Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чому олія льону корисна для жіночого організму?

Натуральна лляна олія - популярний і недорогий продукт, користь і безпека якого доведені багатьма поколіннями жінок. Вперше використовувати цей надзвичайний природний засіб почали ще стародавні греки.

Знатні римлянки вливали його в маски для обличчя, а сама Клеопатра додавала до ванн і кремів. Зважаючи на велику кількість рослинних естрагенів в своєму складі, продукт традиційно вважається «жіночим».

Його лікувальні властивості допомагають прекрасним дамам впоратися з цілим списком поширених проблем зі здоров'ям і пишатися своєю зовнішністю.

Конопляна олія
195 грн
Конопляна олія
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural
Конопляна олія
240 грн
Конопляна олія

Властивості

Столова ложка даної олії містить добову потребу в незамінній жирній кислоті Омега-3. Технологія холодного віджиму дозволяє зберегти всі біологічно активні компоненти. Структура продукту оптимальна для швидкого засвоєння як при зовнішньому, так і внутрішньому застосуванні.

Перелік протипоказань досить малий, до того ж продукт має дуже низьку алергенність і підійде для більшості жінок. Цей натуральний засіб може використовуватися в косметології, медицині (офіційній та народній), дієтології.

Даний продукт містить безліч корисних речовин, найбільш важливими серед яких є:

  1. Вітаміни F, А, Е, С, В, К;
  2. Антиоксиданти;
  3. Жирні кислоти Омега-6 і Омега-3: альфа-лінолева омега-3, лінолева омега-6, олеїнова омега-9;
  4. Магній, фосфор, калій, кальцій та інші мікроелементи.

Лляна олія, яка містить Омега 3, 6, 9 кислоти - це продукт для щоденного вживання для всіх вікових груп. Чому так? Тому що користь і необхідність її науково обґрунтована і беззаперечна. Її компоненти позитивно діють на увесь жіночий (і не тільки) організм:

  • благотворно впливають на імунну, нервову, репродуктивну і серцево-судинну систему;
  • підвищують життєвий тонус і працездатність;
  • регулюють жировий обмін, допомагають спалюванню насичених жирів, сприяючи схудненню;
  • знижують гостроту запальних процесів;
  • знижують рівень холестерину в крові та запобігає розвитку атеросклерозу;
  • зменшують утворення тромбів у кровоносних судинах;
  • входять до складу мієлінових оболонок нервів;
  • покращують зір, пам'ять і увагу;
  • покращують структуру шкіри, волосся і нігтів;
  • запобігають онкологічним захворюванням;
  • збільшують синтез серотоніну в мозку (гормону радості);
  • пригнічують вироблення гормонів стресу;
  • нормалізують (знижують) кров'яний тиск;
  • регулюють нервову та психічну діяльність, посилюють роботу мозку;
  • зміцнюють імунітет і усувають алергію;
  • збільшують тривалість життя.

Користь ПНЖК в лляній олії

В  лляній олії кількість ПНЖК омега 3 в 5 разів більша, ніж ПНЖК омега 6. Одна - дві столові ложки лляної олії забезпечують достатнє щоденне надходження ПНЖК омеги 3 у вигляді альфа-ліноленової кислоти (АЛК).

Вживання лляної олії, яка містить велику кількість ПНЖК омеги 3 (АЛК) необхідна в наступних випадках:

  1. У разі захворювань серця (профілактика інфарктів, ішемічної хвороби серця) і судин (інсульти, атеросклероз, гіпертонія).
  2. Цукровий діабет, захворювання підшлункової залози.
  3. Алергічні прояви, аутоімунні захворювання.
  4. Шкірні захворювання (псоріаз, екзема, іхтіоз).
  5. Проблеми з венами (варикоз, тромбофлебіти).
  6. Підвищене згортання крові, тромбоз.
  7. Проблеми із суглобами (артрити, артрози, ревматизм).
  8. Біль різної локалізації (головний біль, мігрень, біль під час менструації).
  9. Ожиріння: у програмах зниження ваги.
  10. Гінекологічні захворювання, гормональні порушення.
  11. Бронхіальна астма, ларингіти, трахеїти.
  12. Для попередження ПМС.
  13. Попереджає передчасне старіння.

Олія лляного насіння містить фітоестрогени - природні нестероїдні рослинні сполуки, будова яких подібна до жіночих гормонів. Тому фітоестрогени сприяють своєчасному відторгненню ендометрію та регулярним кровотечам, покращують стан жіночого організму під час передменструального синдрому та в період менопаузи і клімаксу.

Для вагітних жінок і в період грудного вигодовування також важливо достатньо вживати корисних незамінних жирів, які знаходяться в лляній олії:
Необхідні для нормального розвитку та росту мозку і структури сітківки ока, центральної нервової системи та розумового потенціалу малюка.
Дефіцит незамінних ПНЖК омега-3 призводить до незворотних порушень інтелекту та логічного мислення.
Діти матерів, які вживали достатньо омеги-3, мають вищий коефіцієнт розумового розвитку."

Отже, головна цінність лляної олії – високий вміст поліненасичених жирних кислот. Ці сполуки необхідні для підтримки міцного жіночого здоров’я, молодості та краси, але особливо важливі після 30 років. При правильному та регулярному вживанні олії можна відтермінувати старіння шкіри, покращити стан волосся, нормалізувати гормональний фон.

