Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Чим цікава олія з ядер кедрового горіха?

Багато людей надають перевагу цінним натуральним оліям, витісняючи при цьому дорогі косметологічні засоби, та фармацевтичні препарати. Це не даремно, адже чимало олій мають в своєму складі суміш багатьох корисних компонентів. Деяким оліям немає аналогів серед штучних добавок, поліватімінів чи засобів з догляду за собою. Наприклад, кедрова олія, котру отримують з насіння сибірської сосни. Унікальний натуральний засіб, про цінність якого знають далеко не всі.

Який склад кедрової олії?

Натуральна олія з кедрового горіха це суміш багатьох біологічно активних речовин, що необхідні кожній людині. Найбільш корисним вважається саме олія холодного віджиму, адже тоді в ній максимально зберігається вся корисна дія. Нерафіновану олію з кедрового горіха вважають чудовим делікатесом. Численні дослідження довели ефективну дію кедрової олії в профілактиці багатьох захворювань і навіть в профілактиці раку. Не менш чудово відзначилася ця олія і в косметології як засіб для зовнішнього застосування: для волосся, шкіри, обличчя, тіла.

У кедровій олії присутня велика кількість різних вітамінів (Е, А, B,  F і т.д.), олеїнова, лінолева, стеаринова, пальмітинова, та багато інших жирних кислот, мінеральних речовин і безліч найважливіших хімічних елементів (таких як цинк, залізо, натрій, фосфор, марганець, йод, кальцій, нікель, магній, молібден, кобальт) та білків. У комплексі всі ці речовини та елементи в кедровій олії дають позитивні профілактично-оздоровчі та косметичні ефекти. До того ж кедрова олія чудово засвоюється організмом, не має протипоказань і рекомендована до застосування дітям для повноцінного розвитку та росту.

Деякі з основних компонентів, що входять в склад кедрової олії:

  • вітамін F, який включає в себе велику кількість поліненасичених жирних кислот;
  • вітамін Е (токоферол);
  • фосфатидний фосфор;
  • вітаміни A, B1, B2, B3 (PP), B6, D.

Відгуки про кедрову олію — неймовірні. Чудово й те, що на сьогодні купити цей продукт можна за цілком прийнятну ціну. Найчастіше для внутрішнього прийому кедрову олію можна придбати в вигляді капсул. Інколи її змішують з лляною олією. Поговоримо більше, про користь олії, про те чи можна її давати дітям. Кому рекомендується вживати кедрову олію, та з чим вона допомагає боротися.

Користь від внутрішнього застосування

Лікувальні властивості кедрової олії зовсім не перебільшені. Серед яскраво виражених ефектів, які вона чинить на організм:

  1. Антиокислювальний;
  2. Протихолестериновий;
  3. Антисклеротичний ефект.

Різноманітність вітамінів, рослинних жирів та мінералів в олії позитивно впливають на стан і роботу серцево-судинної та центральної нервової систем, склад крові і кровообігу в цілому, попереджаючи розвиток інсультів, інфарктів; активні антиоксиданти знижують рівень поганого холестерину в крові, сприяють зміцненню захисних сил організму (імунітету), стимулюють вироблення молока у матерів-годувальниць, надають протинабрякову дію, посилюючи лімфодренаж і сприяючи виведенню зайвої рідини.

Олію кедрового горіха цінують також за властивість прискорювати процеси загоєння ран, опіків і обморожень, нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, протистояти впливу вільних радикалів, виводити солі важких металів і токсини, заспокоювати, знімати біль, підвищувати якість зору. Відзначають також антисептичні, протигрибкові, протизапальні, противірусні, бактерицидні, регенеруючі, відновлюючі, відхаркувальні властивості.


Кедрова олія має омолоджуючі властивості, сприяє покращенню стану шкіри, розгладженню зморшок.

Якщо пити олію регулярно, можна

  • Нормалізувати метаболізм;
  • Вивести з організму токсини та важкі метали;
  • Це чудовий антибактеріальний і противірусний засіб;
  • З допомогою цієї олії можливе ефективне лікування ангіни, різних виразок, і навіть туберкульозу;
  • Вона ефективна при варикозі;
  • Чудово відновлює шкіру при опіках або обмороженнях, в цьому кедрова олія навіть перевершує обліпихову.

