Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Олія рицинова, корисна тільки для кишечника?

Сучасний ритм життя зі стресами, неправильним харчуванням і відсутністю режиму сну позначається на нашому здоров'ї, зокрема на стані шлунково-кишкового тракту. А, між тим, мікрофлора кишківника є важливою частиною імунної системи. І, порушивши її рівновагу, можна в значній мірі знизити захисні сили організму.

Рицинова олія в капсулах
88 грн
Рицинова олія в капсулах
Олія рицинова в капсулах
59 грн
Олія рицинова в капсулах
Соняшникова олія
70 грн
Соняшникова олія

Підходити до питання очищення кішківника слід вкрай серйозно, і не потрібно вирішувати це питання будь-яким зручним способом, наприклад, трав'яними відварами, які викликають звикання, або модними нині детокс-коктейлями, що вимивають корисні мікроорганізми. Краще віддати перевагу натуральним продуктам, таким як рицинова олія, яка, доречі, має широку область застосування.

Що відомо про рицинову олію

Найкращу олію отримують з насіння рицини звичайної шляхом холодного віджиму. Застосовується також і спосіб теплого віджиму, але у такому разі готове масло виходить низької якості, і використовувати його в лікувальних цілях не рекомендується.

В рициновій олії, або, в більш звичній для нашого сприйняття «касторці» містяться:

Кислоти

Вміст, %

рицинолева

85-90

лінолева

1-4

стеаринова

0,5-1

інші

0,5 -1

Текстура в'язка, густа, трохи тягуча, за кольором - прозора маса, але допускається незначне забарвлення жовтого відтінку. Смак не найприємніший, спочатку сприймається рецепторами як щось щільне, трохи віддає воском. Такий присмак дають тригліцериди, що входить до складу олії. Але вже з наступного прийому до смаку касторки звикаєш, і зовсім його не помічаєш, адже рицинову олію дають навіть немовлятам і маленьким дітям. Її змішують з іншими маслами, додають в готові засоби по догляду або лікувальні компоненти. Особливо цінною є порада змішувати масло з натуральним лимонним соком – так блокуються блювотні позиви і нудота. Може випускатися у формі готового розчину або капсул.

Рицинова олія не утворює плівки на поверхні, може використовуватися при різних температурних режимах, що дозволяє застосовувати її в хімічній, нафтопереробній, фармацевтичної галузі.

Користь від вживання олії колосальна

  1. Є одним з кращих натуральних проносних – м'яко впливає, не порушує природну регуляцію роботи кишківника, дозволяє усунути підвищене газоутворення, закреп, здуття, шкірні х висипи. І все це тільки тому, що очищає кишківник від «бруду», що викликає згадані симптоми;
  2. Нормалізує роботу печінки;
  3. Може використовуватися при рефлекторній стимуляції пологів;
  4. Посилює лактацію;
  5. Надає явний загоюючий ефект на шкіру, захищає її від пересихання і появи тріщин;
  6. Покращує стан шкіри, волосся, вій;
  7. Підвищує імунітет;
  8. Лікує бронхіт і простудні захворювання;
  9. Виводить шлаки і токсини, застарілі калові маси, позбавляє від паразитів, прибирає слиз;
  10. Сприяє правильному схудненню.

У домашній косметиці

Регулярне застосування рицинової олії розгладжує зморшки, уповільнює процеси старіння, прибирає лущення, відмінно живить шкіру. Також стимулює ріст волосся, зміцнює його, насичує цибулини поживними речовинами, зміцнює вії, зменшує пігментацію, позбавляє від веснянок, вирівнює рельєф шкіри, покращує колір обличчя.

  • Перед використанням трохи олії капають на тильну сторону долоні, і через 10-15 хвилин відзначають наявність або відсутність алергічної реакції.
  • Для зовнішнього застосування рицинову олію нагрівають перед використанням. Наносять на неочищене волосся, ретельно втираючи в коріння. Для отримання максимального ефекту на волоссі створюють «парниковий» ефект, щільно укутавши його плівкою і рушником.
  • На шкіру обличчя або стоп наносять тонким шаром, вбивають в поверхню легкими рухами, а через 2 години видаляють залишки ватним диском.

Для очищення кішківника і організму

Перед процедурою потрібно провести тижневу підготовку, протягом якої не вживати жирну, солону, гостру їжу, та, натомість, збагатити свій раціон овочами, кашами, кисломолочними продуктами, а перед самою процедурою застосувати лікувальне голодування мінімум на 12 годин. Щоб щільна за текстурою олія не призвела до розладу травлення, за кілька днів до її прийому краще натщесерце почати з'їдати по 1 десертній ложці оливкової або мигдальної олії.

  • Для очищення кишківника потрібно правильно розрахувати дозування – 1 грам масла на 1 кілограм ваги. Це чистий склад. Перед застосуванням його розводять лимонним або брусничним соком в розрахунку 2 краплі на кожний кілограм ваги, і цю масу вживають на ніч, попередньо підігрів до 36°С.
  • Ще один рецепт – рицинова олія з кефіром. Для цього 1 ч. л. підігрітої касторки змішують з 1 ст. л. знежиреного кефіру і висівками. Вживають вранці натщесерце.

Швидше за все, після таких процедур, рицинова олія розбереться й з паразитами, якщо такі знайдуться в організмі.

Протипоказання

Абсолютно протипоказано вживання у період вагітності, а при грудному вигодовуванні – тільки за призначенням лікаря та при суворому дотриманні дозування (на час прийому годування краще припинити). З обережністю касторку вживають люди з індивідуальною непереносимістю компонентів, діти до 12 років, пацієнти з діагнозом «гострий» живіт. При передозуванні може спостерігатися нудота, блювання, біль в животі, діарея або закреп.

Де ще можна використовувати касторку

В миловарінні 10% рицинова олія «гасить» непотрібну піну. В побуті їм натирають шкіряне взуття:

  1. По-перше, це захищає поверхню від пересихання, розтріскування, а взимку від появи соляних розводів.
  2. А по-друге, так перевіряють якість шкіри - штучний матеріал олію просто не вбере;
Рицинова олія в капсулах
88 грн
Рицинова олія в капсулах
Олія рицинова в капсулах
59 грн
Олія рицинова в капсулах
Соняшникова олія
70 грн
Соняшникова олія

Рицинова олія - натуральний продукт, що містить в своєму складі 99% жирних кислот. Допомагає усунути проблеми шлунково-кишкового тракту, ефективно, а головне м'яко очищає кишківник, лікує шкіру, волосся і нігті, видаляє бородавки, натоптиші, мозолі. Важливо суворо дотримуватися дозування, умов прийому та періоду лікування, а в разі виникнення побічних ефектів проконсультуватися з лікарем.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
9 + ? = 12
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія рицинова в капсулах
Олія рицинова в капсулах
59 грн
Рицинова олія в капсулах
Рицинова олія в капсулах
88 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

Також радимо почитати
01.04.2020

Домашні маски для волосся і обличчя або натуральний засіб для поліпшення роботи кишечника.

11.01.2021

Здатність рицинової олії швидко очистити кишечник є незамінною при інтоксикації організму або при закрепах.