Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Для чого потрібен риб’ячий жир дітям?

Риб’ячий жир відомий всім ще з дитинства. Та якщо колись він існував лише у рідкій формі і мав нестерпний запах, то зараз все по-іншому. Риб’ячий жир випускається у зручних капсулах, що абсолютно не мають аромату чи смаку, а користь дають шалену.

Риб'ячий жир з печінки тріски
288 грн
Риб'ячий жир з печінки тріски
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця Знижка
367 грн 330 грн
Риб'ячий жир з тунця
Хіт продажу
Риб'ячий жир з печінки акули
313 грн
Риб'ячий жир з печінки акули

Зазвичай, дитячому організму завжди не вистачає саме поліненасичених жирних кислот, джерелом яких і є риб’ячий жир. Річ у тім, що аби поповнити життєво необхідні запаси, потрібно регулярно харчуватися певними видами риби: тунець, лосось, тріска, та ін. Або ж щодня їсти страви з оливковою олією, лляне та гарбузове насіння.Однак, далеко не всі і не завжди можуть регулярно включати ці продукти в раціон. А щодо діток, то не завжди їм смакує те, що дійсно корисно. Саме тому найзручніше збагачувати дитячий організм з допомогою риб’ячого жиру.

Користь та різновиди риб’ячого жиру

Риб’ячий жир — це унікальний продукт, що є джерелом ненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега — 6. Якщо останній міститься у більшості їжі, то Омега — 3 практично завжди у дефіциті. Крім цього, до складу цього продукту входять:

  • Пальмітинова і олеїнова кислоти;
  • Вітаміни групи Д, А, Е. Щоправда кількість конкретного вітаміну залежить від виду риб’ячого жиру, однак про це згодом.
  • Великий асортимент мікроелементів (фосфор, хлор, йод, магній, кальцій, та ін.)

Всі ці компоненти мають неоціненну користь для дитячого організму. Якщо узагальнювати ефект від регулярного вживання риб’ячого жиру, то він наступний:

  1. Зміцнюється імунітет. Цьому сприяють в першу чергу ненасичені кислоти. Як наслідок, це відмінна профілактику грипу та застуді;
  2. Покращується кровопостачання головного мозку. Це необхідно діткам котрі вчаться в школі, мають великі розумові навантаження.
  3. Здійснюється антистресовий ефект та покращується настрій. Риб’ячий жир стимулює вироблення серотоніну — гормону щастя. Це особливо актуально для діток, що перебувають у кризовому віці, або підлітків.
  4. Омега 3 має позитивний ефект на зір. Покращується його гострота, та виділення слізної рідини;
  5. Покращує пам’ять і концентрацію. Також, риб’ячий жир просто необхідний гіперактивним дітям. Він допомагає дитині заспокоїтися, бути більш зосередженою та посидючою.

Загалом, риб’ячий жир це те, що обов’язково має бути в раціоні сучасної дитини. Але перед тим, як купити подібну добавку, варто ще трішки вивчити різновиди та особливості даного продукту.

Які види риб’ячого жиру існують?

Загалом, розрізняють два основних види: продукт добутий з риб’ячої печінки та тушок. Крім цього, продукт може відрізнятися видом океанічної риби з котрої він виготовлений.

Якщо ж розглядати два основні різновиди, то і жир з печінки і з тушок може бути однаково корисним. Відмінність лише в тому, що у першому варіанті є велика кількість вітамінів А і Д, однак мінімальна кількість Омега 3. В другому варіанті все з точністю до навпаки. Однак за бажанням його можна міксувати з будь-якими вітамінами.

Також, риб’ячий жир відрізняється за формою випуску. Він може бути рідким або капсульованим. Вважається, що капсульований продукт все ж має більше переваг, принаймні через відсутність неприємного запаху. Рідкий жир, може містити надмірну кількість консервантів у вигляді вітаміну Е, а це не завжди доречно для дитячого організму. Отож, якщо підсумувати, то рекомендації наступні:

  • Обирайте жир отриманий з тунця, тріски. Важливо щоб сорт риби не був з роду акулячих. Такий жир не є безпечним.
  • Купуйте сертифіковану продукцію.
  • Обирайте продукт, що не має у складі додаткових вітамінів. Омега — 3, вітамін А і Д — цього більш ніж достатньо, якщо мова про якісний, натуральний товар.

Також деякі види риб’ячого жиру отримані з печінки, мають підвищений вміст вітаміну Д, тому їх не рекомендується вживати більше трьох місяців.

Омега-3 DHA і EPA: що це означає?

