Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чи допомагає олія чорного кмину від глистів?

Ефективність олії чорного кмину в боротьбі з глистами та іншими паразитами відома давно і доведена багатьма поколіннями. Сьогодні, коли на ринку є стільки найрізноманітніших синтетичних препаратів, багато хто починає сумніватися: чи варто купувати кминну олію або ж краще позбутися глистів за допомогою розрекламованих фармпрепаратів, які мають сильну токсичну дію на організм людини?

Історія застосування чорнушки налічує тисячі років. При розкопках посудини з її залишками були знайдені в країнах Азії та Африки, Близького Сходу та Європи. Цілющі властивості рослини (в тому числі, щодо боротьби з паразитами) згадуються в працях Гіппократа і навіть в священній для мусульман книзі Коран. У наш час корисні властивості нігели визнані не тільки народною, але й офіційною медициною.

Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Глисти - небезпека, яку багато хто недооцінює

На думку вчених, нематоди (до яких відносять і найпоширеніших глистів - гостриків та аскарид) супроводжують ссавців з кам'яного віку. Згідно з дослідженнями, близько 70% сучасного населення Землі страждає від присутності в організмі тих чи інших найпростіших форм паразитів. Більшість людей навіть не підозрює про свої «квартирантів», хоча відчувають характерні скарги:

  • загальна слабкість, сонливість або безсоння, апатія
  • часті головні болі
  • нудота і відчуття розпирання кишечнику
  • дискомфорт в епігастральній частині
  • зниження ваги
  • незначне підвищення температури тіла
  • неприємний запах з рота
  • наліт на язиці
  • підвищений або знижений апетит
  • набряки або темні «кола» під очима
  • алергічні дерматити
  • свербіж в області анального отвору
  • проблеми з випорожненням
  • присутність незрозумілих включень в калі (фрагментів гельмінтів)
  • затяжний кашель невідомого походження
  • раптовий біль в м'язах або суглобах
  • «скрип» зубами уві сні

Безумовно, всі перераховані ознаки можуть бути симптомами інших захворювань. Однак при їх виявленні у себе радимо замислитися про візит до місцевої лабораторії. До групи підвищеного ризику потрапляють жителі тих регіонів, в яких статистично відмічається підвищена захворюваність на глистові інвазії. Також потрібно бути уважними власникам домашніх тварин, працівникам тваринницьких і рибних ферм. Серед дітей випадки ураження гельмінтами зустрічаються на 53% частіше. Причин цього кілька: недостатні навички самогігієни, слабкість імунної системи тощо.

Як впливає на глистів олія кмину?

При прийомі кминної олії активізується продукування імунною системою людини специфічних білків - цитокінів та муцину. Це підвищує загальну опірність організму (імунореактивність). Компоненти кмину згубно діють на гельмінтів і їх яйця - в кишечнику, в тканинах і судинах. Речовини, які є для паразитів смертельними, не є токсичними для людини.

У таблиці нижче наведено список компонентів олії чорного кмину, які відрізняються найбільшим антигельмінтними властивостями.

Компонент

Опис

Ефект

Тимол

Капсаїцин (входить до складу пекучого перцю).

Має пекучий смак. За ефективністю можна порівняти з популярними інгредієнтами протиглистових препаратів (альбендазол та адипинат).

Відрізняються бактерицидними і антипаразитарними властивостями. Усувають діарею і запальні процеси в кишечнику.

Цинеол

Є потужним антисептиком природного походження.

Вбиває дорослих паразитів і розчиняє оболонку яєць гельмінтів. Загоює рани, знімає запалення тканин, знеболює, запобігає розвитку грибкової інфекції.

Туйон

Безбарвна речовина, з запахом ментолу. Входить до складу полину. Має пекучий і гіркий смак.

У невеликих дозах безпечний для людського здоров'я, але згубний для найпростіших.

Сапоніни

Глікозиди природного походження, поверхнево-активна дія.

Мають ферментативний і сечогінний ефект, активізують евакуацію загиблих гельмінтів і їх токсинів з організму. Здатні пригнічувати розвиток глистів і патогенної флори.

Ефірні олії

Летючі речовини природного походження. Мають характерний аромат і смак.

Здійснюють паралізуючий вплив на нервову систему паразитів. У малих дозах збуджують апетит у людини, прискорюють місцевий метаболізм.

