Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Найкращі гідролати для зволоження сухої шкіри

Суха шкіра — це поширена проблема як серед жінок, так і чоловіків. Дуже неприємним є відчуття стягнення, свербіння та лущення. Якщо нічого не робити, то фізичний дискомфорт перетворюється у естетичну проблему, адже з'являються червоні плями, а ще передчасні зморшки. Зволожити шкіру можна по-різному: використовуючи тонік, крем, або гідролат, який на відміну від двох перших позицій є повністю натуральним продуктом та підходить практично всім. Ще один плюс квіткової води, що вона коштує суттєво дешевше ніж креми від люксових брендів, а ефект подекуди кращий. Головним конкурентом гідролату є тонік, тож їхню порівняльну характеристику ми зробимо далі у тексті.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
105 грн 74 грн
Гідролат "Трояндова вода"
Гідролат "Огірок"
89 грн
Гідролат "Огірок"

Справжній гідролат для шкіри: що це за продукт?

Гідролат — це продукт який містить вижимку всіх корисних елементів з квітів, ягід, листя та корінців. Причому для того щоб отримати кінцевий продукт, доводиться залучати спеціальне обладнання та технологію виготовлення. Гідролатом може називатися лише рідина, яка була отримана шляхом парової дистиляції. Як це виглядає?

  1. Умовно є конструкція з трьох ємностей, розташованих одна поверх іншої.
  2. В самій нижній ємності на помірному вогні кипить вода.
  3. В другій ємності розташована сировина: листя, бутони чи ягоди.
  4. Пар, який утворюється внаслідок кипіння води проходить через сировину і осідає у вигляді конденсату у третій ємності.
  5. Саме цей пар і містить всі корисні елементи, якими багата та чи інша рослина. Його збирають, за допомогою спеціального обладнання відділяють надмірну кількість ефірної олії, і те, що залишається це гідролат.

Логічно, що якщо ви купуєте умовно гідролат, а в його складі є дистильована вода, ефірна олія та консерванти, то це не справжній продукт. На це потрібно зважати, адже від розбавленої олії не буде й долі того ефекту, який може дати справжній “квітковий конденсат”.

Також, слід ретельно підходити до вибору сировини, з якої виготовлена косметика. Всі гідролати — це монопродукти, які мають у складі активні речовини лише однієї квітки або ягоди. Асортимент широкий: троянда, кропива, абрикос, лимон, лаванда, смерека, звіробій, ожина та десятки інших позицій. Деякі з них ідеально підходять для жирної шкіри, інші є панацеєю для сухої. В цій статті розповімо про кращі продукти саме для сухої шкіри, яка потребує живлення та зволоження.

Найбільш ефективні гідролати для сухої шкіри

Для того, щоб якісно зволожити дерму, розгладити дрібні зморшки та попередити появу нових, ми рекомендуємо розглянути один з таких варіантів: гідролат троянди, ісопа, волошки, ромашки, лаванди або абрикоса. Деякі з цих продуктів ще й відмінно живлять шкіру, регенерують її та насичують необхідними мінералами, вітамінами та мікроелементами.

Троянда

Це універсальний гідролат, який підходить для більшості типів шкіри, однак для сухої найкраще. Серед його властивостей: регенерація та зміцнення судин, покращення циркуляції крові, відмінне зволоження і живлення. Покращення еластичності шкіри, відновлення її pH та вирівнювання її тону. Троянда насичує дерму вітамінами С та В, яблучною та лимонною кислотою, смолами та великим числом макро і мікроелементів.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Трояндова вода" Знижка
105 грн 74 грн
Гідролат "Трояндова вода"

Гісоп

Гідролат з цієї рослини не лише зволожує, а й лікує. Його радять тим в кого крім сухої шкіри є ще й дерматит або нейродерміт. Це протизапальний, ранозагоювальний та антисептичний засіб. В складі квітки ісопу велика кількість унікальних компонентів, серед яких флавоноїди, дубильні речовини, органічні кислоти, гіркоти, камедь, аскорбінова кислота, тимол, цинеол та багато іншого. Іссоп не лише зволожує шкіру, а й гальмує процеси старіння, розгладжує мімічні та дрібні зморшки.

