Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чим лляна олія приваблює жінок

Багато модних журналів та бьюті сайтів згадують про лляну олію, яка допомагає чарівним жінкам залишатися молодими та здоровими. Але слід розібратися, чим саме корисна така олія і якого ефекту можна досягти при її використанні.

Акція
Шрот з насіння льону Знижка
59 грн 53 грн
Шрот з насіння льону
Акція
Лляна олія Знижка
110 грн 99 грн
Лляна олія
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Та й взагалі, як слід приймати цей еліксир для жіночої краси, щоб отримати найкращий результат та не нашкодити. Що ж, давайте спробуємо розібратися.

Що корисного в насінні льону

Передусім насіння льону - це джерело ПНЖК Омега 3 і Омега 6 в ідеальному співвідношенні 1:2. Лляне насіння саме по собі є джерелом корисних речовин, таких як:

  • магній, що нормалізує артеріальний тиск, підвищує рівень фізичної витривалості, та взагалі є справжнім помічником для спортсменів, оскільки сприяє швидкому набору м’язової маси тіла;
  • жирні кислоти(омега-3, омега-6, омега-9), вміст яких у льоні більший, ніж у риб’ячому жирі;
  • вітаміни групи В, Е – вони попереджають передчасне старіння організму, перетворюють споживані людиною вуглеводи в енергію, а не в зайві калорії, захищають нервову систему від наслідків стресу та розумового перевантаження, сприяють кровотворенню, що є відмінною профілактикою анемії;
  • фосфор якій попереджає виникнення остеопорозу та укріплює кісткову тканину;
  • мідь, що є одним з основних компонентів при синтезі інсуліну та розподіленні у жирових тканинах кисню.

Крім того, у складі лляного насіння є також спеціальні речовини, які сприятливо діють на пошкоджену слизову тканину ШКТ, обволікають її, та загоюють. Важливо пам’ятати, що в насінні льону немає глютену. А це означає, що його спокійно можуть вводити в свій раціон люди, організм яких не сприймає даний компонент. У продажу можливо знайти лляне насіння двох видів – звичного нам коричневого кольору або молочно-білого. Їх хімічний склад майже ідентичний, відрізняється лише смак. Білий льон більш м’який та ніжний, трішки за смаком нагадує кунжут.

Льон - це джерело харчових волокон, які подібно до щітки очищають кишківник від токсинів, стимулюють його перистальтику, сприяють відновленню мікробіому і створюють відчуття ситості. Також насіння містить фітоестрогени — природні сполуки, які захищають жіночий організм від новоутворень і допомагають полегшити прояви клімаксу й дискомфорту, пов'язаного з менопаузою.

Насіння льону сприяє нормалізації рівня холестерину і містить велику кількість поліненасичених жирних кислот, зокрема Омега-3. Тому допомагає в профілактиці атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, інфаркту, інсульту.

Як використовувати лляне насіння?

Його часто застосовують під час лікуванні гастриту та виразкової хвороби як обволікаючий засіб, який створює захисний шар на слизовій оболонці шлунку, захищаючи її від згубного впливу травних соків. Для цього необхідно насіння льону залити окропом і настояти. Виходить приємний на смак густий кисіль. Насіння також можна додавати в салати, каші, кисломолочні напої.

Однак, потрібно пам'ятати, що насіння втрачає значну частину корисних властивостей після термічної обробки, тому додавайте його в страви вже після приготування. Також, варто зауважити, що ціле лляне насіння не перетравлюється в нашому організмі повністю, тому його ліпше подрібнювати в кавомолці та вживати одразу після цього.

Зберігати насіння льону потрібно цілим у герметичному контейнері і краще в темному місці.

Чому жінкам так важливо вживати олію

Перш за все слід сказати, що вживання лляної олії позитивно впливає на репродуктивну систему жінки. Так, в ході досліджень було доведено, що цей напій насичує організм корисними речовинами, запобігає виникненню дефіциту жирних кислот, особливо у вагітних. Крім того, у насінні білого льону містяться особливо цінні для жіночого організму компоненти – фітоестрогени, які є рослинним аналогом жіночих статевих гормонів.

А це означає, що лляне насіння та олія, виготовлена з нього, майже повністю засвоюється організмом, нормалізує гормональний фон жінки, позитивно впливає на роботу ендокринної системи. Олія покращує функціонування матки, допомагає навіть у лікуванні безпліддя.

Дуже важливо приймати лляну олію жінкам, які знаходяться у клімактеричному періоді, оскільки воно знижує частоту виникнення приливів у період менопаузи. Матусі, що кормлять немовлят, повинні знати, що така олія, потрапляючи в організм малюка з материнським молоком, допомагає розвиватися клітинам мозку та підтримує організм дитини. Регулярне вживання лляної олії сприяє насиченню організму жінки незамінними жирними кислотами, які блокують вироблення простагландинів.

Також слід відзначити, що омега-3 жирні кислоти, що входять у склад олії, сприяють кращому засвоєнню йоду. Для жителів мегаполісів, які, в більшості випадків страждають на йододефіцит, це є оптимальним рішенням для того, щоб допомогти своїй ендокринній системі.

Омега 3 в насінні льону зменшує запальні процеси та біль в організмі. Крім того, насіння льону надає такий ефект:

  • сприяє схудненню;
  • покращує стан шкіри, волосся, нігтів;
  • надає шкірі пружності, зволоженості, молодого вигляду;
  • захищає шкіру від дії УФ;
  • підвищує життєвий тонус і енергію;
  • допомагає при алергіях, шкірних хворобах (псоріаз, екзема), гормональних порушеннях, гінекологічних захворюваннях.

