Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Гідролат: що це і для чого?

Косметична індустрія розвивається шаленими темпами. Встигнути за всіма новинками надто складно. Декоративна косметика рябить такими найменуваннями, що дехто досі не до кінця розрізняє, що є чим. Хайлайтери, бронзери, шиммери, консилери — цей перелік можна перелічувати нескінченно. Доглядова косметика теж не відстає. Флюїди, сироватки, тоніки, гідролати — більшість начебто й знають, що це, та як воно виглядає, але пояснити детальніше, як працює, чи наноситься той чи інший продукт можуть не всі. В цій статті ми вирішили розібратися, що таке гідролати. Цей засіб все частіше з’являється в стрічках б’юті-блогерів. Його все частіше рекомендують косметологи та дерматологи. А ще він має натуральний та мінімальний склад, що дуже цікаво. То чи дійсно продукт з одним-двома компонентами у складі може бути ефективним? Давайте розбиратися.

Хіт продажу
Гідролат "Троянда"
109 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Шавлія" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Шавлія"
Акція
Гідролат "Петрушка" Знижка
85 грн 60 грн
Гідролат "Петрушка"

Що таке гідролат?

Це рідкий продукт, за консистенцією та виглядом, як звичайна вода, але з дуже приємним квітковим запахом. Гідролат отримують в процесі виготовлення ефірних масел з різноманітних квітів та рослин. Цей косметичний засіб немає жодних протипоказань, адже не містить ніяких домішок, спирту, чи барвників. Його активно використовують у косметології. Жінки замінюють гідролатами тоніки, додають його до шампунів та масок аби доглядати за кучерями. На основі гідролатів роблять різноманітні домашні маски, скраби та інші засоби з догляду за обличчям, тілом і волоссям.

Гідролати отримують двома способами:

  1. Водяним. Досить популярний спосіб, адже корисні компоненти, які містить та чи інша рослина, видобуваються легко і без втрати цінних властивостей. Суть методу полягає в тому, щоб очистити та помістити у воду ягоди і коріння рослин, а після цього здійснити дистиляцію.
  2. Паровим. В даному випадку для виготовлення гідролатів використовують квіти та листки. Їх розставляють на спеціальну сітку та поміщають на водяну баню. Гідролат отриманий таким способом — це водяний пар, який пройшов через сировину та ввібрав у себе всю її користь.

Тобто гідролат — це дійсно засіб, який складається лише з двох компонентів (вода і рослини), але містить всі їхні корисні властивості. Наприклад, якщо це ромашка — то в пріоритеті антисептична дія, якщо троянда — то такий гідролат має ефект ліфтингу, адже в цих квітах є дуже багато мікроелементів, антиоксидантів та вітамінів.

Дехто порівнює гідролати з ефірними оліями, але це не зовсім доречно. Ефект можливо й схожий, але гідролати це у кілька разів м’якший продукт і не такий концентрований.

Які бувають види гідролатів?

Продукт представлений великим асортиментом. Гідролати з ромашки, волошки, чорнобривців, материнки, звіробою, ожини, лимону, каштана, коноплі та з десяток, а то й більше інших найменувань. Кожен гідролат має свої унікальні властивості. Один пом’якшує шкіру, інший навпаки — підсушує. Третій розгладжує мімічні зморшки, а четвертий допомагає побороти висипання, адже має антисептичну дію. Детальніше про найпопулярніші види гідролатів, та їх властивості дивіться у таблиці.

Вид гідролату

Властивості

Гідролат троянди

Універсальний засіб для догляду за обличчям та волоссям і один з найпопулярніших. Може замінити тонік чи зволожуючий крем. При регулярному користуванні шкіра стає пружною та підтягнутою, адже покращується її тонус, зміцнюються судини, розгладжуються дрібні зморшки.

Гідролат ромашки

Відмінний антисептик та антибактеріальний засіб. Часто його купують для того, аби позбутися алергічних висипань, шкірних запалень. Відмінно підходить для догляду за шкірою новонароджених.

