Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чому ми купуємо продукти з амаранту?

Про таку рослину як амарант частіше за усе можливо почути, коли мова йде про дуже популярні нині суперфуди – насіння чіа, кєроб, льон або пекмаз. Так ось саме цей амарант представлений до продажу у виді зерен, які потрібно пророщувати, крупи, сушеного листя, що використовується у якості спецій, ще й в формі олії.

Хіт продажу
Олія насіння амаранту
448 грн
Олія насіння амаранту
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна Знижка
997 грн 897 грн
Амарантова олія органічна
Амарантове борошно органічне
130 грн
Амарантове борошно органічне

Кожен з видів даного продукту має свої характеристики та особливості застосування. Хоч про цілющі властивості амаранту було відомо ще у давнину, в Україні, наприклад, він вважався бур’яном та безжально знищувався. А про його корисність дізналися порівняно недавно. Так чим же саме корисна дана рослина? Та чи є протипоказання до її застосування?

Що відомо про амарант

  • не потребує особливого догляду, здатна рости навіть в період сильної спеки та у будь-якому ґрунті;
  • є відмінним седератором, який насичує грунт азатом та стимулює «роботу» грунтових микроорганізмів;
  • деякі види, наприклад «голубоватый» чи «запрокинутый» є досить агресивними бур’янами;
  • на теперішній час знайшлося застосування майже всім сортам рослини – кормовим, декоративним, злаковим, овочевим;
  • за вмістом білку зелень амаранту прирівнюється до м’яса кальмарів;
  • амарантова олія – найдорожче масло рослинного походження;
  • склад пророщеного насіння амаранту подібний з материнським молоком;
  • є дуже популярним методом при лікуванні променевої хвороби.

В чому користь зерен амаранту

Насіння амаранту у своєму складі містмть велику кількість білку ( у 100 грамах насіння міститься 14 грамів білку, що у двічі перевищує показники білку у складі пшениці). Також є і клітковина, яка так необхідна людям, що знаходяться на спортивному або діабетичному харчуванні. Саме збалансований вміст амінокислот та білку дозволяє отримати тривале відчуття ситості та виключити необхідність частих перекусів. Низькій глікімічний індекс робить цей продукт одним із головних в меню діабетиків. Відмінна характеристика – низький показник жирів (близько 7 грамів на 100 грамів насіння) та відсутність шкідливих солей. Крім того, насіння амаранту складаэться з:

  1. мікроелементів (заліза, кальція, магнія);
  2. сквалена, яке неофіційно має назву ліків від усіх хвороб;
  3. лизину;
  4. вітамінів групи А, Е;
  5. фосфоліпідів;
  6. фітостеролів, які покращують серцеву діяльність.

Насіння амаранту при тривалому вживанні здатне покращити опір організму на вплив вірусів, добре очищує від шлаків та токсинів, нормалізує гормональний фон, відновлює правильно роботу органів ШКТ, допомагає боротися з безсонням, є профілактикою виникнення онкологічних захворювань, покращує кровообіг, покращує стан шкіри. Найбільш оптимальним часом для прийому є ранок. Або рекомендовано вживання насіння амаранту безпосередньо перед спортивним тренуванням.

Що особливого в олії

Якщо порівнювати популярні види рослинної олії, слід зазначити, що саме в амарантовій міститься найбільша кількість збалансованих амінокислот(омега -6,7,9), ані ж в будь-якій іншій. Але особливо цінною її робить сквален – унікальна біологічно активна речовина, яка послаблює розвиток ракових клітин, підвищує імунну систему, та навіть здатна збільшити тривалість життя людини. Олія, яка отримується методом «прямого віджиму» майже повністю зберігає свої корисні властивості та відмінно засвоюється організмом. Має приємний аромат та м’який смак з легким горіховим відтінком.

Профілактичний прийом олії з насіння амаранту

кількість

частота прийому

1 чайну ложку

за 1 годину до прийому їжі

1 столову ложку

Поєднувати з декількома прийомами їжі протягом дня

Вживання амарантової олії покращить травлення, допоможе побороти анемію, нормалізувати електролітний баланс, попередити виникнення такої хвороби як остеопороз, покращить зір, сприятливо діє на серцево-судинну систему, та навіть попереджує передчасну сивину.

Амарантова крупа

Найголовнішою перевагою амарантової крупи перед іншими видами круп є відсутність в її складі глютену. Вона зміцнює здоров’я, нормалізує обмін речовин, підвищує імунітет. Амарантове борошно цінується багатьма кухарями, оскільки в його складі міститься в 3 рази більше протеїну, аніж у пшеничному. А це означає, що випічка, по-перше, буде набагато кориснішою, та по-друге таке борошно зробить свіжість булочок та хліба довшими. Якісне амарантове борошно має молочний відтінок та розсипчасту консистенцію. У випадку появи гіркого смаку його негайно слід викинути – такий продукт може зашкодити здоров’ю.

Амарантова каша стане відмінним варіантом сніданку як для дорослих, так і для дітей, збагатить організм необхідними мінералами та мікроелементами, надасть сил та енергії. Може готуватися на воді або молоці.

У якості доповнення до такої страви підійдуть фрукти, кориця або мед. Особливо радимо звернути свою увагу на крем-мед, або, я його ще називають, збитий мед. Його текстура кремоподібна, дуже легка,але, при цьому смак насичений та яскравий. Крем-мед, доданий у кашу, надасть їй зовсім інші нотки. Варто лише спробувати!

Протипоказання

Особливих протипоказань до застосування амаранту та продуктів з нього немає. Але, рекомендується проконсультуватися із лікарем в разі наявності у Вас симптомів хронічного холециститу, панкреатиту чи при жовчнокам’яній хворобі.

Все ж таки добре, що цілющі властивості амаранту буди виявлені. Адже, по суті, перед нами унікальний продукт, якій збагачений білками, протеїнами, мікроелементами, але при цьому низькокалорійний.

Амарантове борошно без глютену
127 грн
Амарантове борошно без глютену
Амарантові пластівці "Експрес"
166 грн
Амарантові пластівці "Експрес"
Хіт продажу
Амарантова крупа шліфована
219 грн
Амарантова крупа шліфована

Особливо цінним компонентом у йог складі є природна біологічно активна речовина – сквелен, яка захищає організм, зміцнює його, відмінно загоює, лікує такі складні шкірні захворювання як псоріаз та трофічні язви, є протираковим засобом.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
40 + ? = 48
Введіть число*
Рекомендовані товари
Амарантові пластівці органічні
Амарантові пластівці органічні
169 грн
Амарантова олія органічна Знижка
Акція
Хіт продажу
Амарантова олія органічна
997 грн 897 грн
Амарантова крупа шліфована
Хіт продажу
Амарантова крупа шліфована
219 грн
Амарантове борошно без глютену
Амарантове борошно без глютену
127 грн
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.

Також радимо почитати
08.11.2018

Ця унікальна рослина ні в чому не поступається, але багато в чому перевершує відому всім пшеницю.

30.03.2020

Порівняємо можливості двох рослинних імуностимуляторів.

17.03.2020

Що відомо про природний антиоксидант, імуностимулятор та генератор кисню.

14.05.2020

Яка амарантова крупа підійде найкраще для самих маленьких гурманів.