Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чим конопляний протеїн кращий за інших

Протеїн він же білок — це органічна речовина, що є вкрай важливою для нормального функціонування організму. Потрапляючи в організм протеїн розщеплюється на амінокислоти, що в свою чергу сприяють нарощуванню м’язової маси, зменшенню ваги, регенерації клітин, та інше. Якщо розглядати компонент з точки зору харчових добавок, то він буває тваринного або рослинного походження. Останнім часом особливої популярності набрав саме рослинний білок. Можливо через те, що навколо побільшало вегетаріанців та веганів. Також це чудова альтернатива молочному протеїну, адже є дуже багато людей, що не сприймають лактозу. В будь-якому разі попит породжує пропозицію, рослинного білка стає все більше, тож варто розібратися, що він собою представляє, та яких видів буває.

Кращий рослинний білок, види та користь

Якщо ви хочете відмовитися від молочного або сироваткового протеїну, то рослинний саме те, що потрібно. Видів такого протеїну справді багато. Виділяють гарбузовий, мигдалевий, однак найпоширенішими є соєвий, гороховий та конопляний. Чим особливий кожен з цих різновидів, розповідаємо.

Конопляна олія
195 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Конопляна олія
Олія насіння конопель
225 грн
Олія насіння конопель

Соєвий протеїн

Зазвичай такий білок можна зустріти у вигляді кількох індивідуальних продуктів: концентрат, ізолят і текстурат соєвого протеїну.

  1. Концентрат — це те, що залишається після переробки соєвої олії. Такий продукт містить мінімум 60% чистого білка та всі вуглеводи.
  2. Ізолят отримують з переробки соєвого шроту і він теж є джерелом чистого протеїну. Щоправда в цьому продукті немає вуглеводів.
  3. Текстурат отримують з концентрату і це основа для багатьох соєвих напівфабрикатів.

Попри свою популярність, соєвий протеїн має й низку недоліків. Зокрема він низькокалорійний, і погано засвоюється так як має низьку абсорбцію. А ще компоненти в складі, що не дають організму переварити та засвоїти деякі корисні елементи. Також у складі сої є фітоестрогени, а вони на думку вчених можуть погано впливати на репродуктивну функцію зокрема у жінок. Щоправда, цей факт не до кінця досліджений та підтверджений. Є й плюси — соя здатна знижувати рівень холестерину в крові, тому такий білок буде корисним для людей, що мають проблеми з серцем і судинами.

Гороховий протеїн

Протеїн отриманий з гороху вважається більш екологічним порівняно з соєю. Річ у тім, що горох має лише 1,5 % жирів, тоді як соя мінімум 16%. В результаті при виробництві такого білка відпадає потреба у додатковому залученні розчинників, які можуть видаляти олію. Також у складі гороху мізерна частка фітоестрогенів, що анулює потенційні проблеми з репродуктивними функціями.

Ще одним з вагомих плюсів саме цього рослинного білка є його гіпоалергенність. Горох не викликає алергії, та чудово перетравлюється тими хто не переносить лактозу і глютен. З мінусів — специфічний смак, що не всім до вподоби.

Конопляний протеїн

Ну і останній в списку найпопулярніший, і такий що вважається найкращим серед рослинних білків— конопляний.

Він дуже корисний завдяки своєму цінному складу. Крім основної функції — збільшення білка в організмі, конопляний протеїн може чинити й ряд інших позитивних процесів на більшість внутрішніх органів та на імунну систему загалом.

Зрештою, доречніше приділити цьому виду, окремий розділ, адже цікавої інформації багато.

Що варто знати про конопляний білок

Канабіс у багатьох асоціюється з не надто хорошими речами. Насправді це досить цінна рослина, що має ряд корисних властивостей. Звісно ж при правильному її застосуванні. Ще у давнину з коноплі готували всілякі страви, і навіть ліки. Сучасні технології дозволяють обробляти канабіс ще якісніше, щоб вилучити всі негативні компоненти залишивши лише корисні.

Конопляний протеїн — один з сучасних рослинних білків, що активно набирає популярності. Спочатку розвіємо можливі побоювання:

  1. Конопляний протеїн немає нічого спільного з наркотичними речовинами.
  2. Він не провокує звикання та не впливає на психоемоційний стан.