Гідролат "Гісоп"
89 грн
Гідролат "Гісоп"

Волошка

Загалом, для сухої шкіри переважно рекомендують будь-який гідролат за умови, що він виготовлений з квітів. Волошка — це взагалі топ за якістю та рівнем зволоження і заспокоєння дерми. Крім цього це один з небагатьох гідролатів, який рекомендують для догляду за ніжною шкірою навколо очей. Унікальність волошки криється в її складі, де всі речовини поєднані таким чином, що швидко і легко засвоюються в шкіру. Волошка дуже швидко знімає сліди втоми, недосипу, вирівнює тон шкіри та робить її підтягнутою. Як бонус — приємний та легкий квітковий аромат.

Акція
Гідролат "Волошка" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Волошка"

Ромашка

Ця квітка відома давно своїми корисними властивостями. У відварі з ромашки навіть купають маленьких дітей. Звісно, що для шкіри вона має найкращий вплив. Найбільш цінний її ефект — протизапальний та антибактеріальний. Якщо дерма суха, з висипаннями та лущенням — ромашка може стати справжньою панацеєю.

Акція
Гідролат "Ромашка" Знижка
95 грн 67 грн
Гідролат "Ромашка"

Лаванда

Гірська лаванда очолює багато рейтингів, як один з найбільш ефективних засобів з догляду за шкірою. На її основі виготовляють багато косметичних продуктів і гідролат один з найпопулярніших. Лаванда дуже добре та глибоко зволожує й насичує шкіру. Заспокоює, знімає подразнення та доглядає. Крім категорії “суха шкіра” лаванда ще часто зустрічається серед рекомендацій для вікової дерми. Вона здатна сповільнити процеси старіння, допомагає позбутися від пігментації, надмірної в’ялості, та передчасних зморшків.

Акція
Гідролат "Лаванда" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Лаванда"

Абрикос

Це природний антиоксидант, який регенерує, зволожує, пом’якшує й надає шкірі свіжого вигляду та легкого сяяння. Абрикоси мають у складі багато вітамінів групи А, В і С, пектини та цілий ряд мікро і макроелементів. Регулярне використання абрикосового гідролату допоможе позбутися темних кіл під очима, освітлити шкіру та забути про стягнення і сухість.

Гідролат "Абрикос"
79 грн
Гідролат "Абрикос"
Гідролат чи тонік: що краще?

Ну і головне питання: тонік чи гідролат? Що краще, що ефективніше, та чому надати перевагу? Однозначної відповіді на це питання немає, адже основне завдання тоніку — тонізувати шкіру. Гідролат може мати такий ефект, або й не мати його. Все залежить від сировини з якої він виготовлений. Зробимо невеличку порівняльну характеристику цих двох засобів.

Що порівнюємо

Гідролат

Тонік

Основна дія

Поєднується кілька ефектів, переважно зволоження, тонізація, живлення, вітамінізація, регенерація — залежно від сировини

Тонізація — тобто легке відновлення шкіри і захист від негативних зовнішніх факторів.

Склад

Виключно натуральний монопродукт

Містить додаткові допоміжні компоненти, нерідко консерванти та навіть спирт.

Способи застосування

Універсальний засіб, який також підходить для догляду за волоссям. Його можна додавати у маски, шампуні тощо.

Використовується виключно для догляду за обличчям та не підходить для додавання у маски чи інші косметичні засоби.

Гідролат і тонік звісно ж можуть співіснувати в одній косметичці і якісно доповнювати один одного. Та на нашу думку гідролати більш цікавіші засоби з широким спектром ефектів для шкіри. Важливо лише придбати дійсно справжній та натуральний продукт, а не напівфабрикат в складі якого багато непотребу.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
35 + ? = 38
Введіть число*
Інші статті автора
25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

24.05.2023

Як правильно використовувати гідролати з користю для волосся.

22.05.2023

Вибираємо найкращі гідролати для обличчя. Запашні, делікатні та ефективні.