Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Топ 5 гідролатів для волосся

Гідролати ще по іншому називають квітковою водою і переважно використовують для догляду за обличчям. Це дійсно чудова альтернатива тоніку та багатьом іншим косметологічним засобам. Та не всі знають, що цей монопродукт на основі однієї лише рослини, квітки чи ягоди — це відмінний компонент для догляду за волоссям. Також зустрічаються готові мікси з декількох гідролатів. І в обох випадках це 100% натуральний рослинний продукт. Його можна додавати до шампунів, але найкращий результат виходить, коли просто розпилювати квіткову воду після миття замість кондиціонера. Питання лише в тому, як підібрати гідролат. Які з десятків рослин найкраще підходять для шкіри голови та самих волосин. І зрештою, як не пересушити суху косу, або не спровокувати її надмірну жирність?

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Мікс для росту волосся"

Нагадаємо, що таке гідролат

Справжній гідролат – це 100% рослинний продукт у складі якого немає і не може бути синтетичних домішок. Його отримують у процесі виробництва ефірних олій. Не слід плутати гідролати та штучно створені квіткові води, де виробники змішують ефірні олії з дистильованою водою. Це зовсім не те. Справжній гідролат виготовляють двома способами.

Спосіб виготовлення

Особливості

Паровий

Сировину у вигляді квітів або листя поміщають на спеціальну сітку і розташовують над паровою банею. Знизу горить не сильний вогонь, а пар який проходить через квіти осідає у ще іншій ємності. Потім цей конденсат збирають, відділяють від нього зайві ефірні олії і залишається чистий гідролат.

Водяний

Більше підходить для масивної сировини, наприклад ягід або коріння. Їх поміщають у воду і через деякий час здійснюють дистиляцію.

Обидва варіанти популярні, та дозволяють зберегти всі корисні компоненти, які містяться в сировині.

Що відомо про ефективність та користь для волосся

Правильно підібраний гідролат може стати навіть єдиним засобом з догляду за волоссям. Ось, які ефекти можна отримати від того чи іншого продукту:

  1. Зміцнення, профілактика випадіння волосся та пришвидшення його росту. Такі властивості мають гідролати на основі шавлію, лимона і лаванди.
  2. Кондиціонуючий ефект (легке розчісування і блиск) — троянда та ромашка.
  3. Термозахист волосся. Якщо ви часто користуєтеся феном або вирівнювачем, обов'язково потрібно наносити захисні засоби, щоб волосся не перепалювалося і не ставало жорстким та тьмяним. З цим завданням чудово впорається вода на основі лаванди та троянди.
  4. Вирівнюючий ефект. Для надто кучерявого та заплутаного волосся, яке важко розчісувати, особливо після миття, рекомендують використовувати гідролати з коноплі, троянди або кропиви та знову ж лаванди.
  5. Для боротьби з лупою та надто сухою шкірою голови втирайте в корені волосся воду з чайного дерева, лимона, абрикоса, огірка або троянди.

Ми назвали універсальні гідролати, зорієнтовані на загальний ефект для всіх типів волосся. Вони підійдуть абсолютно кожному і точно не завдадуть шкоди косі і не погіршують її стан.

Щодо правильного застосування, то є кілька популярних і безпрограшних варіантів:

  • додаємо гідролат в шампунь під час миття голови;
  • додаємо засіб до масок для волоосся;
  • і найефективніший спосіб отримати всю користь цього монопродукту — розпилювати його по всій довжині волосся і втирати в шкіру. Це можна робити як одразу після миття перед сушінням, так і на повністю сухе волосся даючи йому при цьому просохнути природним способом.

Далі зробимо добірку засобів для конкретного типу волосся, та його кольору.

Як підібрати гідролат за типом волосся

Будь-який доглядовий продукт важливо підбирати індивідуально, враховуючи не лише тип власного волосся, а й навіть його колір. Блондинкам слід уникати продуктів, які можуть надати зайвого забарвлення волосинам або надто їх пересушити. Ось, що ми можемо порекомендувати в тій чи іншій ситуації.

