Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Кероб: що за продукт та в чому його переваги

Такий продукт як кероб є унікальним суперфудом, якій дозволяє всім прихильникам здорового харчування насолоджуватися натуральними ласощами, та при цьому не перейматися через зайві кілограми. За смаком він нагадує какао з молоком.

При термічній обробці плодів керобу не потрібно додавати цукор – вони і так досить солодкі. В сирому вигляді плоди мають дещо в’яжучий смак, а після просушки солодкуватий прикус та приємний аромат. Це відмінна альтернатива шоколаду и какао-порошку. Які ж корисні властивості має даний порошок та на що слід звернути увагу щоб вибрати дійсно якісний продукт?

Які існують види керобу

  1. Сирий – використовується в харчовій промисловості як натуральний підсолоджував. Має солодкий смак з тонким шоколадним відтінком;
  2. Термічно оброблений продукт. Його колір більш насичений, а від ступеня просмаження залежить смак порошку. При слабій прожарці присутня легка кислинка та карамельні нотки. Середній ступінь прожарки дарує продукту яскравий шоколадний смак та відтінок. Необхідно розуміти, що термічна обробка плода зменшує кількість рослинного цукру, якій в ньому міститься.

Які компоненти містять плоди

У складі цього по-справжньому цінного продукту багато мінералів та мікроелементів. Кероб містить:

  • витаміни А, В, D, Р, Е;
  • клітковину;
  • протеїны;
  • збагачений фосфором, кальцієм, залізом та магнієм.

Особливості продукту

Важливо відмітити, що кероб не містить у своєму складі кофеїн, отже не буде викликати психологічну залежність як чай або кава. Також у складі немає фенілтіламіна, що провокує мігрень, фроламіна, який вважають сильним алергеном та щавелевої кислоти, що розщеплює цинк та кальцій. Проте продукт містить в десятки разів менше жиру, аніж шоколад, збагачений антиоксидантами, які борються з хандрою та хронічною втомою. Це, по суті, натуральний полівітамінний комплекс. Рожкове дерево, плодами якого і є кероб, не схильне до будь яких захворювань та не обробляється жодними хімічними препаратами. З чого можливо зробити висновок, що кероб – це екологічно чистий та повністю натуральний продукт. Для отримання максимальної користі з нього не рекомендується поєднувати його з молоком, яке уповільнює засвоєння корисних речовин організмом.

Харчова цінність в 100 грамах порошку в порівнянні з какао

продукт

калорійність

вуглеводи

білки

какао

535 ккал

52 г

5,25 г

кероб

220 ккал

0,6 г

22,2 г

Помічник в лікуванні хвороб

Лікарські препарати, виготовлені на основі сушеного порошку керобу усувають слабкість, допомагають скоріше відносити сили після хвороби, використовуються при лікуванні кашлю, застуди та для зміцнення імунітету. А ще покращують настрій та заспокоюють нервову систему.

  • знижує півень холестерину в крові;
  • є відмінною профилактикою серцево-судинних захворювань;
  • виводить токсини з организму;
  • нормалізує роботу систем травлення та обмінних процесів;
  • стабілізує артеріальний тиск;
  • підвищує імунітет;
  • чинить антибактеріальну дію, загоює рани;
  • чинить заспокійливу дію та знижує рівень стресу;
  • рекомендований вагітним жінкам та діабетикам;
  • дубильні речовини, що містяться у складі керобу, нормалізують роботу ШКТ та усувають діарею;
  • сприяє відновленню клітин печінки;
  • знижує вироблення грелина, якій називають гормоном голоду, та, власне, регулюють апетит;
  • на відміну від шоколаду не викликає звикання.

Кому не рекомендується

В ході досліджень явних протипоказань до вживання даного продукту виявлено не було. Однак, у випадку індивідуального неспрйняття будь-якого компоненту зі складу керобу, при цукровому діабеті, нетиповій реакції на фрукозу вживання варто розпочинати лише після консультації з лікарем. Та й правильно буде зайвий раз нагадати про те, що кероб, як і будь-який інший незнайомий продукт варто вводити в свій раціон поступово, спостерігаючи за реакцією організму. Не варто перевищувати допустиму добову норму (15 грамів для дітей та 30 для дорослих). В такому випадку передозування може викликати шкірні висипи чи інтоксикацію.

Ознаки якісного продукту

В Україні немає окремої державної сертифікації для цього продукту. Однак варто відмітити, що якісний порошок не має містити сторонніх запахів та присмаків, а також не мати у своєму складі різноманітні домішки. Колір і текстура порошку також мають бути однорідними . Оброблені плоди коричневого кольору, необроблені – бежеві або світло-рожеві. Якщо відкривши пачку виявилось, що маса взялася грудочками або на її поверхні з’явились сліди плісняви, це говорить про порушення умов зберігання товару.

Використання в кулінарії

Такий продукт як кероб використовується в якості підсолоджувача при приготуванні коктейлів, пирогів, пряників, вафель, желейний та суфлейних тортів, шоколадного морозива. Сиропом керобу здобрюють майже всі солодкі страви. Його додають також в тісто для млинців – отримані млини мають неперевершено ніжний смак, та при цьому вони не дуже калорійні, оскільки в них не додається цукор.

Варто спробувати крем-мед з керобом насиченого шоколадного кольору а не менш шоколадного смаку. Це справжній смаколик для дітей та дорослих, якій допоможе зняти нервову напругу, налагодити перистальтику кишкивника, усунути інтоксикацію при харчовому отруєнні.

Цей солодкий порошок коричневого кольору є відмінним замінником цукру. Не слід забувати, що помірне вживання керобу не додасть на талії зайвих сентиментів. Може вводитися в раціон діабетиків, оскільки не провокує стрибки інсуліну в крові, а також спортсменів, калораж страв яких суворо обмежений. Кероб, на відміну від шоколаду, не містить кафеїну та не чинить прямого впливу на мозок, провокуючи нервозність, прискорене серцебиття, безсоння.

Є гіпоалергеним продуктом, знижує рівень холестерину в крові, у своєму складі містить 40% вуглеводів. Стимулює викид гормонів щастя, покращує сон, працездатність та настрій. Ну і звичайно ж, є дуже смачним.

Коментарі
GreenHeal.com.ua 04.10.2021, 11:41
Виталик, спасибо что обратили внимание на нашу статью. К сожалению мы не сможем подсказать, где можно купить плоды или порошок кэроба в чистом виде. Но в нашем интернет-магазине есть очень интересный продукт - медовый амарант "Шоко Мед". В его составе есть кэроб. Поэтому мы и собрали доступную информацию о его свойствах в данной статье.
Виталик 25.09.2021, 17:54
Скажите пожалуйста,а где-же купить этот чудо порошок КЭРОБ
Написати коментар
6 + ? = 14
Введіть число*
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.

Також радимо почитати
09.04.2020

Лікування медом відноситься до одних з найбільш древніх методів народної медицини.

30.03.2020

Порівняємо можливості двох рослинних імуностимуляторів.

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.