Це всього лиш, якісний рослинний білок, що регенерує м’язи навіть при високих навантаженнях. Протеїн виготовляють з насіння коноплі і він містить у своєму складі наступні елементи:

  • Клітковина, що забезпечує хороше травлення.
  • Рекордну кількість вітаміну Е, що забезпечує молодість клітинам завдяки своїм антиоксидантним властивостям.
  • Омега-3 і Омега-6. А це й зовсім рідкісні компоненти, поліненасичені кислоти, котрими не може похвалитися жоден інший рослинний білок. Вони не виробляються організмом однак дуже йому потрібні для хорошого імунітету.
  • Вітаміни групи В, зокрема рибофлавін і тіамін, що гарно впливають на метаболізм та засвоєння енергії від їжі.
  • Амінокислоти та велика кількість різних мікроелементів.

Конопля гарно росте і не потребує хімічних добрив та пестицидів, що робить продукт повністю екологічним.

Ще однією перевагою протеїну з коноплі у порівнянні з іншими рослинними білками, є його легка засвоюваність. Наукові дослідження демонструють чудові показники. Білок з конопляного насіння засвоюється на 98%. Це зумовлено тим, що коли протеїн потрапляє в організм, то перетворюється на альбумін, що дуже легко і швидко розщеплюється. Всі ті характеристики якими наділений конопляний протеїн роблять його достойним вибором не лише для вегетаріанців, а й для тих, хто звик до білків виключно тваринного походження.

Кому варто вживати конопляний протеїн

Рекомендації такі ж, як і для всіх інших видів протеїну. Якщо ви активно займаєтесь спортом, плануєте нарощування м’язової маси, чи просто хочете подбати про поповнення організму білком, конопляний протеїн ідеально для цього підходить.

Його зручно вживати, як додатковий інгредієнт до салатів, смузі, чи коктейлів. Смак і запах доволі приємні. Рекомендації щодо дозування дивіться у таблиці.

Мета споживання

Рекомендована доза

Для підтримки організму

Якщо ви просто хочете поповнити запаси протеїну в організмі, наситити його амінокислотами та ненасиченими жирами, вживайте по 1 ложці порошку в день.

Для спортсменів

Якщо ж займаєтесь активно спортом, то дозу варто збільшити до 2-3 ложок два рази в день.

Нюанси та можливі побічні ефекти

Застережень, як таких конопляний протеїн немає, однак є певний ряд рекомендацій, нехтуючи котрими можна отримати негативні наслідки.

  1. Конопляний протеїн багатий на мінерали, а особливо залізо і мідь. В одній дозі такого білка є практично добова норма міді. Як наслідок, не можна зловживати іншими продуктами, що також містять цей елемент. В протилежному випадку можуть турбувати болі в животі та печінці. Щодо заліза, то його вміст 7,5 мг, що цілком адекватно.
  2. Побічні ефекти. Конопля не є в списку поширених алергенів і майже ніколи не викликає алергічних реакцій, хіба що у вас індивідуальна непереносимість продукту. Якщо з’являється свербіж, біль у животі, та інші нетипові симптоми слід на деякий час припинити вживання протеїну, аби виключити його, як можливий тригер.
  3. Дозування. Важливо дотримуватись правильного дозування в залежності від способу життя. Активним людям можна їсти більше білків, тим в кого сидяча робота і мінімум спортивних навантажень — в рази менше.
Клітковина конопляна
55 грн
Клітковина конопляна
Конопляний протеїн
250 грн
Конопляний протеїн
Акція
Хіт продажу
Екстракт з насіння конопель Знижка
199 грн 139 грн
Екстракт з насіння конопель

Конопляний протеїн - це унікальний білок, що запросто витісняє усі інші його види. Амінокислоти, вітаміни, легка засвоюваність і багатий вміст мінералів, роблять його найкращим серед рослинних протеїнів. Цей продукт однозначно вартий уваги як пересічних людей, так і професійних спортсменів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
16 + ? = 21
Введіть число*
Рекомендовані товари
Конопляне борошно
Конопляне борошно
49 грн
Гідролат "Коноплі"
Гідролат "Коноплі"
89 грн
Інші статті автора
10.12.2021

Омега-3, риб'ячий жир та вітамін D. Багато хто помилково вважає, що це слова-синоніми. Насправді це зовсім не так, хоча в деяких випадках грань буває тонка.

17.11.2021

Що насправді може містити риб'ячий жир і в якій кількості? Омега-3 чи вітаміни А, Д та Е?

29.05.2020

Про роль антиоксидантів в захисті нашого організму.

Також радимо почитати
22.04.2020

У перекладі з давньогрецької протеїн означає унікальний, перший або єдиний.

12.04.2020

Сьогодні образ коноплі занадто спотворений та все ще має негативний відтінок.

21.03.2020

Така рослина як конопля, є сьогодні одним з найбільш суперечливих.