  1. Блондинкам з сухим волосся ідеально підійде зміцнююча ромашка або кропива.
  2. Власникам світлого але жирного волосся рекомендують лимонну воду. Вона ще й трішки висвітлює тон.
  3. Брюнеткам з сухим волоссям рекомендують користуватися трояндою, лавандою, шавлією і ромашкою. Всі вони гарно зволожують і роблять колір ще більш насиченим.
  4. Брюнеткам у яких волосся швидко жирніє радять спробувати розмарин, м’яту, смереку, каштан або материнку.
  5. Підтримати здоров’я і красу нормального волосся можна будь-яким гідролатом на основі квітів: троянда, лаванда, ромашка, чорнобривці тощо.

Якщо на шкірі голови є якісь ранки, подразнення, подряпини чи лупа, рекомендується обполіскувати її трояндою чи ісопом. Також підійде готова суміш "Мікс проти лупи".

Наш топ найкращих гідролатів для волосся та шкіри голови

Аналізуючи все вищесказане, можна зробити певні підсумки, та виділити п'ять найбільш ефективних гідролатів для волосся, які підходять під більшість типів шкіри і волосся та мають прекрасний ефект.

Троянда

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"

Ця квітка має безліч корисних властивостей: зволожує, зміцнює, живить, прискорює ріст, надає блиску та шовковистості. Це справжній еліксир здоров’я, який підходить як для відновлення дуже пошкодженого волосся, так і для підтримки здорового і слухняного. Головні діючі компоненти, які є у складі пелюсток — це вітаміни С, В і К, каротин, флавоноїди, а також безліч мікро і макроелементів.

Лаванда

Акція
Гідролат "Лаванда" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Лаванда"

Це незамінний засіб для всіх в кого такі проблеми, як лупа. Всім хто відчуває дискомфорт, стягнення шкіри голови та свербіння рекомендують купити лавандовий гідролат. Він регенерує, зволожує, заспокоює, зміцнює волосяну цибулину, додає волоссю блиску та легкості при розчісування. Нормалізує ліпосекрецію шкіри. Головні діючі компоненти лаванди — велика кількість кислот (оцтова, валеріанова, капронова та багато інших), гіркоти, кумарин, а ще вітамін С та мінерали.

Ромашка

Акція
Гідролат "Ромашка" Знижка
95 грн 67 грн
Гідролат "Ромашка"

Цей продукт, який підходить й для догляду за дитячою шевелюрою. Він лагідно зволожує, живить та зміцнює шкіру і волосся. Має антисептичний та антибактеріальний ефекти, ефективний при боротьбі з лупою та різними подразненнями. Ромашка багата на вітамін С, олеїнову, нікотинову та інші кислоти, флавоноїди, каротин та багато інших компонентів. Все це в сумі гарно відбивається на стані волосся суттєво покращуючи його вигляд.

Кропива

Акція
Гідролат "Кропива" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Кропива"

Відварами з кропиви з давніх давен ополіскували коси, щоб зміцнити їх та прискорити ріст. Таким самим ефектом володіє й гідролат з цієї рослини. Це ідеальний вибір для тих, хто хоче зупинити випадіння волосся, зміцнити волосину, та покращити густоту. Завдяки регулярному втиранню кропивної води в шкіру з’явиться багато нових волосин. Адже рослина здатна покращити мікроциркуляцію крові. Щодо активних компонентів, то це вітамін С, вітаміни групи В, Е і К. А ще хлорофіл, магній, кальцій, калій та органічні кислоти.

Лимон

Акція
Гідролат "Лимон" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Лимон"

Лимонна вода підійде власника волосся, яке швидко жирніє. Також вона здатна пом’якшити волосину і навіть трішки надати освітлюючого ефекту. Саме тому цей гідролат рекомендують блондинкам. В лимоні міститься цілий спектр різних вітамінів серед яких С, Д, Е, Р та А, а ще пектин, йод, мідь, кислоти та мінерали.

Для тих, хто лише буде знайомитися з гідролатами, рекомендуємо починати з базових, таких як троянда, або наприклад, ромашка. В будь-якому випадку, бажано спробувати кілька різних видів, щоб підібрати той, який підходить саме вам.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
25 + ? = 30
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся"
89 грн 62 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

22.05.2023

Вибираємо найкращі гідролати для обличчя. Запашні, делікатні та ефективні.

Також радимо почитати
24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

24.03.2020

Прості та надійні олії для догляду за волоссям.