Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Як швидко псуються натуральні олії?

Це ефективний профілактичний і лікувальний засіб, надійний помічник краси та здоров'я. Для отримання максимальної користі необхідно суворо дотримуватися правил зберігання.

В даному питанні важливі як терміни зберігання, так і кліматичні умови - освітлення, рівень тепла. Навіть ідеальний продукт свіжого віджиму здатний дуже швидко позбутися своїх цілющих властивостей при нещільно закритій кришці, постійному контакті з сонячними променями або перебуванні при невідповідній температурі.

Особливості зберігання базових олій

На етикетці кожного продукту вказаний мінімальний термін зберігання, при дотриманні необхідних умов. Протягом даного періоду виробник гарантує високу якість препарату і максимальну вираженість його терапевтичних властивостей.

Слід враховувати, що вказаний термін стосується флакону, який ще не був відкритий. Після контакту продукту з киснем термін його придатності скорочується. Знизити швидкість окислення більшості олій допомагає зберігання їх при невисоких температурах в межах дозволеного теплового діапазону.

На довговічність також сильно впливає стан вихідної сировини. У нашому каталозі представлені орголії вищої якості, які підходять для внутрішнього та зовнішнього застосування. На всю продукцію надаються сертифікати міжнародного стандарту.

Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Олія розторопші
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Амарантова олія органічна
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Наші органічні олії в Україні знають і цінують як натуральну продукцію без ГМО, синтетичних компонентів і розчинників. Кожен продукт зберігається при необхідних температурних умовах, без доступу вологи та сонячних променів.

Тара з темного непрозорого скла має герметичні кришки, що гарантує захист від проникнення повітря. Після відкриття флакона рекомендується використовувати вміст протягом 3-6 місяців.

Подовжити термін придатності продукту після відкриття флакона допоможе додавання невеликої кількості вітаміну Е (1 кавова ложка на 300 мл). Не потребують стабілізації наступні види олій:

  1. Високостабільні, з підвищеним вмістом природних антиоксидантів (особливо вітаміну Е).
  2. Які пройшли процес стабілізації в заводських умовах.

Для більшості натурпрепаратів найкращим місцем зберігання буде холодильник, але не морозилка!

Прості правила для максимальної користі

Продукт набирають за допомогою сухого та чистого шприца або піпетки (в залежності від необхідної дози), після чого горловину протирають спиртовою серветкою. Потреба у використанні пляшки з темного скла пояснюється вкрай малим розміром структурних компонентів олій. Дана особливість допомагає препарату швидко проникати в глибокі шари шкіри та здійснювати цілющий вплив. При контакті розчину з сонячними променями в ньому утворюються елементи набагато більшого діаметру, що негативно позначається на його проникаючій здатності.

Сьогодні можна недорого купити базову олію, розфасовану в пластикову тару. Такий варіант не викликає довіри у фахівців, оскільки існує висока ймовірність прихованої реакції пластика та самого продукту. В результаті в олію можуть потрапити шкідливі речовини, які здатні нівелювати всю користь. Аналогічна заборона стосується ущільнювачів-прокладок з гуми на кришечках пляшок. Флакон тримають у вертикальному положенні, щоб виключити контакт олії з пластмасовою кришкою. Крім захисту від проникнення повітря варто подбати про запобігання потрапляння води.

Як і скільки зберігати ефірну олію?

Даний вид препаратів добре переносить температури в діапазоні від 5°С до + 30°С. Більшість ефірних олій не потребує спеціального температурного режиму, тому вони можуть зберігатися в кімнаті або ж в холодильнику. Виняток становлять хвойні та цитрусові ефірні препарати. Відкривши флакон, необхідно якомога швидше дістати необхідну кількість вмісту. По-перше, це мінімізує контакт речовини з повітрям і окислення олії. По-друге, через відкрите горлечко відбувається інтенсивне випаровування високолетких речовин.

Термін зберігання ефірної олії залежить від її різновиду:

Назва групи

Популярні види

Термін зберігання

Температура

Інші олії

Ладан, троянда, шавлія, пачулі, мирра, вербена, жасмин, ветивер та ін.

24-60 місяців, стійкі олії - необмежений час

+ 15 ... + 25 ° С (кімнатна)

Хвойні (смолисті)

Сосна, ялівець, ялиця, кипарис, кедр

12-24 місяців

0 ... + 8 С

Цитрусові

Апельсин, грейпфрут, мандарин, лимон, неролі, бергамот, лайм, петитгрейн, лемонграсс

12 місяців

0 ... + 8 С

Ефірні олії з підвищеною концентрацією терпенів потребують спеціального температурного режиму (не вище + 8 ° С). Це допоможе сповільнити реакцію окислення та уникнути розпаду корисних компонентів. Терпени - це біологічно активні речовини з високою терапевтичною цінністю. Терпени показали ефективність при лікуванні грибкових і бактеріальних інфекцій, вони також є популярним репелентом. До даної групи належать хвойні та цитрусові ефірні олії.

Альдегіди також схильні до прискореного окислення, тому для їх зберігання рекомендується прохолодна температура. До цієї категорії належать продукти з меліси, кориці, гіркого мигдалю, анісу та ін.

Слід розуміти, що зазначені терміни зберігання натуральних олій є відносними. При правильному зберіганні вони можуть значно збільшуватися, а при допущенні порушень - скорочуватися. Окрема категорія масляних продуктів умовно вважається «вічною», оскільки з роками їх якість тільки підвищується. До таких «благородних» олій належать розчини з:

  • мірри, неролі, вербени, бензоїна, шавлії, ладану
  • жасмину, сандалу, ветівера, пачулі, троянди

При змішуванні ефірної та базової олій термін зберігання першої зменшується та складає кілька місяців. Саме тому краще змішувати препарати безпосередньо перед нанесенням на шкіру. Для збільшення терміну придатності в суміші завжди можна додавати вітамін Е, який у всіх дослідженнях називають найпотужнішим з жиророзчинних антиоксидантів.

Ознаки зіпсованої олії

Перед вживанням слід оцінити основні параметри продукту, зміна яких може свідчити про те, що олія зіпсувалася. Радимо звернути увагу на наступні ознаки:

  • колір, прозорість
  • текстуру та аромат

Всі натуральні свіжі олії відрізняються прозорістю та приємним, характерним для даного виду ароматом. При втраті вихідних якостей аромат може знизитися, зникнути або стати неприємним. Зіпсований продукт стає більш в'язким і липким на шкірі. Якщо олія помутніла, це є вагомим приводом для її утилізації.

Олія кедрових горіхів
590 грн
Олія кедрових горіхів
Олія з листя розмарину
168 грн
Олія з листя розмарину
Акція
Лляна олія Знижка
110 грн 99 грн
Лляна олія

В цілому ж правила зберігання органічних олій не відрізняються складністю, а дозволених термінів цілком достатньо для повноцінного використання. Фасовка в тару невеликого обсягу дозволяє використовувати цілющий препарат протягом необхідного періоду та отримати від нього максимальну користь.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
16 + ? = 20
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантова олія органічна
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Лляна олія Знижка
Акція
Лляна олія
110 грн 99 грн
Олія розторопші
Хіт продажу
Олія розторопші
259 грн
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.

Також радимо почитати
27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.

28.10.2018

Чи замислювалися ви про те, що вживати натуральні олії необхідно правильно. Про правила і заборони.

04.04.2020

Вони можуть використовуватися для чутливої шкіри, для тіла і обличчя, волосся та нігтів.

14.04.2020

Спори про перевагу капсули або пляшки не вщухають й сьогодні.