Режим роботи магазину:
ПН - СБ: с 10:00 до 18:00
Консультація

Гідролати для волосся: використовуємо правильно

Красиве та здорове волосся мрія кожної жінки, а нерідко й чоловіка. Та не всі жінки можуть похвалитися гарною косою. Дехто використовує безліч дорогих косметологічних засобів, а ефект все одно не вау. Рекомендуємо спробувати гідролати. Вони точно не зашкодять, а лише навпаки. Підтримають красу здорового волосся та полікують тьмяне і сухе. Про те, як правильно використовувати гідролати і яку користь для волосся та шкіри голови вони мають розповімо у даній статті.

Чому гідролат та квіткова вода це різні продукти?

Дехто плутає гідролати та квіткову воду. Інколи це дійсно слова синоніми і гідролати часто так називають, але це два різні продукти, що виготовляються різними способами. Квіткова вода — це суміш дистильованої води та ефірних олій.

Гідролат — це паровий дистилят з квітів, рослин і ягід. Пар який проходить через рослини “витягує” з них всі корисні компоненти. Потім він осідає у вигляді конденсату, який збирають, відділяють ефірні олії і залишається чистий гідролат.

Зазвичай це монопродукти, але зустрічаються і мікси з декількох рослин.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Мікс для росту волосся"

Важливо, що в обох випадках, у складі кінцевого продукту відсутні синтетичні домішки. Основні ефекти гідролатів базуються на корисних компонентах, які містять рослини. Тривалий термін зберігання гідролатів (до одного року) обумовлений тим, що при паровій дистиляції вбиваються всі мікроорганізми та бактерії. При правильному зберіганні продукт не псується до 12 місяців.

Який ефект для волосся дають гідролати?

Дехто називає гідролат ідеальним засобом для лінивих дівчат. Все через те, що він дійсно універсальний, а ще дає швидкий ефект. Гідролат зволожує і живить волосся. Робить його еластичним, м’яким, блискучим та пахучим. Крім цього він тонізує шкіру голови, лікує лупу, зміцнює корені волосся та активізує його ріст. Ось, які популярні ефекти можна отримати, якщо правильно вибрати вид засобу.

Бажаний ефект

Назва гідролату

Посилений ріст та зупинка випадіння волосся

Гідролат з кропиви, троянди, смереки, іланг-ілангу, шавлії, ялівцю, акації та імбиру.

Зволоження сухого волосся

Лаванда, троянда, абрикос, чорнобривці, волошка

Догляд за жирним волоссям

Лимон, апельсин, шавлія, чистотіл та м’ята

Для блиску та шовковистості

Лимон, шавлія, розмарин

Ефект вирівнювання

Лаванда, бузок, виноград

Ефект термозахисту при частому користуванні феном і плойкою

Лаванда, троянда

Живлення тьмяного та пошкодженого волосся

Троянда, лаванда, ромашка, шипшина, смерека, яблуко

Гідролати з ромашки, троянди, лаванди та кропиви вважаються найкращими для волосся. Їх можна не лише додавати до шампуню, а й використовувати замість кондиціонерів або бальзамів.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Троянда" Знижка
109 грн 76 грн
Гідролат "Троянда"
Акція
Гідролат "Лаванда" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Лаванда"
Акція
Гідролат "Кропива" Знижка
79 грн 55 грн
Гідролат "Кропива"

Як доглядати за волоссям з допомогою гідролатів?

Як зазначалося вище — це універсальний засіб. Він може замінити наступні категорії продуктів:

  1. Тонік для шкіри голови. Час від часу потрібно втирати гідролат в корені даючи волоссю просохнути природним способом. Змивати його не потрібно.
  2. Спрей для зволоження волосся. Його потрібно просто розпилити по всій довжині шевелюри, на мокре або сухе волосся і висушувати не змиваючи.
  3. Сироватка для росту. Регулярно втираючи в корені гідролат з кропиви, чи наприклад троянди ви помітите, як пришвидшився ріст.
  4. Засіб для термозахисту. Перед тим, як робити укладку, просто зволожте гідролатом волосся і воно не псуватиметься від високих температур.

