Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Як і для чого приймати порошок розторопші

Розторопшу дуже легко впізнати. Напевно кожен бачив цю рослину з фіолетовою квіточкою та колючками, що дуже любить рости серед чагарників і в полях. Більшість вважають, що це просто бур’ян, насправді розторопша має ряд корисних властивостей. Вона випускається у кількох формах, та рекомендується до споживання при різних недугах. Який саме ефект на організм чинить цей представник родини Айстрових? Як правильно її приймати, та кому варто відмовитися від розторопші, розповідаємо.

На чому заснована ефективність розторопші

Отже, розторопша це рослина, що активно росте та дуже швидко розмножується в будь-яких умовах. Зустріти цю колючу квітку можна в Україні, Європі та й зрештою у багатьох країнах світу. Власники земельних ділянок, на котрих пустила коріння розторопша, хочуть якомога активніше її позбутися. Однак, цей бур’ян виступає справді цілющими ліками.

Таблетки "Розторопша"
61 грн
Таблетки "Розторопша"
Хіт продажу
Шрот з насіння розторопші
60 грн
Шрот з насіння розторопші
Борошно розторопші
195 грн
Борошно розторопші

Лікувальні властивості розторопші визнала офіційна медицина, а народні цілителі й зовсім вважають, що це еліксир здоров’я, а ще найкращий засіб для безпечного та ефективного схуднення.

Що входить до складу

Варто зауважити, що практично вся рослина придатна для споживання. Навіть листки і коріння дехто може використовувати у кулінарії. Що ж до основних продуктів покликаних покращувати здоров’я, то це олія і порошок. У їхньому складі міститься наступне:

  • Флавоноїди;
  • Вітаміни Е, Д, К, В;
  • Кислоти Омега;
  • Ферменти, сапоніни.
  • Кальцій, калій, магній, хром, селен, цинк, марганець.
  • Силімарин, що є найціннішим компонентом, адже виступає потужним гепатопротекторним засобом.

Про форми випуску розторопші дивіться у таблиці.

Форма випуску

Короткий опис

Олія

Буває екстракційна та отримана методом холодного віджиму. Головна властивість — жовчогінна, саме тому має обмеження у разі наявності жовчнокам'яної хвороби.

Порошок

Виготовляється з насіння розторопші та може виступати у ролі кількох продуктів: шрот, жмих, мука і клітковина. Найбільше вартий уваги саме жмих, адже у такій формі зберігається маса корисних елементів та властивостей.

Підтверджені властивості

Розторопша провокує в організмі ряд корисних процесів. В першу чергу вона відмінно допомагає очистити та відновити печінку. Нормалізує відтік жовчі, налагоджує роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо регулярно приймати розторопшу можна попередити та допомогти вилікувати наступні захворювання:

  • Цукровий діабет. Науково досліджено, що екстракт цієї рослини діє, як деякі ліки проти діабету. При регулярному вживанні знижується рівень цукру в крові. Крім цього, велика кількість антиоксидантів знижують ризик розвитку ниркової недостатності у діабетиків, а це поширене ускладнення цієї недуги.
  • Онкологія. Вважається, що силімарин може чинити антиракову дію. Також, даний компонент підсилює дію променевої терапії, та допомагає швидше позбутися від пухлин, саме тому продукт рекомендується людям, що проходять лікування від раку.
  • Остеохондроз та остеопороз. Розторопша стимулює мінералізацію кісток і як наслідок зміцнює їх. З віком кістки можуть втрачати свою масу, що призводить до ряду проблем. Екстракт розторопші може попередити це.
  • Нервові хвороби. Рослина відома й своїми нейропротекторними властивостями. Зокрема розторопшу рекомендується приймати для попередження хвороб Альцгеймера та Паркінсона.
  • Панкреатит. Все частіше медики радять пити шрот розторопші при лікуванні цього захворювання.
  • Дерматологічні проблеми. Тим в кого є акне та інші серйозні проблеми зі шкірою, теж варто звернути увагу на розторопшу, адже антиоксиданти та протизапальні компоненти, що є у її складі, допомагають організму успішно побороти прищі і запалення.

Ну і звісно ж, найголовніше за що цінується розторопша - гепатопротекторні властивості, допомога при схудненні, очищення організму від шкідливих продуктів метаболізму.

