Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чи варто вживати насіння конопель?

Насіння конопель в багатьох культурах вважалося одним із основних цілющих концентратів. Проте, на превеликий жаль, сьогодні образ коноплі сильно викривлений та прийняв більше негативний відтінок.

Конопляна олія
195 грн
Конопляна олія
Конопляний протеїн
250 грн
Конопляний протеїн
Акція
Хіт продажу
Екстракт з насіння конопель Знижка
199 грн 139 грн
Екстракт з насіння конопель

Якщо раніше рослина використовувалася у якості ліків, то зараз часто асоціюється з наркотичною речовиною. Це велике упущення, адже конопля, а точніше її насіння, містить амінокислоти, білки, калій, магній, корисні жирні кислоти. Воно має приємний смак та відмінно доповнює супи та салати. З насіння отримують цінну конопляну олію. Та найголовніше – в конопляному насінні не міститься психотропного тетрагідроканнабінола, який чинить наркотичний ефект.

Що відомо про коноплі

  • одна рослина марихуани здатна продукувати декілька тисяч насінин;
  • тютюновий дим шкідливіший за конопляний;
  • при правильному зберіганні насіння може не псуватися протягом 10 років;
  • до заборони, плоди були присутні в меню більшості європейських країн;
  • у складі національного польського супу «Семеніотка» - насіння канабіса, змішані з молоком.

Що цікавого у складі

Борошно та шрот з насіння конопель відносять до популярних нині суперфудів - продуктів, які насичують організм корисними речовинами, та при цьому є низькокалорійними. У складі насіння коноплі нараховують 20 основних амінокислот, що допомагають залишатися молодими та здоровими. Вони підтримують м’язову активність, розумову діяльність, метаболічні процеси. Також:

  • протеїн, який поповнює нестачу білка в організмі веганів та сироїдів;
  • жирні кислоти (омега -3 та омега-6), співвідношення яких 1:3;
  • антиоксиданти, які допомагають побороти стрес;
  • різноманітні біологічно активні речовини, які сприяють нормалізації мікрофлори кишківника;
  • вітаміни групи А, В та Е, останнього особливо багато.

А ось олія з насіння коноплі – справжній природній лікар, який допомагає впоратися з остеопорозом, ревматоїдним артритом, іншими захворюваннями суглобів та кісток. Її призначають для вживання людям, які перенесли операції та тривале лікування, оскільки олія прекрасно відновлює втрачені сили та підвищує імунітет.

Харчова цінність насіння

Склад

Процент вмісту

Рослинні жири

45%

Рослинний білок

34%

Клітковина та вуглеводи

12%

Для підтримання здоров’я дорослої людини достатньо регулярно вживати 2-3 десертні ложки. Для дітей цей показник зменшують рівно у 2 рази. Придбати насіння в Україні можливо у спеціалізованих магазинах, що реалізують еко-продукцію.

Як можна використовувати

Насіння конопель вирізняється протизапальними та антибактеріальними властивостями, його вживання сприяє зміцненню імунітету, нормалізації нервової системи, покращує пам'ять та сон. Може використовуватися поціновувачами будь-якого віку та стилю життя – старими, підлітками, спортсменами, прихильниками вегетаріанського харчування. Також даний продукт використовують для:

  1. зміцнення серцево-судинної системи;
  2. покращення регенерації тканини;
  3. нормалізації роботи печінки;
  4. виведенню токсинів з організму;
  5. стимуляції лактації в молодих мам;
  6. усунення проблем з потенцією;
  7. зниження ризику онкозахворювань;
  8. лікування анемії та інфекційно-запальних захворювань органів дихання.

Для схуднення

Досить важливим фактором є те, що насіння коноплі перешкоджає розвитку ожиріння, нормалізує вагу тіла, та й в цілому позитивно впливає на процес схуднення. Такий ефект настає за рахунок того, що маса, потрапляючи у шлунок, розбухає в ньому, нейтралізуючи відчуття голоду. В складі насіння коноплі містяться вітаміни групи В, які активізують метаболічні процеси "змушують" спалювати калорії. Насіння можна додавати в ранкову кашу та включати його в рецепт овочевих коктейлів, поєднуючи, наприклад, з різноманітними спеціями або медом. Спробуйте урізноманітнити власне правильне меню таким продуктом як крем-мед, що має ніжну текстуру та яскравий смак. Погодьтеся, скляночка смузі, приправленого куркумою, конопляним насінням та медом прикрасить будь-який похмурий день та подарує силу і енергію.

Варто відзначити, що насіння коноплі потрібно приймати, попередньо вимочивши його у воді, пророщеним або подрібненим. Адже ви його просто не зможете розкусити – воно тверде. Смак горіховий з ледь помітною гірчинкою. Багато хто асоціює його зі смаком кедрових горішків. Конопляну олію не можна піддавати термічній обробці. В такому випадку відбудеться трансформація корисних полінасичених жирів в канцерогени.

Для шкіри

Конопля та її частини (насіння, листя, суцвіття) є у складі багатьох косметичних продуктів, які зволожують та живлять суху шкіру, усувають алергічні реакції, зміцнюють шкіру, протистоять її передчасному старінню.

Протипоказання

Протипоказань до застосування конопляного насіння немає. Але бути обережними з дозуванням слід людям, які страждають на алергічні реакції, мають захворювання серця та судин, стикаються з виникненням запаморочень, втратою свідомості, порушенням координації, підвищеною пітливістю та прискореним серцебиттям. В групі ризику також вагітні жінки та підлітки віком до 14 років. Перед початком застосування краще отримати консультацію дієтолога.

Шрот з насіння конопель
59 грн
Шрот з насіння конопель
Конопляна олія
240 грн
Конопляна олія
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Це насичений мінералами, вітамінами та корисними жирами продукт, який допоможе зміцнити здоров’я, нормалізувати сон, виступить у ролі природного знеболюючого. Його використовують дорослі і малі. Може застосовуватися в кулінарії в якості доповнення до супів чи салатів як в сирому, так і в обсмаженому вигляді. Корисними є також конопляна олія та борошно – випічка на їх основі відрізняється особливим смаком та ароматом.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
38 + ? = 44
Введіть число*
Рекомендовані товари
Екстракт з насіння конопель Знижка
Акція
Хіт продажу
Екстракт з насіння конопель
199 грн 139 грн
Конопляне борошно
Конопляне борошно
49 грн
Гідролат "Коноплі"
Гідролат "Коноплі"
89 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.

21.03.2020

Така рослина як конопля, є сьогодні одним з найбільш суперечливих.

22.04.2020

У перекладі з давньогрецької протеїн означає унікальний, перший або єдиний.

05.05.2021

Амінокислоти, вітаміни, багатий вміст мінералів та легка засвоюваність, роблять його кращим серед рослинних протеїнів.