Окрім цього, кедрову олію рекомендують вживати тим людям, котрим доводиться працювати в складних умовах, різко змінювати клімат. Тим, хто страждає від психоемоційних розладів, та порушених біоритмів. Кедрова олія зарекомендувала себе чудовим адаптогеном, тож показана у всіх вищеперелічених ситуаціях. Це незамінна дієтична добавка для вегетаріанців. Насправді перелік того, що допомагає побороти кедрове насіння — надзвичайно великий.

Кедрову олію можна давати різним категоріям людей. Для кращого сприйняття інформації, сформуємо її у вигляді таблиці.

Категорія

Рекомендації до застосування

Діти

Дітям не рекомендується давати кедрову олію одразу після народження, однак у більш старшому віці можна, але лише після консультації з педіатром. При цьому, добова доза не повинна перевищувати 5 мл.

Вагітні

Для вагітних немає жодних протипоказань. Навпаки, кедрова олія при вагітності допоможе поповнити всі ті корисні мікроелементи, що так необхідні в цей період.

Літні люди

2-3 чайні ложки на добу чудово покращують самопочуття літніх людей, нормалізують тиск і додають бадьорості.

Її часто призначають для вживання людям, які проживають у містах з несприятливою екологічною обстановкою, схильних до частих стресів і при великих фізичних навантаженнях. Рекомендована олія з ядер кедрового горіху дітям у профілактичних цілях, для підвищення імунітету: по чайної ложці щодня протягом місяця за півгодини до їди. Тільки перед включенням продукту до щоденного дитячого раціону слід проконсультуватися з педіатром. Дітям такий профілактичний курс можна проходити двічі на рік. Дорослим рекомендована доза з профілактичною метою становить по половині чайної ложки тричі на день протягом трьох місяців (10 днів прийому – 5 днів відпочинок).

Щодо протипоказань, то їх на сьогодні не виявлено. Якщо дотримуватися рекомендацій щодо вживання, не зловживати і не допускати передозування, то побічних ефектів практично не існує.

Зовнішнє застосування

Кедрова олія може конкурувати з багатьма дорогими косметологічними засобами. Ось як найчастіше її використовують в косметології:

  1. Для обличчя. Маска чи крем для обличчя з додаванням кількох крапель олії дає чудовий ефект. Шкіра відновлюється та виглядає свіжою;
  2. Для волосся. Рекомендується втирати олію в шкіру голови або ж додавати до шампуню;
  3. Для масажу. Втирайте олію в шкіру тіла, особливо якщо є розтяжки. Позитивний ефект не змусить себе чекати;
  4. Також, кедрова олія вирішує чимало шкірних захворювань.

Існує багато народних рецептів з використанням кедрової олії. Можна купити більш бюджетний аптечний варіант в капсулах, або ж набагато дорожчий у вигляді густої напівпрозорої рідини. Щоб максимально відчути всю цінність та позитивний ефект від застосування, рекомендовано шукати справді натуральну продукцію.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
16 + ? = 26
Введіть число*
Рекомендовані товари
Олія кедрових горіхів
Олія кедрових горіхів
590 грн
Олія волоського горіха
Олія волоського горіха
149 грн
Конопляна олія
Конопляна олія
240 грн
Олія насіння гарбуза
Олія насіння гарбуза
198 грн
Інші статті автора
21.11.2022

Ця рослина здатна творити чудеса з волоссям, шкірою та організмом загалом.

30.10.2022

Ці ніжно фіолетові квіти активно використовуються у фармакології, косметології та навіть кулінарії.

14.09.2022

Неймовірний аромат та зрозуміла користь є відмінною особливістю цієї троянди від усіх інших.

Також радимо почитати
27.11.2018

Рекордний вміст незамінних кислот Омега 3 та Омега 6 в поєднанні з приємним смаком.

18.04.2020

Амінокислоти по праву вважаються будівельниками та захисниками людського організму.

10.04.2020

Рослинні олії для чоловіків набувають особливої актуальності після 40 років.

06.05.2019

Білка більше, ніж в перепелиних яйцях, а концентрація каротину вища, ніж у моркві.