Приємні «бонуси» олії кмину

У порівнянні з відомими протипаразитарними медичними препаратами кмин впливає більш м'яко. Наводимо 4 основних переваги кминної олії в порівнянні з синтетичними протипаразитарними препаратами:

  1. Дбайливе лікування. Продукти чорного кмину діють поступово і мають накопичувальний ефект. Вони не подразнюють слизову кишечника і шлунка, не порушують природний баланс мікрофлори в організмі. Після курсу лікування не спостерігається дисбактеріозу і зниження загального імунітету.
  2. Виражений ефект. В олії кмину сконцентровані всі корисні речовини, добуті природним шляхом з рослини. За своєю дієвістю продукт набагато перевершує відвари і настої.
  3. Комплексна користь. Унікальний склад насіння являє собою збалансований комплекс корисних речовин. Це сприяє загальному оздоровленню організму і швидкому виведенню продуктів життєдіяльності гельмінтів.
  4. Мінімальний ризик. Для вживання олії кмину існує зовсім небагато протипоказань. Її можна приймати людям різного віку і багатьом з тих, для кого вживання потужної аптечної «хімії» заборонено.

Олія чорного кмину містить поліненасичені жирні кислоти: Омега 6 (лінолева) – 55-65%; Омега 3 (ліноленова) – 0,1%; Омега 9 (олеїнова) – 15-18%; пальмітинова – 10-12%; стеаринова – 3%; і цілий комплекс важливих мікроелементів. Завдяки цьому засіб не тільки допоможе позбутися від непрошених «квартирантів» у кишечнику. Покращиться стан волосся та шкіри, нігті стануть міцнішими. Олія чорнушки зміцнює імунітет, активізує синтез гормонів. Вітаміни групи В благотворно впливають на нервову систему і розумові здібності.

Перевірені поради народної медицини

Найефективнішим буде вживання засобу в чистому вигляді. Дорослі приймають по 1 ч. л. тричі на день. Дітям 6-14 років дозування зменшують удвічі. Тривалість курсу складає від 10 до 15 днів, в залежності від тяжкості ураження інвазією. У перші 3-4 дні може бути порушення випорожнення і частіші позиви до туалету, це пов'язано з активною загибеллю або виходом гельмінтів.

  • З огляду на досить специфічний смак і запах кминної олії, в народній медицині можна зустріти безліч більш «смачних» варіацій. Наприклад, в 100 мл нагрітого на водяній бані меду додають 2 ст. л. олії чорного кмину (для дітей - 1 ст. л.). І мед, і олія повинні бути теплими, але не кипіти! Суміш ретельно перемішати. Дозування: 1 ч. л. тричі на день перед їжею, курсом 14 днів. Концентрат можна додавати в трав'яний або звичайний теплий чай.
  • У країнах Сходу популярний відвар кориці з додаванням олії кмину. Для нього потрібно 2 палички кориці залити 1 л води і кип'ятити 15 хв. Настоювати 45 хв. Після охолодження до + 37-38С, додати 2 ст. л. кминної олії. Добре перемішати. Перед вживанням суміш розводять водою, чаєм або солодким соком у співвідношенні 50/50. Вживати по половині склянки тричі на день, до їди - курсом 20 днів.
  • Для боротьби з гостриками можна застосовувати місцево. Перед сном потрібно очистити кишечник за допомогою клізми і рясно змастити анальний отвір олією чорнушки. Повторювати процедуру близько 14 днів.
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину в капсулах
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Sativa
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Олія чорного кмину Damascena

Чорний кмин відомий як ефективний засіб для комплексного оздоровлення організму. Це екологічний і дієвий спосіб позбавитися від багатьох проблем, який приваблює своєю простотою і доступністю. В олії сконцентрована вся цілюща сила цієї рослини, завдяки чому допомога самої Природи буде швидкою і надійною.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
12 + ? = 14
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія чорного кмину в капсулах
Хіт продажу
Олія чорного кмину в капсулах
236 грн
Олія чорного кмину Sativa
Хіт продажу
Олія чорного кмину Sativa
529 грн
Олія чорного кмину Damascena
Олія чорного кмину Damascena
529 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
24.03.2021

Цей натуральний засіб здатний повернути втрачену силу, блиск та пишність вашим локонам.

22.01.2021

Дві культові красуні античності, Нефертіті і Клеопатра, активно використовували саме цю олію в своїх рецептах.

21.10.2019

Чим корисний чорний кмин для чоловіків. Рецепти використання та лікування при простатиті.

15.03.2020

Важливою особливістю продукту є значний вміст в ньому рослинних замінників жіночих гормонів - фітоестрогенів.