Відмінний захист та відновлення печінки

Кожен, хто вивчав особливості розторопші, точно знають про її гепатопротекторні властивості. Препарати на основі цієї рослини регулярно використовуються при комплексному лікуванні хвороб печінки. При ожирінні, онкології, гепатиті і навіть алкогольній залежності.

Продукт, ефективний навіть проти деяких токсичних речовин, що потрапляють в організм якщо людина з’їсть отруйні гриби.

Розторопша здатна:

  • Нейтралізувати вільні радикали в клітинах печінки.
  • Відновлювати мембрани гепатоцитів.
  • Регенерувати пошкоджені ділянки печінки.
  • Блокувати токсичні речовини, що потрапляють в організм і можуть засвоюватися печінкою, а ще блокувати поширення всіх штамів гепатиту.

Для відновлення даного органу найкраще підходить жмих (шрот) розторопші, адже він містить найбільшу частку силімарину, котрий і чинить всі вищеописані ефекти.

Як відбувається процес схуднення

Ефективна втрата ваги відбувається завдяки тому, що:

  • Організм очищається від токсинів, в результаті нормалізується ліпідний обмін.
  • Нормалізується робота щитоподібної залози і прискорюється обмін речовин.
  • Покращується робота ШКТ;
  • Приглушується апетит. Розторопша дає відчуття ситості, а менше їжі значить менше зайвих кілограмів.

Також, немало важливо, що розторопша дбає про пружність шкіри. Все завдяки антиоксидантам. В результаті, навіть після втрати справді багатьох кілограмів, шкіра не обвисатиме, і не втратить еластичність.

Для схуднення також рекомендується приймати саме борошно, або шрот розторопші.

Таблетки "Розторопша"
61 грн
Таблетки "Розторопша"
Хіт продажу
Шрот з насіння розторопші
60 грн
Шрот з насіння розторопші
Борошно розторопші
195 грн
Борошно розторопші

Кращі природні ліки для кишечника

Для кишківника найкраще приймати розторопшу у формі клітковини. Вона відмінно очищає його слизову, очищає від шлаків та токсин. При регулярному прийомі покращується моторна функція кишківника, діяльність травного тракту. Попереджаються запори, і загалом покращується імунна система. У довготривалій перспективі суттєво поліпшується самопочуття.

Протипоказання та рекомендації щодо дозування

Має розторопша і деякі застереження. Зокрема її не рекомендується вживати вагітним і годуючим. Лише за попередньою консультацією лікаря людям, які мають серйозні проблеми з психікою, депресії, та психічні розлади. Обережними мають бути й ті, що страждають від приступів епілепсії, та задишки. Серед не менш суворих обмежень:

  • Жовчнокам’яна хвороба;
  • Алергічні реакції.

Як правильно пити порошок розторопші

Найчастіше у лікувальних цілях вживають розторопшу у формі порошку. Добова норма становить по одній столовій ложці тричі на день одночасно з прийомом їжі.

Тривалість лікувального курсу становить максимум 3 місяці, після чого слід зробити перерву.

Якщо мова про олію, то її слід приймати по 1 ч ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їжі.

Розторопша — це безпечна добавка, що має чудовий потенціал у лікуванні багатьох складних захворювань. Рослина точно варта уваги, і може значно покращити самопочуття та фізичне і моральне здоров’я.

Коментарі
Дмитро 24.05.2023, 11:26
Згоден з кожним словом. Залюбки вживаю шрот розторопші. Печінка не турбує вже тривалий час.
Написати коментар
18 + ? = 19
Введіть число*
Рекомендовані товари
Борошно розторопші
Борошно розторопші
195 грн
Комплекс "Розторопша"
Знижка 5%
Хіт продажу
Комплекс "Розторопша"
449 грн 427 грн
Шрот з насіння розторопші
Хіт продажу
Шрот з насіння розторопші
60 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

Також радимо почитати
08.01.2020

Порошок (борошно, шрот, клітковина) та олія. Зовсім різні продукти зі своїми ефектами та тонкими нюансами.

30.10.2018

У Німеччині препарати з розторопші внесені до офіційного переліку засобів, рекомендованих для лікування захворювань печінки.