнього застосування:

  • Обробка неглибоких ран
  • Лікування сонячних опіків
  • Захист від комарів і лікування їх укусів
  • Догляд за огрубілою шкірою стоп, лікування тріщин і неприємного запаху ніг
  • Компреси і розтирання при бронхітах
  • Догляд за шкірою грудей у годуючих мам
  • Лікування акне

Кокосова олія в кулінарії

Беззаперечною перевагою продукту і його відмінністю від більшості олій є відсутність канцерогенів при нагріванні. Друга важлива перевага - під час додавання в гарячі страви, при випічці або смаженні всі корисні інгредієнти зберігаються.

Введення в раціон кокосової олії допоможе:

  • Налагодити роботу травної системи
  • Підвищити рівень метаболізму
  • Зміцнити імунітет і забути про кашель
  • Нормалізувати артеріальний тиск
  • Швидше відновитися після простудних і вірусних захворювань
  • Зменшити рівень холестерину
  • Знизити ризик серцево-судинних захворювань
  • Покращити засвоюваність організмом кальцію з продуктів

Серед компонентів олії кокосу хочеться виділити лауринову кислоту - потужний природний антибіотик, який знаходиться також в грудному молоці і бере участь у формуванні імунітету. Другим важливим інгредієнтом є міристінова кислота, що активізує продукування колагену й еластину. Вона допомагає зберегти молодість шкіри, прискорює регенерацію і загоєння ран.

У нашій таблиці порівнюються види кокосової олії - рафінована і нерафінована, даються поради по використанню.

Вид олії

Рекомендації до застосування

Особливості

Нерафінована

Солодкі страви, випічка, смузі

Характерний аромат кокосу. Є більш корисною

Рафінована

Перші і другі страви

Без запаху. Більш широка сфера застосування

Завдяки присутності антиоксидантів продукт тривалий час не прогоркає і може зберігатися не в холодильнику довше за інші аналоги. Страви з кокосовою олією приємно здивують вас тонким, вершковим запахом. З урахуванням пікантного, специфічного аромату нерафінований продукт краще поєднується з солодкими стравами - кашами, фруктовими смузі та солодкими салатами, випічкою. Його використовують для смаження сирників і млинців, готують горіхову пасту, додають до чаю та кави, а також намазують на тости замість вершкового масла. Рафінований продукт позбавлений густого аромату. Він підійде для приготування перших і других страв, однак вважається менш корисним для організму. Це непоганий варіант для салатів, смаження або тушкування овочів і м'яса, приготування попкорну.

Як правильно вибрати кокосову олію?

Купувати продукт рекомендується виключно у перевірених виробників, в якості та безпеці товару яких ви впевнені. Найкращим варіантом стануть магазини натуральної рослинної продукції або аптеки. Для сухої та нормальної шкіри краще підійде кокосова олія холодного віджиму. Важливо, щоб вона була нерафінованою та зберегла всі корисні властивості. З жирною і комбінованою шкірою більш вдало поєднується рафінований продукт, який пройшов багатоступеневу очистку.

При виборі товару необхідно звернути увагу на наступні ознаки:

  1. Запах
  2. Текстура
  3. Колір

Якісна олія виділяє ніжний аромат кокосу. Колір залежить від текстури, яка змінюється при різній температурі. При нагріванні понад +25 С продукт стає рідким, його колір варіюється від прозорого до світло-жовтого. При температурі менше + 25С олія стає твердою та набуває молочно-білого кольору.

  • Якщо затверділа олія має темний відтінок, це свідчить про присутність домішок і низьку якість.
  • Якщо олія не застигає в прохолодному приміщенні і залишається рідкою ... значить, ви купили продукт з неабиякою кількістю добавок - антизагущувачів.
Амарантова крупа органічна
199 грн
Амарантова крупа органічна

Купуйте товар в скляній тарі. Використання виробниками пластикових ємностей свідчить про низький рівень організації виробництва, а також – про певну неповагу до покупця і самого продукту. У нашому інтернет-магазині ви завжди можете купити олію кокосову недорого і з повною впевненістю в надійності бренду. У блозі на вас чекає багато цікавої інформації про цей чудовий дар природи, який допоможе розпочати нову еру свого життя - епоху краси та здоров'я!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
38 + ? = 43
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
16.05.2020

Неординарний дієтичний продукт або домашня косметика?

24.03.2020

Прості та надійні олії для догляду за волоссям.

01.06.2020

Вигадка спритних маркетологів або реальна користь?

15.03.2020

Її використовують у виробництві елітної косметики та застосовують в домашніх умовах.