Ще одною цінною якістю продукту є наявність в їх складі лігнанів. Ці дивовижні речовини мають одну з найважливіших властивостей - знижувати ризик виникнення онкологічних захворювань молочних залоз у жінок.

Застосування льону для краси волосся та шкіри

Головної перевагою лляного масла є його натуральність та ціна. Для краси волосся та шкіри можливо пити його вранці натщесерце (1-2 столові ложки). При цьому рекомендується додавати олію в салати та негарячі страви. Також лляна олія – це відмінний компонент для косметичних масок, особливо при сухій або схильної до запалення шкіри. У поєднання із різноманітними продуктами – сухими пелюстками троянди, яєчним жовтком, вівсяними пластівцями, блакитною глиною або ефірними оліями воно живить, зволожує, тонізує шкіру, розгладжує зморшки, покращує колір обличчя. Усуває лупу та сухість шкіри голови, сприяє росту волосся. 

Як краще пити

Найбільш корисною вважається нерафінована лляна олія холодного віджиму. Її приймають натщесерце, потримавши трохи в роті для максимального поєднання зі слиною та прийняття температури тіла людини. Найкраще лляна олія засвоюється з їжею.

Також рекомендується заправляти нею овочеві салати, каші, особливо додавати у сир, оскільки це посилить процес засвоєння організмом кальцію та знизить рівень «поганого» холестерину. А взагалі-то сирно-лляна маса є відмінним засобом профілактики виникнення раку грудей, оскільки у складі такої «страви» є незамінний компонент - альфа-ліноленова кислота. Лляну олію можливо також знайти на полицях аптек у виді капсул.

Є певні обмеження на вживання насіння льону. Рекомендується вживати не більш ніж 1−2 столові ложки на день, тобто 10−20 грамів насіння, оскільки великий вміст клітковини в ньому може викликати дискомфорт у кишківнику і проносну дію. До того ж в невеликій кількості насіння льону містить рослинні ціанідні сполуки.

Можливі протипоказання

Важливо пам’ятати, що вживання лляного насіння та олії слід починати після отримання консультації лікаря, інакше це призведе до абсолютно протилежного результату. Протипоказане вживання людям, які страждають на панкреатит, захворювання жовчного міхура, гіперкальцемію та при індивідуальній непереносимості компонентів насіння. Крім того, не слід перевищувати загальноприйняту добову норму лляної олії (більше 2 столових ложок на день). В такому випадку можливо спровокувати такі неприємні симптоми як здуття та метеоризм.

Та й починати вживання олії потрібно з невеличкої кількості, поступово збільшуючи її до необхідної норми. Особливо обережно та тільки з дозволу лікаря лляну олію слід вживати вагітним, що перебувають у третьому триместрі. Взагалі-то для дам у «цікавому» стані лляна олія абсолютно протипоказана в разі наявності в них алергії на компоненти лляного насіння, хронічних захворювань сечостатевої системи, поганого згортання крові, та при одночасному вживанні із ліками, що понижують тиск.

Що в підсумку

Лляна олія збагачена корисними жирами та жирними поліненасиченими жирними кислотами, вітамінами, макро та мікроелементами. Вона корисна для всіх. Але особливо цінна для жінок, оскільки є відмінною профілактикою раку молочної залози та кішківника, знижує рівень холестерину, знімає запалення та лікує захворювання ШКТ, особливо це стосується вагітних жінок, які часто стикаються з такою делікатною проблемою як закреп. Усувати його шляхом застосування медичних препаратів вкрай небажано.

А ось відвар лляного насіння або дозоване застосування лляної олії є відмінним варіантом рішення. Діє м’яко, та досить ефективно. Крім того, олія із насіння льону попереджує виникнення артриту, укріплює серце та судини, нормалізує гормональний фон, а також попереджує виникнення післяпологової депресії. Для жінок, що годують груддю, олія допоможе посилити лактацію. Сприяє нормалізації ваги, знижує апетит.

Знижка 9%
Хіт продажу
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
940 грн 860 грн
Комплекс "Омега-3 для дорослих"
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural Знижка
284 грн 256 грн
Омега-3 Natural
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця Знижка
367 грн 330 грн
Риб'ячий жир з тунця

Даний продукт допомагає у лікуванні захворювань шкіри, покращує стан волосся та нігтів, розгладжує зморшки, усуває темні кола під очима. Але, перед початком вживання лляної олії рекомендовано отримати консультацію лікаря, оскільки в цього продукту є протипоказання.

 
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
42 + ? = 45
Введіть число*
Рекомендовані товари
Лляна олія Знижка
Акція
Лляна олія
110 грн 99 грн
Шрот з насіння льону Знижка
Акція
Шрот з насіння льону
59 грн 53 грн
Олія насіння конопель
Олія насіння конопель
225 грн
Риб'ячий жир з тунця Знижка
Акція
Хіт продажу
Риб'ячий жир з тунця
367 грн 330 грн
Омега-3 Natural Знижка
Акція
Хіт продажу
Омега-3 Natural
284 грн 256 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.

03.05.2019

Ця рослина конкурує з м'ясом та рибою. Що відомо про продукти з льону та їх використанні. Насіння або лляна олія?

26.03.2020

Користь і безпека льону доведені багатьма поколіннями жінок.