Досить часто поруч з словом Омега є й певні абревіатури. Найпоширеніші з них: ДГК (DHA) і ЕПК (EPA). Яке їхнє значення?
Це надзвичайно корисні компоненти, що входять до складу омега-3, та мають якісний вплив на розвиток абсолютно всіх внутрішніх органів.

Докозагексаєнова кислота (ДГК) - присутня в людському мозку та в кліткових мембранах. Вона виконує ряд важливих функцій. Зокрема покращує кровообіг, бере участь у передачі нервових імпульсів, допомагає організму відновитись після хвороби, захищає кожну з клітин мозку та інше. Дефіцит ДГК у дітей проявляється наступним чином:

  • Сухість шкіри, ламкість нігтів та волосся;
  • Часто поганий настрій, апатія, депресивні думки;
  • Нестабільна робота серця;
  • Схильність до вірусних захворювань та інфекцій.

Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) виробляється організмом лише у мізерних кількостях тому поповнювати її вміст можна лише з допомогою правильного харчування. Це надважливий елемент нестача якого проявляється наступним чином:

  • В першу чергу страждає нервова система: поганий настрій, депресія, безсоння, дратівливість.
  • Часті болі в суглобах.
  • Погана концентрація та пам’ять.
  • Лупа і суха шкіра рук.

І ДГК і ЕПК є невід’ємними в організмі, і в достатній кількості їх можна отримати приймаючи Омега-3 з риб’ячого жиру. Щодо інших природних джерел, то їх різноманіття не надто велике. Детальніше у таблиці.

Омега-3

Основні джерела

ДГК

Морепродукти (ікра, креветки), риба різних сортів, морські водорості

ЕПК

Морепродукти та риба, рослинні олії, зелень, насіння чіа, льон

Значення вітаміну А для дитячого організму

Крім омега-3 у риб’ячому жирі містяться ще й вітаміни групи А і Д. Обидві групи мають велике значення у формуванні дитячого організму, в період його розвитку і росту.

  • Вітамін А в першу чергу забезпечує прекрасний зір, захищає рогівку та дозволяє оку нормально сприймати всю кольорову гаму. Ретинол допомагає ранам швидше загоюватись. Також, саме вітамін А є невід’ємним у зміцненні нігтів і волосся.
  • Окрім риб’ячого жиру, вітамін А (ретинол) міститься у продуктах тваринного походження. Або ж у рослинній їжі, овочах і фруктах, однак вже у іншій формі, а саме, як бета-каротин.

Яку користь має вітамін D3 для дітей

Що стосується вітаміну Д, то він необхідний малюкам від самого народження. В першу чергу для:

  • Запобігання рахіту;
  • Кращого засвоєння і регуляції фосфору і калію;
  • Для здорового формування кісток і скелету;
  • Для здорових зубів.

Зрештою, дефіцит вітаміну Д може спровокувати навіть хронічну втому, плаксивість і депресивні настрої. Затримку росту, надлишкове потовиділення та втрату ваги. Основним джерелом вітаміну D3 є риб'ячий жир з печінки тріски, риба, тверді сорти сирів, яйця, козяче молоко.

Риб’ячий жир — однозначно потрібен дітям для нормального розвитку та самопочуття.

Якщо вас більше цікавить чиста Омега-3, то шукайте продукт з тунця або лосося. Вітамінами А і Д багатий жир з печінки тріски. Найбільш екологічною та найчистішою вважається риба виловлена біля берегів Норвегії чи Ісландії.

Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural
Омега-3 Natural для дітей 4+
149 грн
Омега-3 Natural для дітей 4+

Або у морях де не надто активно ведеться промисел, та мінімальна кількість токсинів і солей важких металів, що потрапляють у воду.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
14 + ? = 16
Введіть число*
Рекомендовані товари
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+ Знижка
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця для дітей 4+
309 грн 278 грн
Омега-3 Natural для дітей 4+
Омега-3 Natural для дітей 4+
149 грн
Комплекс риб'ячого жиру для дітей
Комплекс риб'ячого жиру для дітей
507 грн
Інші статті автора
22.01.2023

Як боротися проти псоріазу та позбутися неприємних проявів хвороби?

14.01.2022

Дехто вважає її вітамінною бомбою для імунітету. Інші приписують ехінацеї чимало протипоказань.

11.11.2021

Регулярний прийом Омега-3, допомагає сильній статі покращити своє здоров'я та попередити розвиток низки захворювань.

Також радимо почитати
13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.

13.05.2020

Що таке ретинол та чим він відрізняється від бета-каротину.

14.05.2020

Сама специфічна роль серед жиророзчинних вітамінів.

04.05.2019

Користь "омег" для людського організму була відкрита в середині 20 століття, але навіть сьогодні далеко не всі з нас знають про неї.