Крім цього гідролат можна додавати у шампунь, та готувати на його основі доглядові маски. Це чудовий засіб, який немає обмежень по сезонності. Влітку він підсушить, звузить пори та нормалізує секрецію шкіри. Взимку навпаки, зволожить та захистить.

Стосовно протипоказань, то їх немає, адже гідролат на відміну від чистих ефірних олій зовсім не концентрований. Хіба що якщо у вас занадто сильна алергія на цитрусові, чи наприклад, якусь іншу квітку чи рослину, тоді користуйтесь ними з обережністю.

Популярні маски та найкращі мікси для волосся

Також, поділимось кількома рецептами масок з натуральних продуктів, у які в обов’язковому порядку входить гідролат. Ми спеціально обрали маски з різними ефектами, щоб кожен міг підібрати для себе оптимальний варіант.

Для росту волосся

  • 2 ложки гірчиці в порошку;
  • 4 ложки гідролату з кропиви, або троянди (чи будь-якого, що стимулює ріст волосся);
  • 1 жовток;
  • щіпка цукру.

За консистенцію маска повинна нагадувати густу сметану. Її потрібно наносити у теплому вигляді на корені волосся. Можливий ефект пощипування і це нормально. Тримайте маску від 40 до 60 хвилин одягнувши на голову шапочку для душа та додатково закутавшись рушником. Ви повинні постійно відчувати тепло. Змивати маску потрібно лише чистою водою без шампуню. Повторювати процедуру раз у тиждень.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Мікс для росту волосся"

Проти випадіння волосся

  • 1 жовток;
  • 1 столова ложка меду;
  • 1 столова ложка гідролату шавлії.

Нанести на всю довжину волосся і знову ж укутати під шапочкою та рушником. Додатково можна розігріти голову феном. Тримати маску 60 хвилин після чого змити чистою водою та перед висушуванням розпилити по всій довжині гідролат шавлії.

Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
89 грн 62 грн
Гідролат "Мікс для росту волосся"

Маска для блиску та зміцнення

  • 3 ложки гідролату троянди або лаванди;
  • 2 столові ложки меду.

Змішати та нанести на всю довжину волосся особливу увагу приділяючи кінцям, якщо вони сухі. На шкіру голови наносити не обов’язково. Користуватися такою маскою потрібно двічі на тиждень, а тримати її на волоссі 15-20 хвилин після чого знову ж просто змити чистою водою.

Допускається й змішування двох чи більше гідролатів для посилення бажаного ефекту. Наприклад, шавлія+ялівець зупинять випадіння. А лаванда+кропива додадуть блиску та міцності. Змішайте їх у рівних пропорціях та наносьте щодня за допомогою спрею.

Гідролати — це справжня знахідка сучасних жінок. Ці продукти існують вже давно, але популярності почали набирати лише кілька років тому. Саме тоді, коли почався тренд на все натуральне та екологічне. Їх можна наносити кожен день. Їх можна міксувати та поєднувати з іншими засобами. Експериментуйте з масками та дійсно ефективно дбайте про своє волосся.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
39 + ? = 45
Введіть число*
Рекомендовані товари
Гідролат "Мікс для росту волосся" Знижка
Акція
Хіт продажу
Гідролат "Мікс для росту волосся"
89 грн 62 грн
Гідролат "Кропива" Знижка
Акція
Гідролат "Кропива"
79 грн 55 грн
Інші статті автора
23.08.2023

Найефективніші гідролати для зволоження сухої шкіри.

25.05.2023

Найефективніші гідролати для волосся. Вибираємо найкращі та справжні.

22.05.2023

Вибираємо найкращі гідролати для обличчя. Запашні, делікатні та ефективні.