Перед тим, як приймати олію лляного насіння, необхідно ознайомитися з рекомендаціями щодо її дозування. Спочатку краще починати з 1 ч.л. тричі на день, поступово доводячи добовий обсяг до 30 г. З огляду на дещо специфічний смак, беззаперечною перевагою є можливість приймати розчин в розведеному вигляді, без зниження ефективності ліків. Його додають в соки, йогурти, салати. Можна змішувати з медом, сиропами та іншими рослинними оліями. Для заправки салатів рекомендується поєднувати з соком лимону.

Застосування

Жінки здавна знали про цілющі властивості даного продукту, тому широко використовували його для покращення зовнішнього вигляду та зцілення від багатьох захворювань. Дуже важливо дотримуватися принципу системності, не забуваючи про щоденний прийом протягом 2-3 місяців. Рекомендується вживати під час їди в складі негарячих страв і починати з 1 ч.л. протягом перших 2-3 днів. Олію льону не всі можуть приймати натщесерце. Рекомендується в такому випадку запивати його склянкою теплої води або заїдати шматочком чорного хліба або ложкою меду.
За своїм цілющим властивостям льон багато в чому схожий до розторопші, тому можна змішувати ці два види.

  • Внутрішнє застосування. Незамінний помічник для жінок, які переживають менопаузу або критичні дні. Фахівці також рекомендують льняну олію для жінок після 40 з профілактичною метою. Зафіксовані випадки успішного лікування фіброзно-кістозної мастопатії у жінок, в організмі яких спостерігається дефіцит жирної кислоти Омега-3. У народній медицині продукт багато століть застосовується для лікування сезонних захворювань внаслідок переохолодження - від бронхітів і ларингітів до циститів і пієлонефритів. Олія має виражений протизапальний і відхаркувальний ефект, полегшує відходження мокротиння при бронхо-легеневих захворюваннях. Застосування продуктів з насіння льону покращує роботу шлунково-кишкового тракту, позбавляє від закрепів, підсилює відтік жовчі. Регулярне вживання сприяє зниженню рівня холестерину в крові, допомагає попередити атеросклероз. Продукт рекомендується для активізації обмінних процесів, підвищення швидкості метаболізму та виведення шлаків. Багато жінок застосовують льон для схуднення і дуже задоволені результатом! При поєднанні з правильним харчуванням середній показник втрати ваги становить 4-5 кг на місяць. При цьому значно зменшується потяг до випічки та солодощів.
  • Зовнішнє застосування. Олія підходить для масок і обгортань на волоссі будь-якого типу. Особливо ефективна при лікуванні посічених кінчиків, ламкості та випаданні волосся. При регулярному застосуванні вдається усунути тьмяність і слабкість волосся, надати локонам пружність і силу. Волосся стає густішим, шовковистим і блискучим. Прискорюється його рост і покращується зовнішній вигляд. Для масок і обгортань рекомендується поєднувати продукт з ефірними оліями бергамоту, герані або чайного дерева. Навіть через тиждень після початку протирання шкіри жінки відзначали зниження або повне усунення запалення, свербіння, гіперемії та набряклості. Шкіра ставала більш зволоженою, набувала здорового та свіжого вигляду. Це недорогий і простий засіб, який багато красунь використовує для запобігання появи зморшок в «проблемних» зонах, змащуючи область навколо очей і під очима, а також - шию і зону декольте. Народна медицина рекомендує цілющю олію для запобігання ламкості нігтів, лікування зовнішнього геморою та тріщин на п'ятах.

Протипоказання

Список обмежень невеликий, проте для прийому цього натурального та корисного продукту існує кілька «табу»:

Не рекомендується:

Можливі наслідки:

2 і 3 триместри вагітності

 

Ризик передчасних пологів або викидня

 

Вік до 6 років

 

 

Більш висока ймовірність виникнення побічних реакцій

 

Хвороби з порушенням згортання крові

 

 

Ризик кровотечі

 

Планові хірургічні операції (за 14 днів)

 

Ризик кровотечі

 

Прийом препаратів-антикоагулянтів, що розріджують кров

Ризик кровотечі

До переліку протипоказань також відносять: важкі захворювання печінки і нирок, проведення противірусної терапії, прийом гормональних препаратів і антидепресантів.

Омега-3 Natural для серця та судин
199 грн
Омега-3 Natural для серця та судин
Акція
Лляна олія Знижка
110 грн 99 грн
Лляна олія
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Для досягнення описаних ефектів необхідно пам’ятати: найкраще олія засвоюється з їжею (соками, сиром, йогуртом, овочами в салатах), смажити на ньому категорично не можна. Лляна олія корисна виключно в холодному вигляді. Світло і повітря – окислювачі олії, тому ємність з ним повинна бути непрозорою, щільно закритою, термін придатності перевіряйте на етикетці.
Зберігати олію слід в холодильнику, відкриту ємність треба постаратися використати протягом 20-30 днів. 

Сьогодні олія насіння льону входить до списку найбільш популярних препаратів фітотерапії, ефективність і дієвість яких підтверджена багатьма жінками.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
17 + ? = 24
Введіть число*
Рекомендовані товари
Лляна олія Знижка
Акція
Лляна олія
110 грн 99 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Омега-3 Natural Знижка
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural
284 грн 256 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.

25.03.2020

Перевірені олії, які з давніх-давен використовувалися в кулінарії.

13.11.2018

Деякі кислоти ряду "омега" людський організм не виробляє, тому черпає їх тільки з їжі.