Гідролат лаванди

Чудово підходить для догляду за шкірою голови, якщо регулярно втирати його в корені, то волосся ростиме швидше, а ще зникне лупа. Також, це гарне заспокійливе, тому тим в кого часто безсоння, дуже рекомендують очищати шкіру обличчя перед сном саме лавандовим гідролатом.

Гідролат петрушки

Незамінний для тих, хто страждає від вугрових висипань, чорних цяток. Підходить для жирної шкіри, адже підсушує її та звужує пори.

Гідролат шавлію

Багатогранний засіб, адже підходить для догляду за сухою шкірою обличчя. Часто використовується в антицелюлітних комплексах. А ще дуже гарно доглядає за темним фарбованим волоссям, надаючи легкий тонуючий ефект, та роблячи колір ще більш насиченим.

Як підібрати гідролат?

Дехто обирає гідролат орієнтуючись на його запах. Наприклад, сподобалося, як пахне персикова вода, або трояндова і це стає основною причиною, щоб її купити. Це не зовсім доречно. Найкраще вибирати засіб відповідно до типу та стану власної шкіри, тоді його ефектом ви будете 100% задоволені.

  • Для нормальної та комбінованої шкіри можна обирати універсальні продукти на основі волошки, кропиви, лаванди, меліси чи м’яти. Вони гарно тонізують, в міру зволожують і очищають.
  • Для сухої шкіри потрібно більш зволожуючі варіанти, а саме шавлій, шипшина, акація, абрикос.
  • Для жирної шкіри підбирайте продукт, який звужує пори і нормалізує виробіток підшкірного сала. Ідеально з цим завдання впорається лимон, розмарин, ромашка, чистотіл, береза, кропива.
  • Для вікової шкіри — рекомендують мелісу, лайм, троянду, шавлій чи женьшень.

Зазвичай виробники вказують, який гідролат для якої шкіри найкраще підходить і на це варто звертати увагу.

Як правильно користуватися продуктом?

Є кілька варіантів використання гідролатів для догляду за обличчям. Найпростіший спосіб, це розподілити невелику кількість рідини на ватний диск і протерти попередньо очищену шкіру обличчя. Робити це можна, як зранку перед нанесенням макіяжу, так і ввечері перед сном.

Другий спосіб — це додавати гідролат до масок чи кремів. Також, гідролат чудово підходить в якості зволожувача для глиняної маски. По-перше, ним можна розбавити глину, по-друге, ним можна зволожувати шкіру в момент, коли глина на обличчі засихає.

Ще один цікавий спосіб — заморозити гідролат, і згодом кубиками льоду протирати обличчя. Шкіра вмить стає пружною, набуває здорового відтінку та чудово тонізується.

Що ж до волосся, то гарні результати дає саме втирання гідролатів в шкіру голови. Робити це можна 1-2 рази в тиждень. Розпилювати продукт можна й по всій довжині волосся. Тоді коса набуває здорового блиску і легко розчісується.

Нюанси, які варто знати

Хіт продажу
Гідролат "Троянда"
109 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Шавлія" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Шавлія"
Акція
Гідролат "Петрушка" Знижка
85 грн 60 грн
Гідролат "Петрушка"

На ринку трапляється дуже багато підробок, тому ретельно вивчайте склад, чи немає у ньому нічого зайвого, та читайте відгуки про виробника. Дійсно натуральний продукт зберігається не довше 12 місяців, а після відкриття пляшечки його краще зберігати в холодильнику. Чудово, якщо для дистиляції використовується артезіанська вода.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
36 + ? = 40
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат "Троянда"
Хіт продажу
Гідролат "Троянда"
109 грн
Гідролат "Лаванда" Знижка
Акція
Гідролат "Лаванда"
89 грн 62 грн
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
Акція
Гідролат "Трояндова вода"
105 грн 74 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.